Sponseret indhold

Hvordan dokumentdeling og en iPad påvirkede et stort motorvejsprojekt i USA

Færre fejl, betydelige tidsbesparelser og endelig en forbedret økonomi er resultatet af, at hovedentreprenøren på et stort motorvejsprojekt i USA, Walsh Group, byttede store print-planer ud med en iPad og værktøjer til dokumentdeling.

Af TECH RELATIONS for Bluebeam
I årevis har Walsh Group migreret meget af sin dokumentstyring til et fuldt digitalt miljø, primært ved hjælp af Bluebeam Revu til PDF-markering samt Studio i Revu til dokumentstyring og samarbejde. Disse løsninger er igen taget i brug på I-75-udvidelsen. Illustration: Bluebeam

Som en af de største byer i det sydlige USA er Atlanta kendt for sine trafikpropper. En af de mest trafikplagede motorveje er en strækning på ca. 3 km nær I-75/I-285-krydset sydøst for Hartsfield-Jackson International Airport.

I starten af 2019 tildelte transportministeriet i Georgia hovedentreprenørfirmaet fra Chicago Walsh Group kontrakten på at bygge en udvidelse til 76 millioner dollars, der skulle forbedre trafikstrømmen.
Den komplekse udvidelse indeholder næsten alle de mest attraktive komponenter i et infrastrukturprojekt: opførelse af en tunnelbro: udskårne mure i armeret jord (støbt på stedet), flytning af forsyningsværk, asfalt- og betonbelægning.

Papirløs på en anlægsbyggeplads

I årevis har Walsh Group migreret meget af sin dokumentstyring til et fuldt digitalt miljø, primært ved hjælp af Bluebeam Revu til PDF-markering samt Studio i Revu til dokumentstyring og samarbejde. Disse løsninger er igen taget i brug på I-75-udvidelsen.

En ny tilføjelse til Walsh Groups Bluebeam-relaterede teknologi-stak har været brugen af Revu til iPad ude i marken. I stedet for at transportere store papirtegninger ud i marken begyndte teamet at dele og kigge på dokumenter på tablets ved hjælp af Revu-appen.

Karl Paulsen, som er en af Walsh Groups pladschefer, sagde, at overgangen fra at skulle tage højde for en masse papirplaner bag i sin lastbil til at bruge en tablet har været ”det bedste, der er sket for mig i marken, når jeg skal se på tegninger” i hele sin 20-årige karriere.

»Jeg stiger ud af min lastbil og går en kilometer. Jeg tager bare min tablet med mig", sagde Paulsen. "Og hvis jeg har brug for det, tager jeg den frem, besvarer spørgsmålene, mens jeg er derude, uden at behøve at ringe til kontoret og få nogen til at komme ud med et sæt tegninger. Jeg har det hele. Det er så enkelt«.

En ny tilføjelse til Walsh Groups Bluebeam-relaterede teknologi-stak har været brugen af Revu til iPad ude i marken. I stedet for at transportere store papirtegninger ud i marken begyndte teamet at dele og kigge på dokumenter på tablets ved hjælp af Revu-appen. Illustration: Bluebeam

Maksimering af hyperlinkede dokumenter

I den dokumentstyringsproces, der er tilgængelig på tabletten, er der en række andre Bluebeam-værktøjer, der tilsammen har strømlinet produktivitet og kommunikation mellem medarbejdere på byggepladsen og på kontoret.
Et af dem er hyperlinkede dokumentsæt, så arbejdere i marken nemt kan finde og få adgang til oplysninger, når de implementerer elementer på byggepladsen.

Derfor er der ikke behov for tidskrævende omarbejde fra ingeniørerne på kontoret. Pablo Giraldo, ingeniør hos Walsh Group, sagde, »Der er ikke behov for, at ingeniørerne skal ud på byggepladsen og derefter gøre det, som pladscheferne allerede har gjort«.

Strømlinet effektivitet med kontrolpaneler

En anden måde, hvorpå I-75-teamet har fået mest muligt ud af at bruge Revu til iPad, er brugen af digitale kontrolpaneler.

Et kontrolpanel for et projekt, oprettet ved hjælp af Revu, er et hyperlinket projektinformationscenter, hvor alle brugere nemt kan få adgang til vigtige projektdokumenter og andre vigtige ressourcer.
I stedet for at arbejdere på byggepladsen skal navigere gennem komplekse mappestrukturer, kan de bruge kontrolpanelet til at se dokumenterne efter behov.

»Projektets kontrolpanel er det første, jeg åbner hver morgen, når jeg ankommer til byggepladsen,« sagde Giraldo.

I den dokumentstyringsproces, der er tilgængelig på tabletten, er der en række andre Bluebeam-værktøjer, der tilsammen har strømlinet produktivitet og kommunikation mellem medarbejdere på byggepladsen og på kontoret. Illustration: Bluebeam

Opdag fordelene ved mobilteknologi

Michael Gnatt er projektleder i Walsh Group. Efter hans mening har den største fordel ved at bruge Revu til iPad på I-75-byggepladsen været at reducere risikoen for, at forkert information sendes fra kontoret til byggepladsen.
Den næststørste fordel er prisen – besparelserne fra at bruge mindre papir og udskrivning har været betydeligt større end omkostningerne ved at indkøbe iPads.

»Nummer tre ville bare være tidsbesparelser på tværs af byggepladsen,” sagde Gnatt, “hvad enten det er arbejdsledere på byggepladsen, kontorpersonale, opdatering af tegninger eller at sørge for, at alt er 100 % i orden hele tiden«.

Og endelig har det at kunne vise projektejeren sin effektive brug af tablets i marken gjort det muligt for Walsh Group at formidle, at projektet er i gode hænder.

»At være i stand til at vise det til bygherren – at vi administrerer vores filer korrekt og har alle markeringer og opdateringer til enhver tid – der er ingen tvivl om status for kontrakttegninger og dokumenter,« sagde Gnatt.

Læs mere om Bluebeams løsninger her