Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Thunderbird 2-alfaen er klar

1. august 2006 kl. 00:003
Artiklen er ældre end 30 dage

Mozilla-folkene er, og har i langt tid været, flinke til at udgive test-versioner af produkterne, heriblandt Firefox-browseren. Og Mozilla e-mailklient Thunderbird er ingen undtagelse.

I en af de sidste dage i juli bekendtgjorde udviklerne, at alfa-udgaven af Thunderbird 2.0 er klar til udviklerne. Jeg har ikke selv testet den nye Thunderbird.

Du kan læse mere om Thunderbird 2 Alpha 1 hos MozillaZine og læse om de nye funktioner og fejlrettelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg er selv skiftet fra Thunderbird (efter at have brugt den, siden den kom) til Outlook 2003, bl.a. på grund af kalenderdelen i Outlook. Men er der nogen grund til at skifte tilbage, udover de typiske "Microsoft er noget skidt" og sikkerhedsspørgsmålet, som egentlig ikke er førsteprioritet for mig. Jeg vil hellere have funktionalitet og stabilitet.

Er der fx nogle fede uundværlige extensions til Thunderbird?

Eller der er et tredje mailprogram, som er bedre?

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
Indsendt af Thomas Johansen (ikke efterprøvet) den tor, 08/03/2006 - 15:44

Den anden dag legede jeg lidt med ubuntu og opdagede at der faktisk eksisterer en opensource løsning der kunne erstatte outlook, både til privat brug og til firmaer med delte kalendere og hvad det nu kræver. Det eneste minus er at den desværre endnu ikke kommet til windows men de arbejder på sagen.   Da den stort set har alt hvad outlook kan præstere, synes jeg det er lidt syndt at man arbejder så hårdt på at få thunderbird til at kunne præstere alt hvad Evolution kan i forvejen, frem for at bruge kræfterne på at konventere den til windows lige som man gjorde med The Gimp.  Men ellers så er jeg stor tilhænger af opensource og bruger  selv mozillas firefox, thunderbird på min windows platform. Men er altid på udkig på hvilke programmer jeg kan erstatte med opensource.  Især også hvilke muligheder jeg har får at erstatte software på arbejdet. Især opensource CMS systemmer har min store interesse lige i øjeblikket.      Læs mere her:     Evolution for gnome https://www.gnome.org/projects/evolution/     Evolution project windows https://evolution-win32.sourceforge.net/      

2
Indsendt af Kristian Buchardt (ikke efterprøvet) den ons, 08/02/2006 - 07:44

Det skal heller ikke forglemmes at Thunderbird er langt mere lightweight og simpelt, og dermed er hurtigere at arbejde med og har en hurtigere opstart.

1
Indsendt af Jon Busk Gaarsmand (ikke efterprøvet) den tir, 08/01/2006 - 22:43

Mozilla Thunderbirds håndtering af IMAP4 overgår Outlook, især at den indbyggede spam/antivir/phishing filtrering også virker på IMAP er et kæmpe fordel. Derudover er der jo ikke at forglemme understøttelse af news-lister og mulighed for RSS-feeds, som gør den til et fantastisk alt-i-et-værktøj for de nyhedshungrende. Med extensions som "Signature" og "Identity select" kan man nemt administrere hvem man er, hvis man har mange emails og kasketter på (fx. i foreningssammenhænge osv.). De mange indstillingsmuligheder som man har i forhold til Outlook er også enormt rart. Det jeg savner efter skiftet til Thunderbird fra Outlook er forbedringer i Lightning så kalenderfunktionen kommer på højde med Outlook, et desideret "Opgave" modul, samt mulighed for synkronisering med mobilen. Men ellers er jeg ret godt tilfreds med Thunderbird 1.5 og ser frem til forbedringerne i version 2.