Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

IngeniørListen: Altid nysgerrig

Louise Vils Græsborg elsker foranderligheden i sit job, fordi hun konstant skal tilegne sig ny viden om teknik.

Af TECH RELATIONS for Ingeniørlisten

Hun elsker at finde ud af, hvordan ting fungerer. Hun vil bare vide det, uanset om det er et stykke software eller en maskine, hun kaster blikket på. Det gælder både i fritiden og på arbejdet.

»Jeg har det bedst, hvis jeg ved alt om det, jeg skal arbejde med. Hvis jeg ikke gør det, sætter jeg mig ned og læser alt, hvad jeg kan komme i nærheden af om emnet. Lige indtil jeg kan det,« siger 36-årige Louise Vils Græsborg, der er maskineksportingeniør i firmaet Beumer Group. Og så spiller hun baryton – et blæseinstrument, der ligner en lille tuba – i et brass band i fritiden.

Facit på papir

Selvom musikken er en fritidsinteresse, som danner modvægt til Louise Vils Græsborgs intense arbejdsliv, lægger hun ikke sin ingeniøridentitet i garderoben til de ugentlige øvesessions i Silkeborg Blæserne. Det er nemlig lidt det samme med teknik og musik, forklarer hun:

»Jeg får et sæt noder, som jeg skal sætte mig ned og lære. Vi øver og øver, til vi alle kan det fuldstændigt,« siger hun.

Mens nogle måske ville tro, at en jazzmusiker træner sig i uforudsigelighed og spontanitet, er det ikke tilfældet for musikeren Louise Vils Græsborg.

»Hvis ikke noderne stikker retningen ud, fortæller dirigenten, hvor han vil hen med musikken, og det passer mig meget fint. Der skal helst være en facitliste. At være i en fri rolle er for ukonkret for mig,« siger Louise Vils Græsborg, der har spillet, siden hun var ni.

Mange løsninger

Louise Vils Græsborg startede sin karriere kort inden finanskrisen og oplevede et arbejdsmarked, der var ubehageligt uforudsigeligt. Hun oplevede flere arbejdspladser gå ned, men nåede til gengæld – set i bakspejlet – at få uvurderlig erfaring med sig på rekordtid.

»Jeg arbejdede i nogle meget forskellige firmaer og fik prøvet mig selv af som maskiningeniør, projektleder og marketingkoordinator,« siger hun.

I dag er hun landet i præcis det smørhul mellem teknik og salg, som oprindelig fascinerede hende ved ingeniørfaget: hun supporterer kunder i hele verden, der skal have udviklet på deres sorteringssystemer indenfor eksempelvis bagage- og postsortering.

»Vi supporterer de systemer, der har været på markedet de seneste 30 år. Det er et meget stort arbejde at lære dem at kende til bunds, når man skal udvikle videre på dem,« forklarer Louise Vils Græsborg.

»I starten var det meget frustrerende, for jeg kunne jo ikke vide alt om de mange systemer, vi supporterer. Det tog mig halvandet år at vænne mig til,« siger Louise Vils Græsborg, der dog netop definerer sin foranderlige hverdag og de konstant skiftende opgaver som det bedste ved hendes job.

De frie fugle

Louise Vils Græsborg holder meget af IDAs klassiske fagforeningsarbejde, men skal hun definere en opgave, som er vigtig for IDA i den kommende tid, er det at sikre de mange medlemmer, som er i nye, flexible ansættelser, projekter og freelance.