close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

JPG-billeder for store

Når jeg åbner mine JPG-foto i en browser, er billederne at for store.
Så vidt jeg husker var dette ikke tilfældet i min
Windows ME installation, men i min nuværende 2000
installation kan jeg kun have 1/4 af billederne.
Hvad gør man lige - kan browseren indstilles et eller andet sted ?

Når jeg åbner mine JPG-foto i en browser, er billederne at for store.
Så vidt jeg husker var dette ikke tilfældet i min
Windows ME installation, men i min nuværende 2000
installation kan jeg kun have 1/4 af billederne.
Hvad gør man lige - kan browseren indstilles et eller andet sted ?

  • 0
  • 0

Jeg tror ikke, der findes en skalering af visningen i browseren - jeg har ihvertfald heller ikke fundet den.

Men der er andre løsninger:

Du kan se dine billeder med et andet program end browseren, fx Microsoft Photo Editor, der fulgte med Microsoft Office 97 eller Kodak Imaging, der følger med Office 2000. Et af disse programmer kan du i Stifinder indstille til at være allokeret filtypen .jpg, så er det dette og ikke browseren, der åbnes, når du klikker på et foto. Og de skalerer begge, så de viser hele billedet.

Du kan også åbne et tomt dokument i Word og vælge "Indsæt billede". Så får du et billede, der kan være på din side.

Ellers må du i gang med at ændre størrelsen i et egentligt billedbehandlingsprogam (men gør det på en kopi, for så taber du information).

Morten Jødal

  • 0
  • 0

I Internet Explorer 5.5 er der rigtigt nok skalering af billeder, som er for store.
Der var vidst nok også enkelte versioner af 4.x, som havde en lignende funktion, hvor man kunne zoome ind på billederne.

Jeg vil også ligesom Morten Jødal foreslå, at du bruger en anden fremviser end Internet Explorer - den er ikke den bedste til billeder. Jeg kan varmt anbefale et meget lille freewareprogram, som er ekstremt hurtigt og smidigt at arbejde med. Det fylder ikke mange hundrede kilobytes - du kan f.eks. hente programmet direkte på www.genner.dk/irfan.exe - denne fil kan du så bare smide på skrivebordet. Programmet fylder kun denne fil, og skal ikke pakkes ud. I programmet kan du i Options indstille, at hver gang du trykker på et JPG-billede, så bliver de vist i IrfanView.

Programmet tilpasser som standard automatisk billederne til skærmen, men ellers er det bare at vælge menupunktet View, så kan du selv bestemme hvordan billederne skal tilpasses. En smart funktion er også, at hvis du trykker Enter, så får du billedet op i fuld skærm, og hvis det så er en mappe med flere filer, kan du skifte videre til næste blot ved at trykke på musen.

Du kan også vælge at hente programmet fra den officielle hjemmeside, www.irfanview.com, men det er så lidt mere omstændigt, og i dag er programmet blevet videre udviklet, så det bliver installeret med en masse filer, ligesom andre programmer. De nye versioner er lidt langsommere, men til gengæld er der en masse smarte plugins, som giver en masse redigeringsmuligheder af billederne, plus at man så også kan bruge programmet som filmfremviser - ja til stort se alle fil-formater.

/Anders

  • 0
  • 0