Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Tillykke Peter

26. februar 2006 kl. 00:001
Artiklen er ældre end 30 dage

Peter Naur har fået Turing prisen af ACM for med Algol-60 rapporten at have formaliseret en syntaktisk beskrivelse af programmeringssprog.
Det som ACM nok ikke kunne tillade sig at sige højt var at Peter Naur dermed formodentlig frelste verden for flere COBOL-lignende katastrofer.
Prisen er derfor velfortjent.
De danske sprog
Der er tilsyneladende en tendens til at vi danskere kan noget med programmeringssprog, for siden Peter Naur har ikke mindre end tre danskere slået deres navn fast i den store verden: Bjarne Stroustrup med C++, Anders Hejlsberg med C# og Rasmus Lerdorf med PHP. Hvis der er nogen rimelighed til, så er det ikke den sidste Turing pris en dansker får for et programmeringssprog.
Men desværre kan vi konstatere at de alle tre sidder på den anden side af kloden fordi Danmark som IT nation ikke er noget at råbe hurra for.
RegneCentralen, Rovsing og DDE er også forlængst bukket under og det er heller ikke tilfældigt.
Som samfund brændte vi en stor chance i starten af firserne, hvor det lige nøjagtig ikke lykkedes at få "datalære" til at handle om computere og programmering. I stedet endte det med tekstbehandling og regneark.
Lidt længere henne i firserne kunne vi ligesom Finland have rullet et TCP/IP netværk ud i hele landet, men i stedet satsede man på X.21, X.25, "Meganet" og guddødemig om ikke man promoverede X.400 langt op i halvfemserne.
Da Internettet endelig kom til Danmark hang vi os i petitesser, som f.eks om det skulle hedde "di.ku.dk" eller "diku.dk", om hvad der skulle til før en virksomhed kunne få dispensation til at komme på det statsstøttede "forskningsnet" og om TCP/IP i det hele taget var lovligt når *TAS'erne havde monopol på tele ?

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af ERIK LYNGSØ-PETERSEN (ikke efterprøvet) den man, 02/27/2006 - 20:07

Et indlæg i denne debat havnede i debatredaktørens indbox, så hermed befordret til det rette forum, Vh. Erik:   Stor tak for Poul-Henning Kamps indlæg på Ingeniørens hjemmeside med titlen "Tillykke Peter." Jeg er fuldkommen enig i betragtningerne, og faktisk er det en af de kæpheste som Linux Nyhedsbrevet, jeg månedligt skriver, har forsøgt at få frem i lyset. Fokus på Open Source ville nemlig, ganske korrekt, kunne spare de offentlige forvaltninger for rigtig mange penge. Som jeg også har skrevet i nyhedsbrevet, behøver man ikke engang tage skridtet fuld ud og konvertere til Linux. Alene ved at skifte den dyre Office-pakke ud med OpenOffice er der store besparelser at hente. IT-strategien i de offentlige forvaltninger varetages af "administratorer", der bevarer status quo frem for at søge nye løsninger og nye veje. Alt sammen med undskyldninger om interoperabilitet med andre kommunale systemer, fordi det samme status quo bevares af KMD, der meget længe har forsøgt at snige sig udenom ansvaret for at bruge åbne standarder. Hvis Microsoft en dag trak stikket ud af det danske marked, er man fastlåst i en situation hvor man derefter kunne sige: "Hvad gør vi nu?" Med åbne standarder bliver den offentlige forvaltning uafhængig af enkelte leverandører, og det vil næppe kræve den helt store indsats at finde konsulenter der kan hjælpe indenfor Open Source ganske som andre hidtil har fokuseret på proprietære programmer. Interesserede kan læse Linux Nyhedsbrevet på adressen: www.linux-svar.dk - Det udkommer ganske gratis i såvel HTML som ren tekst format. Med venlig hilsen Henrik V Blunck Multimediedesigner-studerende, www.blunck.dk