Sponseret indhold

Ingeniørfirma: Vi bruger ikke papir længere

Bluebeam Revu, tjente sig hjem på tre måneder for de rådgivende ingeniører hos Bornhorst + Ward, der slipper for fejl og sparer tid og penge med papirløs projektgranskning.

Af TECH RELATIONS for Bluebeam
Digitalt samarbejde på byggeprojekter sparer masser af papir. Illustration: Bluebeam

En af de helt store samarbejdsopgaver i ethvert ingeniørprojekt er sammenligning af arbejdstegninger. Er alle enige om, hvor rørene er flyttet hen siden sidst, hvor de bærende elementer skal støbes og hvilken kote kælderen skal ligge i? Der skal bare en enkelt medarbejder med en forældet version af projekttegningerne til, før hele processen bliver et cirkus af tidsspild.

Det australske rådgivende ingeniørfirma Bornhorst + Ward ledte allerede efter en måde at slippe for de problemer, sammenligning af papirtegninger giver, da Corona gjorde behovet for en digital løsning, der er uafhængig af fysiske møder, endnu mere presserende.

Bornhorst + Ward ledte efter løsninger på papirtegninger og fandt Bluebeams program Revu. Illustration: Bluebeam

»Når der er så mange mennesker, der arbejder på et job, vil markeringer gå tabt, hvis vi brugte papir,« siger Bornhorst + Wards direktør, Brett Taylor. »Med Bluebeam Revu derimod er det hele samlet i vores digitale sæt, så alle, der arbejder på projektet kan åbne vores markeringssæt og se, hvad der skal laves.«

Det er en stor fordel for medarbejdere og samarbejdspartnere, der kan tilgå og arbejde i de nyeste tegninger øjeblikkeligt – uafhængigt af hvor i verden de befinder sig. Det hele er nemlig tilgængeligt 24/7, og rettelser og noter er øjeblikkeligt synlige.

Papirløs sammenligning sparer penge

Det smarte ved den nye løsning er nemlig, at Revu viser alle projektets kildefiler som ét overskueligt dokument, som medarbejderne kan tilgå i ét faneblad. Samtidigt lader overlejringsfunktionen alle se nye tegninger ovenpå tidligere udgaver. Så når projektet ændrer sig, kan den enkelte medarbejder hurtigt vurdere, om de tidligere markeringer stadig giver mening i forhold til der, hvor projektet er nået til på den nyeste tegning.

Den digitale sammenligningsproces har ikke kun givet Bornhorst + Ward store fordele i forhold til tidsforbrug. Den har også skåret voldsomt i det rådgivende ingeniørfirmas printudgifter.

»Vi udskrev 2-3000 forskellige tegninger hver måned, og hver af dem skulle printes til mindst fire forskellige kontroller hos forskellige medarbejdere, så vi rundede snildt 10.000 print om måneden,« forklarer Brett Taylor.

»Nu udfører vi alt fra de små til de helt store job i Bluebeam Revu, så vi bruger ikke papir længere og sparer 4.000 AUD om måneden på udgifterne til papir og printere. Så alene på den konto havde vi tjent investeringen i Revu hjem igen efter tre måneder. Så vi bliver ved med at bruge Revu. Det giver simpelthen bare forretningsmæssigt bedst mening.«

Se, hvordan Revu kan hjælpe med at digitalisere dit næste store projekt her