Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Solceller til rygsæk

Første indlæg i dette forum bliver så en efterspørgsel efter et solcellepanel, som man kan spænde uden på sin rygsæk, så at man kan få strøm til sine dingser ude i vildmarken. Jeg mener at så en sådan anretning for ca. et år siden enten her på ing.dk eller på tu.no.

Kan nogen hjælpe mig med en anbefaling til noget sådant? (Budget=lidt skrabet!)

MVH Jens

Søg efter "flexible solar cells"

Jeg så en prototype fra "Silicon Solar" for nogle år siden, men konkluderede at så langt fra civilizationen kom jeg nok ikke (igen).

Du skal være klar over at det er begrænset hvor meget strøm de laver.

Poul-Henning

  • 0
  • 0

Desværre er de små modeller voldsomt dyre i forhold til ydelsen - så det kan ikke laves som budget løsning.

Som jeg skrev inde i en debat tråd - så er de billigeste fleksible paneler (som er tilgængelige for almindelige dødelige) at finde på

http://sunelec.com/

Der har de fleksible paneler i 5meter længde 40cm bredde - samlet cirka 120W for 200$.

Jeg ved ikke, hvordan det går at klippe i lortet og efterfølgende lakere, men det er da fleksibelt, med klister på og til en pris som er cirka 1/10 del af hvad de små fleksible modeller koster.

  • 0
  • 0