Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Vi prøver igen!

1. august 2018 kl. 17:3318
Artiklen er ældre end 30 dage

Kære læsere,

Det gik som bekendt ikke sidste weekend selvom vi havde alt materiel og næsten alle folk i Nexø. Men vi prøver da bare igen i den kommende weekend!

At vi allerede har alt udstyr stående i Nexø gør operationen lidt mindre i denne omgang. Bolette og Sputnik ligger begge i Nexø havn og skal altså ikke sejles til Bornholm. Helium, nitrogen og LOX er der naturligvis også og vigtigst af alt, Nexø II ligger på et lånt værksted og venter bare på at blive pakket ud og kranet ombord på Sputnik.

Sidste weekend var altså ikke spildt arbejde. Udover at mange af os havde en hyggelig weekend på Bornholm, så fik vi skam også lavet andre fornuftige ting. Vi havde blandt andet et lille hold i Bornholmertårnet for at installere vores datalink, som sidder øverst i tårnet. Hertil skylder vi også at sige tusind tak for at vi må låne pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Illustration: Sofie Hartvig Boye.

Peter og Uffe installere datalink i Bornholmertårnet.

Vi benyttede også lejligheden til at få Bolette Munkholm på bedding for at få hende inspiceret under vandoverfladen. Hun viser sig at være af en lidt sær form, men nu giver det mening at der er så meget plads under dæk.

Illustration: Thomas Pedersen.

Bolette Munkholm på Nexø bedding.

I de sidste par dage har vi nærstuderet vejrudsigten ganske grundigt. Som det ser ud lige nu, så er vejret optimalt tidligt lørdag morgen omkring klokken 8. Det vil sige at vi skal sejle ud rigtig tidligt og at man skal tidligt op for at se streamen... For nuværende er planen at sejle ud fra Nexø kort efter midnat. Her venter der omkring fem timers sejlads og derefter klargøring af Nexø II til opsendelse. Vi satser derfor på at opsende allerede omkring klokken 8. Det kan rykke sig, hvis vejrudsigten rykker sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvad er det så helt præcist vi skal bruge forberedelsestiden på vandet til? Jo, det er specificeret ret grundigt i vores checkliste. I år prøvet vi noget nyt, nemlig at lægge checklisten ud så I allesammen kan følge med derhjemme foran skærmene, den kan findes lige her.

Vi ønsker jer allesammen en rigtig god lørdag formiddag foran skærmen, vi skal gøre vores bedste for at levere en spektakulær opsendelse.
Har man svært ved at vente (ligesom os), så var Wired forbi for nogle uger siden og lavede en glimrende video om CS, som kan ses lige her.

Remote video URL

18 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
18
5. august 2018 kl. 12:44

Det samme her, havde jo lige hørt kommentatoren sige at sidste mand skulle demontere den. Så pulsen nåede en vis højde sammen med nogen højlydte udtryk :-)

Stort tillykke med succesen. - dejligt at faldskærmsafdelingen fik gode arbejdsbetingelser.

Glæder mig til at høre om det lærte, om baggrund for dif i højde teori og praksis, samt den lille reefing ting.

Spekulerer på om Nexø er i så god stand at den kan gøres flyveklar igen og lægges på hylden til yderligere test? - finder man det fordelagtigt senere.

i øvrigt super fede billeder fra raketten. eneste ønske til stream-team er om radiochater kunne køre på masaic kanalen?

17
5. august 2018 kl. 11:45

Sad godtnok transfixeret og stirrede på isoleringen efter at alle mand havde forladt Sputnik lige før opsendelsen (jamn, jamn, hvad med den der!!). "Overfrakken" blev hængende på under første del af opsendelsen, som det også ses af billederne.

Tillykke med en vellykket testopsendelse af NEXØ II.

16
4. august 2018 kl. 21:29

Korrekt. LOX tank isoleringen bliver kun sat på, hvorefter Nexø 2 selv klarer resten. Den høje afdampningsrate ude på platformen betød at Flight planlagde at lade LOX isoleringen blive siddende under launch.

14
4. august 2018 kl. 17:49

TIllykke med det!

Skulle isoleringen blive på raketten?

13
4. august 2018 kl. 06:36

helt og lykke...og alt skal gør i dag rigtig fint.. i er helte!

11
3. august 2018 kl. 22:04

Kommer der en kort status her, inden I går i kabyssen??? Gætter på der er en del, som gerne vil følge checklisten....

10
2. august 2018 kl. 18:41

Super video, knæk og bræk på lørdag!

9
2. august 2018 kl. 14:26

Glimrende video, men hvorfor bliver den kommende astronaut hele tiden omtalt som 'he' ? Altså hankøn.

Det er nok bare vane hos den enkelte. I andet af vores skriftlige kommunikation bruger en af vores forfattere konsekvent "she". Vi har også folk der øffer over at vi skriver "manned" og ikke "crewed", hvor det nok bunder i at vi henter meget af vores sprog og ordvalg fra de gode gamle Apollo-dage.

Man skal ikke lægge noget særligt i det. 33% af astronautkandidaterne er stadig på hunkønssiden :-)

8
2. august 2018 kl. 13:38

Glimrende video, men hvorfor bliver den kommende astronaut hele tiden omtalt som 'he' ? Altså hankøn.

Mig bekendt har kvinder på grund af deres - til tider - mindre fysiske størrelse en fordel frem for mænd i cockpittet på et jagerfly eller en F1-racer ?

Det er sådan noget med hjertets pumpekapacitet osv. Foldager, du må på banen ... :)

6
2. august 2018 kl. 13:03

Der mangler et punkt i check-listen. Jeg kan ikke se hvornår i starter transmissionen på jeres Youtube-kanal.

5
2. august 2018 kl. 11:56

Hvad er et "Meincke-step" fx?

Det er et beslag der monteres på launch tower, som Meincke kan stå på mens han skruer det øverste launch rail beslag fast på Nexø II.

4
1. august 2018 kl. 22:58

Utroligt spændende at I har lagt checklisten op - der er mange interessante observationer at gøre sig, hvis man har fulgt jer gennem længere tid! Mange ting giver mening, når man kender lidt til historikken, tidligere fejl osv. Og også nogle ting, som jeg ikke helt forstår... Hvad er et "Meincke-step" fx?

2
1. august 2018 kl. 19:30

Har I haft en føler ude hos ATC, om hvordan det ser ud mht. deres kapacitet?

1
1. august 2018 kl. 17:54

Super fin video, som Wired har lavet !

  • og rigtig god idé med at lægge checklisten ud til alle, det bliver sjovt og lærerigt at følge med på lørdag :)