Vi udvider rumkapselteamet - hjælp os!
Kære Raketvenner
Vi er kommet til et punkt i arbejdet med Spica-raketten og rumkapslen, hvor vi må erkende at vi har brug for flere praktiske hænder. Derfor kommer nu dette jobopslag, som vi håber at I vil hjælpe os med at dele og/eller søge på, hvis I føler jer klar på en høj faglig udfordring med stor eksponering.
Design- og produktionsfolk søges:
Skal du være med til at gøre Danmark til den 4. nation der kan sende en person ud i rummet og sikkert tilbage igen?
Vi mangler flere hænder til at designe og bygge verdens mindste og letteste rumkapsel til et crowdfundet bemandet rumfartsprojekt.
Opgaven
De overordnede rammer for hvordan rumkapslen skal se ud er sat, og vi skal nu i gang med detaljerne. Vi har en stor work breakdown structure som skal uddelegeres, så der er masser af opgaver at tage fat på.
Vi søger flere personer til to typer hovedopgaver omkring rumkapslen:
den ene opgave er at hjælpe til med design af rumkapslen, mens den anden profil skal bidrage til konstruktionen. Overlap i kompetencerne er naturligvis ønskværdige, men vi ser helst at du påtager dig et ansvar du er glad for og har kompetence indenfor, fremfor at du lover mere end du kan holde – det skal være sjovt at være med i projektet.
De personer vi søger, vil komme til at designe og bygge verdens mindste og letteste rumkapsel. Vi er på næsten ukendt territorie, og har en stærkt begrænset økonomi. Så du vil været tvunget til at finde de simpleste løsninger du kan komme på, med hjælp af standardmaterialer, din opfindsomhed og masser af ideudveksling med resten af CS-gruppen.
Din profil
Vi forventer at du bor i hovedstadsområdet, idet deltagelse i møder og produktion i vores værksted er nødvendige for det tætte og tillidsfulde samarbejde.
Du kan både være nyuddannet eller særdeles erfaren – det er ikke vigtigt. Hvad der betyder noget er, at du har mod på at arbejde ansvarligt på et projekt, hvis produkt en persons liv i sidste ende vil være afhængig af.
Det er vigtigt at understrege, at du ikke får løn i din prøveperiode, men når denne er overstået, forventer vi at kunne fordoble den.
Buzzword-bingo
Nedenstående er en oversigt over de kompetencer vi skal have dækket af i udvidelsen af rumkapselteamet. Da vi forventer at skulle have flere nye på hver post, forventer vi derfor ikke at du kan dække hele bingo-pladen, men jo flere krydser jo bedre.
Indenfor design forventer vi at du skal:
- Have lyst til at designe verdens mindste og letteste rumkapsel.
- Være vant til at arbejde i SolidWorks og lave CAD design
- Have indgående materialekendskab
- Forstå eller sætte dig ind i hvad der er væsentligt når det gælder rumkapselindretning
- Have erfaring med styrkesimulering
- Kender spillereglerne for life-support og hvordan man holder sin kollega i live
- Arbejde med forskellige former for frikoblingsmekanismer
- være tilhænger af at arbejde med systemdesign
- have erfaring med flowsimulering
Illustration: Mads Stenfatt.
Vi benytter SolidWorks i vores designarbejde
Indenfor konstruktion forventer vi at du skal:
- Have lyst til at bygge teste verdens mindste og letteste rumkapsel.
- Være forberedt på Hands-on arbejde i vores værksted. Vi mødes som udgangspunkt typisk mandag aften og en dag i weekenden
- Kunne fungere sikkert i et maskinværksted
- Have stor erfaring med at arbejde med skære-, svejse- & slibemaskiner og andet håndværktøj.
- Have erfaring med kul- og glasfiber
- Arbejde med planlægning forskellige tests af dit arbejde. Det kan eksempelvis være drop- & vaakumtests
- Male rumkapslen
- konstruere flyde-anordninger, som fylder en flydeballon med luft
Illustration: Mads Stenfatt.
Martin svejser på rumkapslen
Som med alle almindelige jobopslag, så er ovenstående en ønskeliste. Udfylder du kun nogen af punkterne, hører vi også gerne fra dig.
Kommunikation
Vi ser gerne, at du har noget erfaring med kommunikation, eller i hvert fald ønsker at dele din rejse med vores følgere. Det vil sige at du kan forvente at blive filmet og fotograferet i dit arbejde i værkstedet. Du må også gerne selv tager billeder af dine produktioner, så vi kan videreformidle din fortælling til vores raketvenner.
Rejsedage
Du må også forvente at skulle bruge nogle rejsedage om sommeren, med næste forventede opsendelse i 2021, hvor vi tager til Nexø, Bornholm, for at sende din produktion til himmels. Bare rolig, vi samler den op igen omkring 20 minutter senere.
Prøvetid
Da vi er en frivillig organisation, er det sociale samspil en vigtig faktor for os. Vi har derfor, i henhold til foreningens vedtægter, en prøveperiode på minimum 3 måneder for alle nye medlemmer, som vi bruger på at ”se hinanden an”.
Om Copenhagen Suborbitals
Vi er en crowdfunded forening bestående af ca. 50 frivillige, som i vores fritid arbejder på at gøre Danmark til den 4. nation der kan bringe en person ud i rummet og sikkert tilbage igen.
Siden 2011 har vi haft 6 opsendelser øst for Bornholm, og vi arbejder lige nu på den første af de cirka 14 meter høje Spica-raketter, som en dag vil sende én af os ud rummet og sikkert tilbage igen.
CS opsendelsesteam, Nexø II, 2018
Interesseret:
Ansøgning og CV kan sendes til vores formand, Martin Pedersen: mhp@copsub.com
