close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se om du bor tæt på en gammel losseplads

Giftige lossepladser På Ingeniørens danmarkskort kan du se, om der ligger en gammel - og potentielt problematisk - losseplads tæt på et vandløb eller en sø nær dig.

Ingeniøren har samlet et kort over lossepladser i Danmark. Kortet viser alle de gamle, nedlagte lossepladser, som potentielt kan være et problem for vandmiljøet.

Det er aldrig blevet undersøgt, hvor stort et problem udsivning af giftige stoffer fra nedlagte lossepladser er for overfladevand - det vil sige vandløb og søer - fordi det kun er grundvandet, der har været på den politiske dagsorden.

Stoffer som ammonium og jern har slet ikke haft nogen bevågenhed, men nu har DTU bevist, at stofferne kan sive ud fra gamle lossepladser med husholdnings-, bygge- og kemisk affald.

DTU har undersøgt Risby Losseplads på Sjælland, men vurderer, at omkring en fjerdedel af lossepladserne kan have de samme problemer med toksisk udsivning som Risby.

Mere: Hjælp ing.dk med at finde Danmarks farligste lossepladser

Hvor mon de data kommer fra ?
Forarbejdet syntes at være noget tynd.
Alene i "gammel" Juelsminde kommune mangler der umildbart 4. stk.

  • 1
  • 0

Jeg kan se, at en lokal losseplads må være tegnet ind efter adresseoplysninger frem for efter gps data.
Stjernen markerer et sted, hvor en mindst 80 år gammel landejendom er blevet nedrevet.
Jeg ved, at der har været losseplads i en gammel grav et stykke derfra.

  • 0
  • 0