KORT: Her giver staten 44.000 kr i bredbåndstilskud

Bredbåndspuljen har givet tilskud på alt fra 4.000 til 44.000 kroner per adresse til at installere fibernet i danske boliger og sommerhuse. De 80 mio. kr., der blev uddelt sidste år rakte til bredbåndstilskud til 3.736 danske adresser. Se her, hvordan puljen blev fordelt.


Klik på en adresse for at se detaljer om projektet.

Folketinget har vedtaget en bredbåndspulje, der hvert år uddeler 40-80 mio. kr. til danskere med dårlige bredbåndsforbindelser på under 10/2 Mbps. I 2016 uddelte puljen 80 mio. kr. til 31 projekter efter 174 projekter i alt havde søgt om tilskud.

Puljen har blandt andet mødt kritik for at uddele penge til adresser, der ligger i store byer og for at uddele flere penge til nogle egne af landet end andre. I morges kunne Ingeniøren på baggrund af data fra Energistyrelsen fortælle, at 4,7 mio. kr. i alt er gået til sommerhuse til trods for at tusindvis af helårsboliger har fået afslag på tilskud.

De 3.736 adresser, der har fået tilskud i år har fået alt fra 4.000 til 44.000 kr. Tallene er gennemsnitstal for hvert projekt. Den enkelte adresse kan derfor være både dyrere og billigere i praksis.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

...om året og så har vi ikke engang funktionerende internet i toget mellem Aarhus og København. Plus vi medfinancierer EU fantasiprojekter såsom badeland i Marocco - men har elendige bade her til lands. Hvor meget palaver er der ikke hvis der skal bygges en svømmehal her i kandet?

Desværre lider politikere under en udpræget averti mod rent faktisk at bruge skatteydernes penge på skatteyderne selv.

  • 1
  • 11
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten