Hjemme laboratorie

Hejsa!

Jeg har i et stykke tid gået rundt med en lille kemikker i maven, og ville smaddergerne købe nogle ting til at gå og rode lidt med derhjemme.
Men jeg har haft problemer med at finde et sted hvor private kan købe udstyr/kemikalier...

Er der nogen der kan hjælpe??
Mvh Rasmus

Kommentarer (9)

Hejsa!

Jeg har i et stykke tid gået rundt med en lille kemikker i maven, og ville smaddergerne købe nogle ting til at gå og rode lidt med derhjemme.
Men jeg har haft problemer med at finde et sted hvor private kan købe udstyr/kemikalier...

Er der nogen der kan hjælpe??
Mvh Rasmus

 • 0
 • 0

Der var engang noget der hed "Struers Kemiske Laboratorium" hvor man kunne købe reagensglas,
bægerglas, kolber, retorter osv. samt kemikalier. De havde alt til fysik og kemitimen. Det lå i Rødovre ved KBH. Ved ikke om det stadig
eksisterer.

 • 0
 • 0

Det er mange år siden det hed "Struers Kemiske Laboratorium", som senere tog navneforandring til "Struers" --> "Struers Kebolab" ---> "Merck Eurolab" --> VWR.

Bie&Berntsen i Rødovre sælger også laboratorieudstyr og kemikalier. Men om man skal være momsregistreret ved jeg ikke. Jeg købte selv for 20-25 år siden hos dengang Struers K/S.

http://www.bie-berntsen.dk/

http://www.vwr.com/index.htm

Kemikalier købes hos Aldrich, men der skal man helt sikkert være momsregistreret.

mvh

Mogens Larsen

 • 0
 • 0

Jo, det er da rigtigt at mange firmaer ikke er meget for at sælge 50 g kaliumpermanganat, og da er det nemmeste at afvise "tidsrøvende" småkunder med argumentet, at man ikke handler med ikke momsregistrerede. Det passer som regel ikke, hvis fakturaen bare er stor nok! Et andet "trick" for at undgå besværet med småkunder, er at indføre et saftigt gebyr. Et gebyr som det viser sig at "regningskunder" ikke kender, men derimod ofte en særlig rabat!

Et andet problem, som ofte er mere interessant, er om man har laboratorietilladelse eller ej. Jeg er ikke helt sikker på hvordan systemet fungerer idag. Min laboratorietilladelse blev givet af amtet, (vel nok statsamtet) for snart 25 år siden. Den er aldrig blevet tilbagekaldet, så jeg har måske stadig tilladelsen - jeg kan bare ikke finde den mere! Jeg har bl. brugt den når jeg skulle købe metanol, vistnok også kalciumkarbid og flussyre?

Mon ikke en kemiker med tilknytning til undervisningssektoren kan give en mere præcis besked mht. tiladelser?

Mvh

John Larsson

 • 0
 • 0

"Mon ikke en kemiker med tilknytning til undervisningssektoren kan give en mere præcis besked mht. tiladelser?"

Nej, det kan vi lige præcis ikke, for undervisningssektoren benytter generelle tilladelser, så visse kemikalier er forbudt i erhvervsskoler, lidt flere i gymnasieskoler, endnu flere i folkeskoler - men ellers ringer man bare og bestiller. Skal man bruge et "forbudt" kemikalium, kræver det individuel polititilladelse. Den er ikke specielt svær at få, men så bureaukratisk besværlig, at man absolut kun gør det, når der er et virkeligt behov.

Jeg skal være den første til at beklage, at der ikke længere findes kemikaliehandel "over disken", og at postordrefirmaerne ikke gider hjemmekemikere. Men jeg er bange for, det er de barske realiteter!

Mvh. Morten Jødal

 • 0
 • 0

"Jeg har bl. brugt den når jeg skulle købe metanol, vistnok også kalciumkarbid og flussyre?"

?!

Kan private (med laboratorietilladelse) købe flussyre? Det var ligegodt...

Et par år før min praktik på det, der dengang hed DGU (idag GEUS) eksploderede en centrifuge indeholdende ca. en halv liter flussyre. Toravej og begge dens parallelveje, fra Frederiksborgvej til Tomsgårdsvej, blev evakueret.

Såøh... Præcis hvordan er vores kemikaliekontrol skruet sammen?

mvh TMH :)

 • 0
 • 0

"Kan private (med laboratorietilladelse) købe flussyre?"

Hej TM!

For det første må jeg erkende at jeg kan have begået en "terminological inaxactitude", for at travestere Churchill! Det KAN have drejet sig om natriumflourid!

Nej, laboratorietilladelser blev den gang kun givet til virksomheder og institutioner! Jeg var, heller ikke den gang, en institution! ;-)

Mvh

John Larsson

 • 0
 • 0

Hej Rasmus

Jeg sidder med samme problem som dig, men fandt ud af at mange ting kan købes, forklædt under et andet navn, mange steder.

Derfor lavede jeg en database på nettet hvor man kan dele sin viden om den slags med andre.

Desværre er der kun undertegnede der har gidet oprette et par ting i den endu.

Hvis du syntes om ideen, ville jeg blive glad hvis du ville bruge http://kemi.smalsag.dk

(søg eventuelt på tio2)

Det er gratis, ingen reklamer :)

Med venlig hilsen

Karsten Nielsen

 • 0
 • 0

Godmiddag, Rasmus.

Indkøb af laboratoriegrej til køkkenbordsforsøg: kan varmt anbefale http://www.thesciencefair.com

Endvidere kan www.ebay.de (eller tilsvarende) måske være af interesse... Hér findes alt lige fra Erlenmeyerkolber over sugekolber til rene grundstoffer. Det meste fås til spotpriser (auktionspriser).

Kemi i DK: prøv Matas (de har stadig "specialartikler" lidt endnu).

Med venlig hilsen

Michael Madsen

 • 0
 • 0