Data dør bør kende for at styrke rekrutteringen af IT-professionelle

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

IT-professionelle er jaget vildt i stort set alle brancher - drevet af digitaliseringen. Store som små virksomheder fra Nordjylland til København søger alle opskriften, der skal lokke softwareudvikleren, it-arkitekten og scrum masteren fra sit eksisterende job til et nyt.

I dette whitepaper deler vi noget af den viden vi som mediehus hver dag opsamler. Gennem vores special-medier har vi adfærdsdata på specialisterne, vi foretager hver dag interviews med dem til vores search-forretning og via vores employer brand-analyser ved vi ret præcist, hvad der betyder noget for it-specialisterne, når de vurderer danske arbejdspladser.

De er generelt set drevet af faglige udfordringer, de søger konkret teknisk viden om de projekter, de kommer til at indgå i, og så er de optaget af ledelseskulturen i din virksomhed. Endelig er en dealbreaker stor frihed til selv at tilrettelægge arbejdet og så naturligvis en god løn. Den gode nyhed er, at du har alt det de søger, hvis du forstår at servere det rigtigt.

Alt dette og meget mere dykker vi ned i på de næste sider. God læsning.