Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Valgsvindel i Danmark ?

18. juni 2015 kl. 11:3517
Artiklen er ældre end 30 dage

Ifølge politiet og Holbæk kommune bliver der udsendt SMS'er som denne:

Illustration: Privatfoto.

Det er en helt klassisk strategi for valgsvindel: Send en sådan SMS til modstandernes sandsynlige vælgere og alle dem der hopper på den stemmer ikke, fordi de tror de har gjort det.

Jeg håber at denne sag bliver efterforsket helt til bunds og straffet efter den strengeste ende af skalaen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis nogen af jer modtager en sådan SMS eller noget der ligner, så beder jeg jer så inderligt om at politianmelde det som valgsvindel, så politiet ikke bare siger "ikke vores problem."

De absolut sidste vi har brug for i Danmark er systematisk valgsvindel.

phk

17 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. december 2019 kl. 20:20

Jeg faldt lige over denne historie, og er nysgerrig om de skyldige blev fanget.

Med Cambridge Analytica i tankerne, kunne man jo målrette disse SMS mod bestemte målgrupper, der sandsynligvis stemmer modsat af det, man ønsker.

2
18. juni 2015 kl. 17:04

Er et af de der overtakserede numre - så der er en risiko for at bagtanken ikke er helst så udspekuleret som den mulighed du giver.

Jeg er 99,99% sikker på at det intet som helst har med forsøg på valgsvindel at gøre, men "blot" er et forsøg på at franarre folk penge ved at få dem til at sende SMS til et overtakseret nummer.

Man skal da være noget konspirationsfikseret hvis ens første tanke er, at der er tale om forsøg på vagsvindel.

Noget helt andet at, at hvis svindlerne bliver fanget, så risikerer de vel at komme i karambolage med nogle helt andre og mere alvorlige paragraffer, end de lige havde forestillet sig. Netop fordi der er tale om indgriben i et valg håber jeg da, at politiet efterforsker langt mere grundigt end man normalt ville med den slags svindelnumrer.

2
18. juni 2015 kl. 16:35

Det bliver interessant at kontrollere valgdata for Holbæk for systematiske afvigelser.

Hvis nogen fra ministeriet eller politiet er i tvivl om hvordan de skal reagere, kunne de jo forestille sig hvad de ville gøre hvis nogen gik fra dør til dør og bildte folk ind at de kunne stemme hos dem.

2
18. juni 2015 kl. 16:20

Det er vel det som demokrati går ud på, respekt for hinanden og for forskellige meninger.

Det synes jeg også, du skal minde vores håbefulde kandidater om. :)

2
18. juni 2015 kl. 15:40

Undrer mig lidt over at et ønske om god valgdag til alle og en opfordring til alle om at stemme kan udløse så mange thumbs down ?. Tilkendegiver så godt nok hvad jeg selv har stemt, men som sagt, først efter opfordringen til at alle stemmer, uanset hvad de har tænkt sig at stemme. Det er vel det som demokrati går ud på, respekt for hinanden og for forskellige meninger. Måske der bare er mange med en fascistisk tilgang til verden eller en ide om at kun deres mening er rigtig herinde. Politik er jo meget baseret på meninger og holdninger, ikke et fast facit, det bør man huske på en valgdag, som er demokratiets festdag, så kan vi skændes om hvad som er bedst og rigtigt/forkert alle de andre dage.

2
18. juni 2015 kl. 15:28

...en gammel soicidaldemokratisk højborg? Uanset hvad er det stærkt betænkeligt hvad der sker.

2
18. juni 2015 kl. 15:18

Er et af de der overtakserede numre - så der er en risiko for at bagtanken ikke er helst så udspekuleret som den mulighed du giver.

Men enig - det er svindel - men ikke nødvendigvis politisk motiveret svindel!

2
18. juni 2015 kl. 15:10

Jeg må indrømme at jeg er dybt forbavset over hvor roligt alle tager denne sag, på valgdagen i et uhyggeligt tæt folketingsvalg.

(Det er en interessant detalje i dansk lov, at hvis man vinde flertal i folketinget med valgfusk, godkender man selv at der blev fusket.)

Indenrigsministeret bør være ude med politiet og arrestere de ansvarlige inden stemmerne er talt op.

Er det forresten ikke dokumentfalsk ?

2
18. juni 2015 kl. 13:54

hvis folk tager en SMS fra "inderigsministeret" for gode vare og alene på den baggrund undlader at afgive deres stemme på vanlig vis så er der måske også brug for noget andet i dagens Danmark.

Det er ret nemt at overse stavefejl (som, desværre, af og til også ses i ægte officielle tekster).

Min første tanke var da også, at "dén er der da ingen, der hopper på". Men, ved nærmere eftertanke, så tror jeg, at for fx nogle ældre (og sikkert også andre, det er ikke for at være aldersfacist!) har noget, der kommer via teknologi et skær af magi over sig, som det er svært at mistro.

Et lille anekdotisk eksempel: For nogle år siden afmeldte min nogle-og-firs-årige far sit internet-abonnement, fordi han havde fået en besked "på skærmen" om, at det fik han fremover gratis af Microsoft. Det tog lang tid at få ham overbevist om, at det, at han havde fået en besked om, at han nu havde fået en gratis opgradering af Internet Explorer ikke var det samme som at Microsoft fremover betalte hans internet-forbindelse. Der stod jo selv "gratis" og "internet" der på skærmen!

Og det er ikke fordi han er uvidende eller dum (det har sikkert i stedet sprunget en generation over og er endt hos mig.....). Men, det får altså et eller andet meget troværdigt og ægte over sig, hvis det "står der på skærmen".

Det her er faktisk lidt småalvorligt, selvom det sikkert bare er en ugennemtænkt drengestreg.

2
18. juni 2015 kl. 13:25

Man må da håbe politiet på eget initiativ kan se alvorligheden af dette. Det er egentlig forbavsende simpelt og let at skade et demokrati på denne måde. Med et tæt valg som vi står over for, kan sådan et nummer afgøre valget.

2
18. juni 2015 kl. 13:24

God valgdag til jer alle :-)

Husk at komme NED og stemme, uanset hvem i har tænkt jer at stemme på. Forrykt med de falske SMSer. Herfra skal lyde et held og lykke til S og Helle Thorning :-)

2
18. juni 2015 kl. 12:46

Det er fint med mig hvis denne sag bliver undersøgt som forsøg på valgsvindel, men, helt ærlig, hvis folk tager en SMS fra "inderigsministeret" for gode vare og alene på den baggrund undlader at afgive deres stemme på vanlig vis så er der måske også brug for noget andet i dagens Danmark.

2
18. juni 2015 kl. 12:37

Det må jo være en triviel sag at afsløre synderne med et hurtigt opslag i total-lognings-databasen.