Året Rundt 2017

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Magasinet Året Rundt ser tilbage på 2017 i ingeniørperspektiv – og fremad mod fremtidens teknologier. Læs blandt andet om:

Forbrændingsmotoren er under pres. Politiske ledere taler åbent om en slutdato for salg af benzin- og dieselbiler, og verdens storbyer fører an. Men hvor hurtigt kommer det til at gå? EU-politikeren, miljøforkæmperen, livscyklusforskeren og motoreksperten giver hver deres bud.

Fire amerikanske tech-selskaber – Facebook, Google, Microsoft og Amazon – kontrollerer vores vigtigste digitale platforme. De er store som nationer, har opsuget hovedparten af klodens rådata – og er kun lige begyndt at udrulle deres digitale herredømme.

Europæiske energiselskaber har forstået budskabet fra politikere og befolkning: Grønt er det nye sort. Over en bred kam erkendte de i 2017, at deres fremtid ser sort ud, hvis de ikke satser på grøn omstilling og vedvarende energi. Danske Ørsted er blandt dem, der går forrest.

I Videnskabens top 5 kårer Ingeniøren de mest markante danske forskningsresultater. Læs om Danmarks nye referencegenom, antibrint, optimeret flyvinge-design, æblernes nye stamtræ og det ældste liv på Jorden.

Er livets opståen blot en konsekvens af termodynamik? En anerkendt, men også omstridt fysiker har vist, at molekyler helt automatisk danner forbindelser, der høster energi fra omgivelserne og bortleder varme. Var det sådan, at livet begyndte, og tager det Gud helt ud af ligningen?