Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Tror du, iPhone får fat i Danmark?

24. juni 2008 kl. 21:5513
Artiklen er ældre end 30 dage

Forleden dag havde en kollega og jeg en meningsudveksling (vi diskuterede ikke Eksternt billede) omkring iPhone, når den rammer det danske marked den 11. juli i år.

Hvor han mener, at det bliver en sweepende succes, er jeg mere skeptisk. Det skyldes egentlig ikke iPhonen, men mere den skepsis, jeg er bange for, der er i Danmark.

Jeg tænker blandt andet på den sparsomme Firefox-udbredelse i Danmark (som ikke nødvendigvis betyder, at Danmark hader Firefox), som kan pege i retning af, at alternativer til etablerede varer (i dette konkrete tilfælde en browser) har svært ved at få fat i danskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og hvis der er et marked, det må være svært at få fat i, så er det markedet for mobiltelefoner. Ingen tvivl om, at iPhone kommer med noget nyt, men det ligger mest på delikatesse-siden, mere end på funktioner.

Spørgsmålet er så bare, hvad danskerne vil gøre. Jeg håber, at iPhone bliver en succes (fordi den illustrerer en ny måde at tænke mobiltelefoner på - ligesom Google Android-mobilerne), men jeg har desværre mine bange anelser. Men måske tager jeg fejl.

Hvad tror du? Bliver iPhone en dansk succes? Og skal du have en?

13 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
3. juli 2008 kl. 23:44

Den nye version (som kommer i danmark) er med 3G.

Det kommer et fuldt qwerty tastatur frem på skærmen når man skriver SMS'er - svært i starten, men man lærer det, ligesom på mange andre mobiler. Ordbogen er ikke ret god, men det bliver forhåbentligt bedre med v2 som også udkommer på dansk.

12
28. juni 2008 kl. 20:11

Ja lækkert design og super hyped medie dækning - så der er da nok nogle der hopper på den vogn, så de kan vise omverdenen at de har købt en...

Men hvem gider en telefone uden 3G? Den kan jo så ikke ikke hive data hurtigt nok ned, hvis du har dette behov (det behov har jeg engang imellem, som nødløsning til min laptop)

Og så virker den jo ikke i Japan + Sydkorea, da der ikke er GSM dækning derude (det behov har jeg engang imellem)

Ved ikke hvordan den er at sms med- bedre eller værre en alm. telefon med T9 ordbog!?!

11
28. juni 2008 kl. 17:19

"..skarp at holde på(jeg har selv en iPod Touch til sammenligning)"

iPhonen er IKKE skarp at holde på. iTouch og iPhone har helt forskellige kanter. (Jeg har begge til sammenligning)

10
27. juni 2008 kl. 08:07

Når folk siger at iPhone ikke bliver en succes, fordi iPhone ikke kan det ene eller andet (eller fordi iPhone har et skod kamera, når folk siger det, viser det netop, at de har en ringe forståelse af mobiltelefonmarkedet.

Langt, langt størstedelen af alle, der køber en mobiltelefon, køber den som statussymbol. Ja, der er nogle få, der absolut har brug for den ene eller anden feature. Men langt størstedelen vælger mobiltelefon ud fra, at telefonen skal sige noget om dem. Og iPhone er en superfed telefon, når det gælder godt udseende og lir. Den kommer til at sælge uanset pris. Og på trods af dårligt kamera, Firefox skeptikere, telefonfacon, binding til udbyder, HTC-efterligninger osv.

9
26. juni 2008 kl. 22:35

Dens problem er at den ankommer til et i forvejen mættet marked. Det andet problem er at den ikke har den forventede "telefonfacon". Den er smal, arealstor og skarp at holde på(jeg har selv en iPod Touch til sammenligning) Den vil opnå et vist salg, ingen tvivl om det, men jeg forventer ingen "revolution"

8
25. juni 2008 kl. 17:02

Jeg kan slet ikke forstå, at Apple laver aftaler, der binder iPhone til én udbyder. De må da sløve udbredelsen drastisk?

7
25. juni 2008 kl. 14:45

Som offshore konsulent rejser vi meget mellem sites og med deres ide om at binde telefonerne til udbydere er vi generelt enige om at lade dem passere i tavshed.

6
25. juni 2008 kl. 13:24

Hej

Jeg omgåes en del rejsemontører og de vender tommelfingeren langt ned ad. De kræver et minimum 5 mbit kamera, hvis det skulle kunne anvendes. De anvender typisk et kamera som dokumentation ved rep. af maskiner mm. I firmaet er de 10-12 rejsemontører og pga. en masse glemte kameraer rundt om i verdenen, blev der skiftet til SE mobiler med 5 mbit kamera.

Personligt mener jeg at hvis iPhone skal blive et hit i ehvervslivet skal den kunne direkte erstatte en Blackberry. Et pænt design alene kan altså ikke sælge en mobil til mig. Den skal først kunne dække mine behov, og så kommer designet i anden række. Den nuværende iPhone er 2-3 år bagefter i funktionalitet. Det bliver spændende om den nye 3G version komme i nærheden af moderne mobiler.

Benny

5
25. juni 2008 kl. 11:21

Kender et par stykker der har en iPhone nu, og det er da en nydelig sag.. Har bare aldrig rigtigt været til Apple stuff, da jeg syntes de ofte er mere design end funktionalitet.. Og syntes ikke deres generelle hvide design på produkter er særligt kønt :D Sort er dog noget pænere :)

Men jeg springer over iPhone og venter lige nu på min HTC Touch Diamond i stedet, som er blevet forsinket :( Den har nogle lidt federe features, men har selvfølgelig også mangler i.fht. iPhone.. Lidt mindre skærm, (2,8" mod 3,5" vist nok) og så er skærmen lavet at plastik frem for iPhones af glas..

Så jeg tror at mange der gerne vil have en "touch" telefon, altså en telefon med touch skærm og en masse lir, springer HTCs Touch Diamond da den er meget lig iPhone, og den så lige udkommer et par uger før.. Ved at HTC har problemer med at levere til efterspørgslen (derfor jeg venter på min endnu): http://mobilsiden.dk/?aId=6290

Ellers et rigtigt godt debatoplæg, dette. Apple har i hvert fald nu en konkurrent på det danske marked, som de ikke havde på udgivelsesdatoen i USA..

4
25. juni 2008 kl. 09:11

Jeg tror ikke på den store udbredelse i Danmark. Grunden til dette vil jeg beskylde Apple for.

iflg. denne artikel fra marts (det er allerede 3 måneder siden!!) http://www.business.dk/article/20080316/ittele/703160028/var der allerede der over 8000 iphones i danmark. Men vel at mærke var de alle importeret og låst op. Dette må betegnes som en succes, da det nok ikke er mange andre mobilproducenter der kan opleve sådan en efterspørgsel på et produkt der ikke engang er lanceret i landet!

Nu hvor Apple vælger kontrolmodellen og vil have ALLE til at aktivere et abbonement inden de får deres telefon (i alt fald i USA) så er der ingen der kan få fat i den nye lækre hardware. Jeg tror personligt at det vil skræmme mange væk fra at få en iphone 3G. Ja, jeg har selv en iphone og ville da gerne have en 3G version, men det bliver det nok ikke til, da jeg ikke vil være bundet til et dyrt abonnement.

3
25. juni 2008 kl. 07:58

Som Jesper Ørsted rigtigt skriver, så kan den jo kun købes gennem Telia. Og sælger man til privatkunder, så kan man vel ikke blive bundet til et abonnement længere end 6 måneder. Hvis man kunne snyde med erhvervsabonnementer, så havde alle nok gjort det.

Jeg tror Telia skaber et helt nyt produkt (abonnement), som giver gratis data-trafik, men måske lidt dyrere tale og sms.

Hvis man ser i USA, så koster iPhone $199 ca 1000 DKR, så mon ikke den i DK kommer til at koste mindst 2000 også 3-400 kr om måneden i abonnement. Det vil nok begrænse succesen.

2
24. juni 2008 kl. 23:08

iPod er blevet en kæmpesucces i Danmark og jeg er ikke i tvivl om at det bliver iPhone også. Det der kan gøre at den ikke bliver det, er de operatøraftaler der binder kunderne et halvt år. Det er der dog råd for: Parallelimport og unlocks! Jeg har ikke nogen mobillos og jeg venter nok et par generationer med at købe en iPhone, jeg vil gerne vente på et lidt mere poleret produkt med større harddisk.

1
24. juni 2008 kl. 22:54

Fortæl mig prisen og jeg kan svare på dine spørgsmål :-)

Pt. kører der rygter om, at den kun kommer med erhvervsabbonement, da det så er muligt at binde i 12 måneder.