Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Svinge til højre for rødt - Helle, Margrethe og den trehjulede regering gør det

13. oktober 2011 kl. 14:0010
Artiklen er ældre end 30 dage

For tiden diskuterer borgerrepræsentationen i København et forslag om, at gøre det lovligt for cyklister at svinge til højre for rødt, en rigtig god ide. Det er vel det som Thorning & co har gjort til et regeringsgrundlag - kører frem for rød mens man holder til højre.

Illustration: LR.

ATP vil hellere bygge betalingsmotorveje og dermed hælde endnu flere biler ind i by området. Så kan det være vi skal gøre det som i USA, hvor man i mange stater drejer til højre for rødt - som bilist altså. Det er mest i områder hvor der ingen fodgængere er. Men iøvrigt må fodgængere generelt springe for livet i Amerikanske byer - hm, ikke ulig København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er optakten til Borgerrepræsentationen cykelpakke - jeg tror det er cykelpakke 4:
Visionen er, at Miljømetropolen København skal være verdens bedste cykelby, således at endnu flere vælger at gøre turen til uddannelsesinstitutionen eller arbejdspladsen på cykel. Indsatsområderne kommer bl.a. til at være forbedring af cykelparkering, flere grønne cykelruter, flere cykelstier og cykelbaner, forbedringer i vejkryds samt aktiviteter, der kan fremme en bedre cyklistadfærd.

Kom igen ATP!

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
20. december 2011 kl. 19:58

Pia Kjærsgaard er en ivrig cykelist, der altid kører overfor rødt i højresvinget. Og så vidt jeg husker, så har Dansk Folkeparti for nogle år siden stillet forslaget, men forslaget blev nedstemt.

9
20. december 2011 kl. 11:09

Tak! Nu ved jeg hvorfor man må springe for livet ved stoppesteder.

8
20. december 2011 kl. 10:20

Svinge?

Savner du højredrejning?

7
14. oktober 2011 kl. 15:39

Hvorfor ikke tage det store spring og så indføre en form for cykel motorveje. Opbremsning og derefter acceleration er jo voldsomt demotiverende som cyklist, da accelerationen koster en del energi.

Ja, og det bliver kun værre jo bedre cykel du har og cyklist du er.

6
14. oktober 2011 kl. 09:16

Som før konstateret, ville du ikke kunne gennemføre en fodboldkamp, da det at ramme bolden ikke har din interesse Søren :o)

Hvad med et vedkommende bidrag til diskussionen Søren, mit indslag var bar en meddelelse til den forrige debattør at hans forslag var godt.

Som langsomt kørende aldrende motionscyklist hader jeg bakker ,modvind,regn , hullet og groft asfalt samt debattører der ideligt kommenterer min person uden selv nogensinde levere væsentlige indlæg i debatterne.

5
13. oktober 2011 kl. 23:29

har været et emne jeg har været fortaler for lige så længe der har været</p>
<p>digitale debatter her på stedet......sker der noget ,ikke en dyt

Du burde være statsminister. Eller pave.

4
13. oktober 2011 kl. 19:05

har været et emne jeg har været fortaler for lige så længe der har været digitale debatter her på stedet......sker der noget ,ikke en dyt.

3
13. oktober 2011 kl. 15:29

Hvorfor ikke tage det store spring og så indføre en form for cykel motorveje. Opbremsning og derefter acceleration er jo voldsomt demotiverende som cyklist, da accelerationen koster en del energi.

1
13. oktober 2011 kl. 15:10

Det må man mange steder også som bilist i Tyskland.

Bent