close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan installerer man brændeovn med mindst partikelsvineri

vi er kommet meget længere i "optimal brændefyring" end det at fyre træ af i en jernkasse med en røgvenderplade.
Det er over 20 år siden vi begyndte at bygge masseovne, og der står mange tusinde rundt om i DK, du ser det bare ikke på skorstenen.

  • 0
  • 0

Kan overskriften forstås på anden måde, end at uanset hvordan man bærer sig ad, så er det noget svineri ???

Gode råd til bilkørsel handler om at spare på benzinen
Gode råd om madlavning kan handle om ikke at branke kødet for meget

Jeg kunne nævne mange andre eksempler, men pointen er, at jeg aldrig har set den slags gode råd med overskrifter indeholdene "mindst partikelsvineri", selvom det kunne være lige så relevant.

Kunne vi ikke snart få opdateret den skuffe med mærkaten "Brændeovne" hos ing.dks redaktion, så den indeholder andre superlativer, end Svineri, Dræber, Hyggeoser, m.v. ???

Selvom i nu (modstræbende efter min mening) bringer artikler som viser, at det altså slet ikke står så slemt til som nogen gerne påstår, så virker mængden af den slags overskrifter, uanset artiklens indhold, stærkt tendentiøst.

  • 1
  • 0

Jeg undres til stadighed over hvorfor at alle os med brændeovne konstant skal beskydes med at vi er nogle miljøsvin. Jeg ser det nu mere som et udtryk for at fjernvarme-mafiaen, olie-selskabernes lobbyisme er trængt og derfor ty'er til det sidste våben, nemlig en SKRÆMME kampagne... Æv...

Alle os der anvender brændeovn (Min er primær varmekilde) bruger jo mindre ANDRE metoder til at varme huset op, dvs mindre forbrug af ex. fjernvarme, gas, olie og el til varmepumpe... Hvem får solgt mindre pga brændeovnen ?!?.

Derfor husk at Fjernvarme, olie, gas og el-selskaberne gør hvad de kan for at påvirke ALT træ afbrænding i negativ retning, da de så kan 'presse' en konkurrent ude - nemlig at vi kan anvende træ som hentes lokalt og typisk er MEGET billigere end at støtte diverse profit selskaber...

Mit olieforbrug er 600-700 liter om året og det er kun pga min brændeovn :-) Da jeg sparer på mit olieforbrug, skal der pumpes mindre fossilt olie op ad undergrunden og det må da være en miljøgevinst for os alle...

  • 2
  • 0