Året Rundt 2015

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Magasinet Året Rundt ser tilbage på 2015 i ingeniørperspektiv – og fremad mod fremtidens teknologier.

Læs blandt andet om gentest til private, som en række firmaer nu tilbyder med risikoprofiler for en række arvelige sygdomme og kostråd skræddersyet til dine gener. Men resultaterne af genanalysen er sjældent mere værd end et kig i spåkuglens krystalkugle, lyder kritikken fra forskere.

VW-skandalen maner til selvransagelse blandt ingeniører. På den ene side har de ansvaret for det produkt, de arbejder med – på den anden side kan man spørge sig, hvornår den enkelte skal sige fra, hvis det lugter af snyd, fusk eller direkte ulovligheder.

De første robotter er dukket op på danske og udenlandske byggepladser, hvor de hjælper med tunge løft. Og lige om hjørnet er digitale briller, der kan levere en virtuel rundtur i et kommende byggeri og udpege fejl og mangler.

»Hvis andre kan, så kan jeg også,« lyder Andreas Mogensens motto. Han elsker dansk jul, fodbold og sommerdage i Nordsjælland – men Danmarks første astronaut er først og fremmest knyttet til USA.

Vi præsenterer et top-5 over årets største danske forskningsresultater, hvor ikke mindst undersøgelsen af 23 cm hår fra Egtvedpigen bragte overraskende nyt frem.