Sådan kan kroppen bruges til identifikation

Biometrisk identifikation findes i en lang række varianter, men mange af dem kan snydes, fordi de er nemme at kopiere. Den nyeste forskning leder derfor efter metoder, der både er svære at forfalske og vanskelige at kopiere. Blandt de mest lovende er brugerens hjernebølger og hjerterytme.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mennesket er jo helt tydeligt perverst, og syntes ikke at kunne se hvad der er galt i disse technologier. At vi rent filosofisk ikke er i stand til at forklare os selv, at dette er en helt forkert vej at gå. Jeg er bange for vores intelligens er voldsomt på retur, jeg finder ikke mange der taler dette vanvid imod.

  • 0
  • 3

Fingeraftryk kan muligvis gøres mere sikkert, ved at fingeren samtidigt gennemlyses. Ved gennemlysningen måles såvel blodets iltindhold, som puls. Det betyder, at en overskåren finger er ubrugelig. Laves derimod et aftryk, der er gennemsigtigt og ikke påvirker lyset, og som sættes på en anden persons finger, så er muligt at snyde det. Målingen af puls sikrer at personens puls ikke kan være alt for høj, eller lav, i forhold til normal puls. Og dermed reducere risikoen for at personen er bedøvet eller tvinges til at bruge fingeraftrykket.

Metoden med at gennemlyse fingeren med to bølgelængder lys kendes fra fingerpuls oximetre, og er meget simpel. Lysintensiteten varierer med pulsen forskelligt for de to bølgelængder, og forskellen angiver iltniveauet, efter et fastlagt skema. Det bruges blandt andet på hospitaler. Det er forholdsvis nemt at kombinere med fingeratryksscannere, uden at gøre dem dyre.

Det vil normalt altid være muligt at misbruge en persons biometriske aftryk, ved at tvinge personen. F.eks. kan en person slås bevidstløs, og fingeraftrykket misbruges.

Men vi slipper for afskårne fingre, fordi nogen ønsker at stjæle adgangen til bankautomaten.

Biometriske aftryk bør altid kombineres med noget vi husker, f.eks. pinkode, for at tjekke bevidstheden, og for at sikre personen er den korrekte.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten