Se systemet der tager flyet fra piloten

Flere systemer, der i øjeblikket er under udvikling, rummer muligheden for at overtage kontrollen med et fly, der er i risiko for havari.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Selv systemer, som de her foreslåede, yder ikke nogen fuldkommen forsikring mod airborne-hacking. En helt speciel forbrydelses-mulighed er blevet udviklet af it-specialisten Hugo Teso, der på en konference i Amsterdam, ”Hack in the Box” i april 2013 viste sin nye app kaldet PlaneSploit, og som netop kan udføre flere uhyggelige forbrydelser mod fly, der er i luften. Denne oplysning er blevet støttet af et tidligere medlem af det engelske indenrigsministeriums videnskabelige rådgivningsgruppe, Dr. S. Lievesley, som klart ser nye farer ved hacking i forbindelse med flykapring. Således er det ikke utænkeligt, at flykaprere på forhånd kan benytte flyets underholdningskanaler og via disse hacke sig ind i flyets interne kontrolsystemer og Flight Management System, en mulighed som dog på det alvorligste afvises af af flyselskaberne. Ethvert våben finder som sædvanlig lynhurtigt sit modvåben.

  • 1
  • 0

Selv om vi er ingeniører kunne det være at vi af og til skal anvendes vores tekniske viden til at fravælge en teknologisk løsning. I dette tilfælde er det oplagt at se på "Human-ware" siden og bemærke, at ting som ansættelsesbetingelser, karrieremuligheder og almindelige sociale forhold har en væsentlig betydning for sikkerheden - også i fly. Menneskelig indgriben er ikke kun en fejlkilde, men der også utallige eksempler på hvor netop det forhold at der har været et menneske "i loopen" har forhindret en ulykke, eller reduceret dens konsekvenser. Husk at teknologiske læsninger er designet af mennesker og derfor stadiog vil indholde menneskelige fejl..... Hvorfor er der (endnu) ingen der har diskuteret anden-pilotens ansættelsesbetingenlser???????

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten