Året Rundt 2016

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Magasinet Året Rundt ser tilbage på 2016 i ingeniørperspektiv – og fremad mod fremtidens teknologier.

Læs blandt andet om Ingeniørens testtur i en Tesla model S, hvor chaufføren fik presset autopiloten til kanten – og lidt over. Med i bilen var en biljournalist, en forsker i kunstig intelligens og direktøren for Rådet for Sikker Trafik, og de diskuterer undervejs fremtiden for førerløse biler.

Wifi-teknologien står over for en alvorlig udfordrer, nemlig LTE-U, som er på vej til at møve sig ind på samme frekvensområde. Dermed kan vi se frem til en indædt nabokrig i æteren, da de to teknologier forstyrrer hinanden.

Supercomputere og kunstig intelligens vinder frem, og mennesket står til at blive taberen, for hvordan skal vi kunne konkurrere mod en IQ på 12.000 med vores hjernes begrænsede klokfrekvens? Eksperter opridser et fremtidsscenarie.

Minderne har man da lov at ha’, sang Liva Weel engang, men det har man ikke længere. I dag kan hjerneforskere tænde og slukke for minder i en hjerne, der er mere foranderlig, end vi gik og troede.

Elbiler er drivkraften bag den ekstreme udvikling, der i disse år er i gang inden for batteriteknologien. Lithium-Ion sidder lige nu tungt på markedet, men fremtidens teknologier kan vende op og ned på den måde, vi bruger energi på.

Hvis der er liv i rummet, hvordan kunne det så se ud? Det spørgsmål har vi stillet en række rumforskere, der griber sagen naturvidenskabeligt an. Intelligente er rumvæsnerne dog næppe.

Ingeniøren kårer årets danske forskningsresultat. Læs hvilket.