Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

IngeniørListen: Styrk IDAs regioner

IDAs regioner er foreningens ryggrad og skal styrkes, både økonomisk og organisatorisk. Ingeniørlisten har fire regionsformandsposter og har styrket IDAs faciliteter i Aarhus

Af TECH RELATIONS for Ingeniørlisten

Et IDA, der er til for medlemmerne, også dem udenfor København. Det er Ingeniørlistens politik, formuleret i sin korteste form.

»Vi kæmper for, at IDA er stærk ude i regionerne, hvor folk bor. Der er også mange ingeniører vest for Storebælt,« siger Christina Kiær, der er Ingeniørlistens repræsentant i IDAs Forretningsudvalg, Hovedbestyrelse og Repræsentantskab.

Christina Kiær, der desuden er regional formand i IDA Østjylland, understreger, at både de sociale og faglige netværk har en afgørende betydning for et godt arbejdsliv og karriereforløb for ingeniører.

»Vi skal konstant samarbejde med andre faggrupper end vores egen, også indenfor de andre ingeniørfag. Vi skal jo kunne samarbejde, hvis vi ingeniører skal redde verden. Samarbejde og netværk er nogle af de ting, man får ud af aktiviteterne i regionerne,« siger Christina Kiær.

Styrk regionerne

Kampen for et decentralt IDA kæmpes på en række forskellige felter i det daglige politiske virke.

Først og fremmest har Ingeniørlistens medlemmer involveret sig dybt i ledelsen af regionerne, hvor IDAs sociale og faglige aktiviteter er rodfæstet. Ingeniørlisten indtager fire af IDA-regionernes otte formandsposter. Men udover det store arbejde, listemedlemmerne lægger i disse lokale netværk, har listen prioriteret samarbejdet mellem de otte regioner i det koordinerende udvalg for regionerne.

»Tidligere konkurrerede regionerne internt med hinanden om at få den største bid af kagen. Nu søger vi penge i samlet flok og fordeler dem indbyrdes. Det giver bedre arrangementer. Og desuden kan vi agere solidarisk regionerne imellem,« siger Christina Kiær.

»Med vores erfaring kan vi se, at der er meget stor forskel på, hvad medlemmerne vil have, eksempelvis i Østjylland og Vestjylland. Det skal der være plads til, hvis IDA skal være relevant for alle medlemmerne,« siger Christina Kiær.

Penge ud i landet

Også i IDA handler politik en hel del om fordeling af penge. Hvert år i august, når budgetforhandlingerne starter, begynder også den politiske højsæson for Ingeniørlisten. I de følgende måneders forhandlinger gælder det om at sikre penge til regionerne og de fagtekniske netværk, som er en anden af Ingeniørlistens mærkesager.

De seneste år har Ingeniørlisten kæmpet for at styrke Aarhus, hvor Region Østjylland som landets næststørste IDA-region har hjemme. Denne region har 18.000 medlemmer, og til regionens arrangementer kan der desuden være gæster fra andre regioner i Jylland.

»Rammerne har ikke været gode nok for aktiviteter i Aarhus, og det har vi forsøgt at lave om på. Vi har kæmpet for at få en bedre bygning til både administration og medlemsarrangementer,« siger Christina Kiær og løfter sløret for, at dette mål er på vej til at blive indfriet.

Decentral fagteknik

Et andet af Ingeniørlistens langsigtede mål er at få flere fagtekniske netværksarrangementer ud i landet.

»Det kræver, at folkene i IDAs fagtekniske netværk og IDAs regioner møder hinanden og bruger hinanden. Det har vi arbejdet hårdt for at få til at ske, og det arbejde begynder at bære frugt nu,« siger Christina Kiær.

»Det betyder, at regionerne bliver stærkere, både på det faglige og på de brede arrangementer for hele familien. Det er sådan, IDA skal være,« siger Christina Kiær.