Sponseret indhold

IngeniørListen: Læs globalt, arbejd lokalt

I løbet af studietiden var hun i i London, Mexico og Australien. I dag er det hjemmebasen ved Holstebro og hendes lokale netværk, der får hendes opmærksomhed.

Af TECH RELATIONS for Ingeniørlisten

Hendes familie havde ikke tradition for de lange videregående uddannelser. Så da 42-årige Heidi Gade Andersen i sin tid viste talent og interesse for matematik og kemi, betrådte hun nyt terræn i forhold til sine forældre. Ingen i hendes omgangskreds eller netværk var kommet på ideen om, at hun kunne studere andet end kemi på universitetet.

»Men så sagde min gymnasielærer: Du skal da være ingeniør, Heidi. Og det blev jeg«.

Så enkelt og gnidningsfrit kan et mønsterbrud også se ud. Der var opbakning hjemmefra og et fint studiemiljø i Odense. Og på diplomingeniørstudiet i Odense kunne hun holde døren på klem.

»Man kunne senere vælge, om man ville tage sin kandidatgradpå universitetet i Odense og få titlen cand. scient. eller på DTU og titlen civilingeniør. Det passede perfekt til mig,« siger Heidi Gade Andersen

Ud i solen

Inden karrieren tog fart, var der dog lige en livsdrøm, hun skulle have indfriet: Hendes udlængsel til et eksotisk og solrigt sted.

»Min professor havde tilfældigvis en kammerat, der underviste i Brisbane, så der søgte jeg ned og fik et scholarship,« fortæller Heidi Gade Andersen, der studerede to år i det østlige Australien. Her tog hun en master i organisk kemi, hvilket hele tiden havde været hendes interesseområde. Og hun fandt kombinationen mellem kemi og ingeniørfaget ret velegnet.

»Som kemiker er det ofte små enheder, du arbejder i. Som ingeniøren står du bl.a. for opskalerering, udarbejdelse af massebalance og implementering i produktionen. Som sådan passer fagene rigtig godt sammen,« siger hun.

Faglighederne kommer i spil i Heidi Gade Andersens nuværende arbejde hos det rådgivende ingeniørfirma Krüger, hvor hunbåde beskæftiger sig med udviklingsprojekter og rensning af industrispildevand.

»Jeg er glad for den kontakt udadtil, der gør, at jeg møder mange mennesker og ser, hvad de laver. Samtidig betyder det også noget, at jeg har god samvittighed, fordi jeg bidrager til et bedre miljø. Jeg kan være stolt over det, jeg laver.«

Lokal viden

I dag holder Heidi Gade Andersen til i Holstebro og arbejder i Aarhus. I løbet af sin studietid nåede hun forbi både London og Mexico via studier og praktik, så hun er kureret for sin ungdoms udlængsel og har nu et stort fokus på det lokale. Også i IDA, hvor hun er formand for sin lokale afdeling.

»Regionerne og det lokale arbejde er meget vigtigt, for vi er tæt på medlemmerne og ved derved bedre, hvad de vil have. Flere af de fagtekniske arrangementer, der hurtigt bliver udsolgt på Sjælland, trækker ikke så mange herovre i Jylland. Vi vil have familien og det sociale med,« siger hun.