Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ugens 3 anbefalinger: Kl. 18 - Paul Propster fra NASA, lyt med i dag!

15. maj 2020 kl. 13:126
Artiklen er ældre end 30 dage

To gange om måneden interviewer vi kvinder der arbejder med teknologi med henblik på at udvide fortællingen om, hvad teknologi er og hvem der skaber den. Indimellem deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os lige nu. Denne uge har vi spurgt de kvinder, der inspirerer os, hvad de er optagede af lige nu. Så her er tre interessante tips fra dem og os til jer:

Galit Ariel - som vi kommer til at interviewe meget snart, afholder sin “Semi Serious Cereal Series” i dag, 15. Maj kl. 18.

Illustration: Semi Serious Cereal Series.

Denne gang er temaet “Storytelling Moonshots”, hun interviewer blandt andet NASA og JPL Story Architect, Paul Propster.
Det bliver afholdt i dag 15. Maj kl. 11-12 AM EST / kl. 18 CEST (vær opmærksom på tidsforskellen). Det kan ses på https://artscapedanielslaunchpad.spaces.nexudus.com/en/events/view/1306467178/the-semi-serious-cereal-series

Paula Petcu har sendt os et tip, der kan fjerne opmærksomheden fra det svære i vores nye hverdag lige nu #newnormal:

(Se vores interview med Paula, her)

StUpiD hAcK 2020, et online hackathon der er arrangeret af Junction og finder sted 22.-23. maj 2020

Artiklen fortsætter efter annoncen

I kølvandet på COVID19-krisen er der blevet afholdt en masse spændende hackathons med fokus på at udvikle nyttige teknologiske løsninger til at tackle den aktuelle pandemi, dette hackathon er lige modsat, hvilket måske er, hvad nogle af os virkelig har brug for nu i disse udfordrende tider med social afstand.

Det her online hackathon handler nemlig om at have det sjovt med teknologi og opbygge ubrugelige, dumme ting, som ingen har brug for. Virkelig! Sådan beskrives begivenheden på Junctions instagram-side. Også en god mulighed for ikke-teknologiske mennesker til at deltage i en hackathon! Det eneste du har brug for er en internetforbindelse og en dum idé.

Det er en underlig tid, vi lever i, så hvorfor ikke forsøge at have det sjovt?

Læs om eventen her: https://app.hackjunction.com/events/stupidhack2020
Facebook event: https://www.facebook.com/events/673872056800932/

Carla Diana bruger tiden under lockdown til at eksperimentere med “soft robotics” og syning:

(Se vores interview med Carla, her)

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Jeg er inspireret af min symaskine! Jeg flyttede den fra mit arbejds-studio til mit hjem, den er sat op, så jeg kan bruge den i timerne mellem madlavning, arbejde osv. Jeg lærer stadig, hvordan man bruger den, så jeg træner snarere end at lave store projekter, men jeg har ønsket om at bruge det til nogle "bløde robotteknologiske"-kreationer. Den rytme og bevægelse, der opstår, når jeg syr, giver mig fokus og sætter mig i en flow-tilstand (som den berømte psykolog Csikszentmihalyi ville kalde det). Det får mig også til at bemærke syede detaljer rundt omkring mig, som kanterne på mit tøj, servietter osv., Som jeg tidligere overså.”
PS: Lære at sy med (engelsk) https://www.littlepinkmaker.com/attend/beginnerssewingclass eller (dansk) https://www.thelittledifference.dk/

Illustration: Little Pink Maker.


Greater Spaces er en blog af Majken Overgaard og Vanessa Julia Carpenter, hvor vi udvider fortællingen om, hvad teknologi er, og hvem der skaber den. Vi taler med danske og internationale kvindelige rollemodeller inden for teknologi og indimellem disse interviews deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os - med fokus på diversitet.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
15. maj 2020 kl. 17:50

Næ, jeg spørger fordi jeg er nysgerrig.

3
15. maj 2020 kl. 15:16

Måske for at skabe lidt balance?

Så, hvor vi normalt hører om og fra både kvinder og mænd, skal vi her høre udelukkende om og fra kvinder?

Jeg forstår det ikke.

1
15. maj 2020 kl. 13:47

hvorfor denne sexistiske diskrimination??