close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

GRAFIK: Sådan klimasikres hovedstaden

Efter det voldsomme skybrud i København den 2. juli 2011 har staten og kommunerne iværksat klimasikring flere steder. Klik dig rundt i kortet og få overblikket over hændelserne og indsatsen mod nye oversvømmelser.

Ord som "klimasikres", "klimaskeptiker" etc. irriterer mig voldsomt. Findes der virkelig ikke noget mere præcist/dækkende? Specielt på et fagmedie som Ing.dk klør det i øjnene, når jeg ser den slags ordkonstruktioner.

Det er vel ret beset klimaændringer man sikrer sig mod, og ikke klimaet i sig selv.

  • 2
  • 1

Det er utroligt så mange af teksterne, der ikke indeholder en konkret plan, for hvad der skal ske, men hvor der bage står, at man vil tage skybrudssikring med i fremtidige projekter. Når jeg læser sådan noget, tænker jeg, at de ikke har gjort noget som helst, men bare synger en sang fra de varme lande.

  • 1
  • 0

Jeg undrer mig over den gentagne snak om diverse milliardinvesteringer for at imødegå oversvømmelser ved skybrud.
For nylig deltog jeg i et projekt hos en af Københavns mellemstore slamsugningsvirksomheder. I den forbindelse støder jeg på et i denne branche velkendt paradoks!
Når f.eks. Københavns kommune bestiller slamsugning af vejbrønde (kaldet sandfangsbrønde), så vil de maximalt betale omkring 20 kr pr. styk, selvom det med den mest optimistiske synsvinkel koster 55-56 kr pr. styk.
I Gentofte kommune har jeg set eksempler på kloakrør der var ca halvt fyldte med fastgroede sedimenter.
Hvis disse to store/velhavende kommuner er blot en smule som gennemsnittet af danske kommuner, så skulle man måske begynde at betale for den årlige sugning af ALLE sandfangsbrønde og ikke kun hver tredje.
NB. I øvrigt pudsigt at bevæge sig rundt i landet i regnvejr - ca 2 ud af tre vejbrønde er løbet over og består af kæmpevandpytter.

  • 2
  • 0