close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Bliv medlem af Danmarks største videns- og teknologifællesskab

Arbejder du med teknologi, kan du nu få adgang til billigere forsikring, karriererådgivning og 3.000 kursustilbud. IDA åbner dørene for endnu flere faggrupper - deriblandt samtlige cand.it-uddannede. Se om du kan blive medlem, meld dig ind gratis og vind en ny iPhone x.

Arbejder du med teknologi på højt niveau, er det nu muligt at få adgang til IDAs mange medlemsfordele.

Flere får nu adgang til medlemsfordelene i fagforeningen IDA. Fra tidligere at være en lukket klub for ingeniører, hvor andre faggrupper skulle indstilles og godkendes individuelt, hvis man ønskede adgang til det forjættede land af billige forsikringer, karriererådgivning og ikke mindst 3.000 faglige kurser hvert år, har IDA besluttet at tilbyde direkte adgang til langt flere faggrupper.

IDA har nu åbnet op for følgende faggrupper, som fremover kan blive direkte optaget:

  • Samtlige cand.it.ere
  • cand.scient.bibl.
  • Informationsvidenskab og kulturformidling (KU)
  • Art and Technology (AAU)
  • Informationsvidenskab (AU)
  • Digital design – it, æstetik og interaktion (AU)
  • Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign (SDU)

Forklaringen på IDAs ændrede adgangskrav skal findes i, at teknologien har sneget sig ind i langt flere uddannelser og på langt flere arbejdspladser og dermed skabt et langt bredere fagligt fællesskab end tidligere.

»IDA er et fællesskab af eksperter i teknologi, naturvidenskab og IT. Engang var man ingeniør af titel, men i dag er det fællesskabet om viden, og ikke titlerne, der binder os sammen i IDA«, siger Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA, der har stået i spidsen for den seneste udvidelse af IDAs optagelsesgrundlag.

Fra dyrlæge til datanørd og IDA-medlem

Sine Rosenberg er en af de, der lagde ud med at befinde sig meget langt fra prototypen på et typisk IDA-medlem. Som gammel hestepige satsede Sine på at blive hestedyrlæge. Men klinikarbejdet var ikke så sjovt, og hurtigt erfarede Sine, at hun bedre kunne lide at analysere data og trække mere viden ud af data frem for at generere nyt. Derfor sadlede Sine om og supplerede sin kandidatgrad i veterinærmedicin med en ph.d. om machine learning på toksikologiske data.

»Jeg havde slet ikke tænkt på IDA som en mulighed. Men da jeg begyndte på min ph.d., fik jeg kolleger med samme baggrund som mig, der allerede var medlem af IDA, og jeg kunne se, at både pris og det faglige indhold i IDA passede langt bedre til mig end mit daværende forbund,« siger Sine Rosenberg, der i dag arbejder som konsulent i Netcompany A/S, hvor hun bl.a. arbejder med data warehousing.

I dag har Sine alle sine forsikringer samlet i IDA, ligesom hun har benyttet sig af IDAs karriererådgivning og kursustilbud og fået styrket sit netværk gennem faglige arrangementer.

»IDA er et rart sikkerhedsnet at have under mig. Det kan godt være, det ikke virker så strengt nødvendigt for mig nu og her, men det er rart, at der er et sted at gå hen, hvis jeg skulle komme i problemer, og hvis jeg har brug for faglig input til at komme videre,« siger Sine Rosenberg, som gerne bringer den anbefaling, hun selv fik, videre:

»Hvis man er på udkig efter en fagforening og har mulighed for at blive medlem af IDA, vil jeg bestemt opfordre til, at man bliver det. Jeg kan godt lide ideen om at være i et fællesskab, og der er mange økonomiske og faglige fordele ved at være medlem af IDA.«

Lige nu er der en ekstra fordel ved at tilmelde sig i dag via linket i denne artikel. For hver gang hundrede har tegnet prøvemedlemsskab af IDA, trækker vi lod om en helt ny iPhone x, der går til et af de nye medlemmer.