Sponseret indhold

Hvordan vil du løfte et vindmølletårn på 200 tons i åbent hav?

Kan du udvikle løfteværktøjer til vindmøllekomponenter? Certex søger konstruktør til at udvikle 2D- og 3D-modeller af løfteværktøjer til komplicerede løft af vindmøllekomponenter

Når der skal flyttes på tonstunge vindmøllekomponenter, ringer telefonen hos Certex. Og de seneste års vækst i vindmøllebranchen betyder, at telefonen ringer rigtig meget.

Solution Center er en afdeling, som udvikler løsningerne til de meget forskellige og varierede opgaver, som Certex modtager. Alle har dog den fællesnævner, at hvert løft kræver en specialdesignet løsning.

Som et eksempel på en typisk opgave nævner administrerende direktør Majbritt Petersen installationen af havvindmøllekomponenter. Det er ikke en simpel opgave at løfte et 200 tons tungt vindmølletårn eller for den sags skyld en nacelle med et 550 tons specialdesignet hydraulisk løfteværktøj på plads fra et skib med dæksplads svarende til en halv fodboldbane.

Det er op til Certex at udvikle det værktøj, som fæstner vindmølletårnet til krankrogen. I udviklingen af værktøjet skal der tages højde for egenvægt, udformning og tyngdepunkt. En vindmøllenacelle og en vinge skal anhugges og løftes på vidt forskellige måder.

Opgaven stiller store krav til både ingeniørmæssig opfindsomhed og til sikkerhed, når løftet skal eksekveres med millimeterpræcision i åbent hav.

Hvert løft er unikt, og ingen af Certex’ løsninger er standardprodukter. Til hvert løft bliver der udviklet og konstrueret nye værktøjer til at løfte et væld af industrikomponenter, der vejer alt fra 50 kilo til tusindvis af kilo. Det er en proces, som kan tage op imod et helt år at udvikle.

»Den langvarige udviklingsproces handler blandt andet om sikkerhed. Viden betyder alt, når det gælder korrekt løft. For os er der intet vigtigere, for folks liv afhænger jo af det. Og så er der sådan noget som dokumentation. Når det færdige løfteudstyr leveres, er det CE-mærket. Og den endelige godkendelse sker først, efter at vi har udført prøvebelastning,« fortæller Majbritt Petersen.

Ifølge hende går det rigtigt stærkt i vindmølleindustrien lige nu, og hun har derfor brug for en erfaren konstruktør med solid maskinteknisk baggrund til at lave 2D- og 3D-modeller af løfteværktøj til den stadigt stigende mængde af vindmøllekomponenter, som der skal flyttes rundt på.

Er det dig? Udfyld formularen i bunden og kom i betragtning med det samme

Stærk faglig profil
Den ideelle kandidat har minimum 3-5 års erfaring med 2D- og 3D-udvikling og konstruktion af løfteværktøjer og kan arbejde selvstændigt med hele løfteprojektet fra udvikling til dokumentation.

Helt konkret kræver det, at kandidaten har et indgående kendskab til MathCAD, evnen til at udføre FEM-beregninger og kendskab til maskindirektivet. Alt i alt en solid teknisk baggrund, som kan forankre afdelingen fagligt.

Foruden den solide faglighed skal kandidaten også passe godt ind i afdelingen socialt.

Samarbejde spiller en stor rolle for teamet, der består af syv ingeniører, en tekniker og to tekniske produktionsplanlæggere. Afdelingen arbejder med mange sideløbende projekter, og der er stor faglig sparring i hele afdelingen for at få eksekveret løftene sikkert og til tiden.

»Vi har konstant store og komplicerede løft, som stiller høje krav til sikkerheden. Jeg har derfor brug for en medarbejder, som er både utrolig omhyggelig i sit arbejde, og som samtidig når i mål med projekterne,« siger Majbritt Petersen

Trivsel og udvikling
Selvom Certex er en virksomhed præget af travlhed og vækst, er der de seneste år sat stort fokus på medarbejdertrivsel og udvikling.

Det er således centralt for Certex, at medarbejderne kan udvikle sig fagligt. Alene i 2016 blev der blandt de 80 ansatte afsat 5.000 timer til medarbejderkurser, svarende til mere end otte hele dage pr. medarbejder.

Stillingen i Solution Center er derfor både en mulighed for at arbejde med spændende og unikke løfteopgaver og for at udvikle sig fagligt.

Brug et minut på at udfylde skemaet, og vi deler dine oplysninger med certex. certex vil kontakte dig for en uforpligtende snak, hvis dine kvalifikationer passer til stillingen.