Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Verdens bedste ingeniør på besøg på DTU

25. juni 2015 kl. 21:35
Artiklen er ældre end 30 dage

Robert Samuel Langer Jr. - eller bare Bob Langer - er en exceptionelt dygtig og visionær ingeniør og forsker. Han har de sidste 40 år lavet væsentlige bidrag i bioteknologi, særligt inden for "drug delivery" og "tissue engineering" - alt sammen fra sin base i hjembyen Boston.

Illustration: Privatfoto.

"Robert Langer BioTech Awards Video laboratory" by Chemical Heritage Foundation. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Bob Langer var i dag inviteret til at give den næste i rækken af såkaldte H.C. Ørsted forelæsninger på DTU, hvor særligt udvalgte ingeniører, forskere og videnskabsfolk besøger DTU for at dele ud af deres landvindinger og erfaringer.

Forelæsningen gav et overblik over de teknikker og teknologier, han siden midten af 1970erne har været med til at udvikle, bl.a. til bekæmpelse af tumorer samt til regenerering af tabt væv. Af sidstnævnte viste han bl.a. et billede af et lille barn, der var blevet kraftigt forbrændt på overkroppen, men som via behandling med de teknikker, som han og kolleger har udviklet, over relativt kort tid fik sin normale, "uforbrændte" hud tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans stædighed mht. egne idéer betonede han også flere gange undervejs. Det startede med, at han til sin første konference i 1976 ikke blev mødt af andet end skepsis fra det videnskablige establishment mht. de resultater og idéer, han havde præsenteret.

Siden fulgte ligeledes årelange kampe med FDA ang. godkendelser af medikamenter og medicinske teknologier. Men med mere end 1000 patenter samt en alenlang liste af bioteknologiske start-up virksomheder under bæltet, tager man ikke munden for fuld ved at sige, at Bob Langer i det lange løb fik ret.

I sin introduktion af Bob Langer betonede professor Søren Molin, at det ville være for omsiggribende at give et retfærdigt resumé af hans karriere og bedrifter. Til gengæld opfordrede Molin til at man selv googler Langer - hvilket (prøv det hér) i sandhed vidnede om en ekstremt dygtig, produktiv og visionær ingeniør.

Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, hvem der er "Verdens bedste ingeniør", men Langer er i hvert fald den mest citerede ingeniør - med et svimlende (Google Scholar) h-index på 211 (!!).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så personligt ville jeg ikke tøve med at bringe ham i spil som "Verdens bedste ingeniør" - og uomtvisteligt er det i hvert fald, at han er en ingeniør, videnskabsmand og forsker, du bør kende.

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger