Efteruddannelse 02 2016

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Find den MBA, der passer til dig, her i tillægget Efteruddannelse, hvis du har et ønske om at supplere din tekniske baggrund med bedre lederkompetencer og større forretnings­forståelse. Vi bringer et udpluk af de forskellige MBA-uddannelser herhjemme.

Selv om 95 procent af ingeniørerne ifølge en undersøgelse fra University College VIA bruger engelsk i deres hverdag, føler en stor del af dem, at tungen slår knuder, når de skal begå sig professionelt på engelsk. Derfor holder de sig tilbage for ikke at virke dumme. Alligevel er det kun lidt under halvdelen af virksomhederne, der giver mulighed for opkvalificering eller vedligeholdelse af sprogkundskaber.

Broingeniør Finn Bormlund fra Sund og Bælt vil gerne inspirere unge til at blive ingeniører. På et formidlingskursus arrangeret af Engineer the future lærte han at fortælle om sit fag med sjippetov og ståltråd, så skolebørn forstår begreber som egenfrekvenser og metaltræthed.

Der er ingen adgang til byggepladsen ved det kommende supersygehus i Gødstrup, medmindre håndværkere og ingeniører har gennemført et computerspil om arbejdsmiljø og sikkerhed på pladsen. I løbet af den halve time, det tager at gennemføre spillet, bliver spilleren trænet i at handle på problemer, at være proaktiv og kunne se ulykken, før den sker. Det kaldes i fagsproget for ‘gamification’.