Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

The sky is without limits

25. november 2015 kl. 10:551
Artiklen er ældre end 30 dage

Illustration: Privatfoto.

Ring med klokken, gå op på det 15 centimeter høje podie og fyr dit budskab af på to minutter. Pitch dine ideer, søg samarbejdspartnere eller ansatte eller invitér folk til dine events og projekter.
Step ned igen og gå hen og få skænket en fad fra Skovlyst bagefter og vent, om der dukker nogen op med respons dit pitch. Så enkel er opskriften i Skylabs pitchbar på DTU, der blev holdt for syvende gang i fredags

Vi var så privilegerede at måtte sende opfinderrådgivere med som gæstebartendere.

Det er en tilsnigelse at påstå, at Pitchbaren i Skylab på DTU er uden grænser. Men der er i hvert fald vidde rammer, og baren er åben for alle studerende, forskerne, virksomheder og andre, der vil pitche eller lytte og vende ideer, fortæller om projekter og efterlyse det ene og det andet.

De skal skærpe deres idé

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var også en frisk gang gaming ovre i det ene hjørne, som både involverede en cykel, nogle devices og software, et kendt spil og en stor fladskærm. De studerende, der prototypede dette set up for at kunne teste selve brugeroplevelsen ved deres idé, brugte vores tilstedeværelse til en dialog om at skærpe deres idé, som matcher fitness med oplevelse.

En hurtig nyhedssøgning fik os til at foreslå dem at dykke ned i, hvad der kendetegner de eksisterende løsninger inden for samme felt, så de kan skærpe deres idé og tilføre den noget nyt og bedre end det eksisterende. Flere interessante vinkler dukkede op, som de studerende nu kan arbejde videre med.

En anden studerende er i gang med noget, der involverer elektronik sat fast på huden. Han spurgte til, hvilke godkendelser det kræver. Ikke typisk et opfinderrådgiver-spørgsmål, men nu vi stod der, søgte vi rundt med ham efter, hvor i samfundet du kan få fat i den slags.

Kinesiske Wengi kom hen og spurgte os, hvad man egentlig kan bruge os til. Hun stod med sin Internet of things-idé, som hun gerne vil videre med. Det blev til en snak ved ølhanen, omkring markedspotentialet i hendes idé og valideringen af den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi rådede hende til at skaffe relevante tilkendegivelser på dens værdi fra forhandlere i den specifikke branche, hendes idé kredser om.

Mangler en teknisk chef

Vi mødte Morten Fog fra Handelshøjskolen, der læser strategi, organisation og ledelse, men som er i fuld gang med en trefaset elmåler sammen med sit iværksætterteam.

Deres mission i pitchbaren var at efterlyse en EL-stærk CTO til at køre deres projekt mod højere mål. De deltager også i Venture Cups tech competition med deres virksomhedsprojekt. Morten betegner sig selv som en husven af Skylab og kaldte sig i øvrigt for ”en opfinder i et skur”, der rækker ud efter samarbejdspartnere. Deres idé er kun halvanden måned gammel og de er fuld af energi.

Investorerne tjekker ud

Vi mødte Søren og Michael fra Syddansk Innovation - https://www.sdti.dk/ -, som vi kender fra vores hverdag på Teknologisk Institut, hvor de også holder sig kontor. De investerer kort fortalt i innovative danske forretningsideer, der befinder sig i opstartsfasen og som sådan var de nysgerrige efter at se, hvilke ideer der bliver pitchet i baren.

Det førte til flere samtaler blandt andet med holdet bag Mindsettr-hjelmen, der stimulerer hjernen, som vi også havde en god uformel snak med ved bardisken med deres 3d-model liggende mellem os.

Mindsetterne networker

Mindsetterne - https://mindsettr.com/ - er tidligere studerende på DTU og Mindsettr er tænkt og igangsæt i Skylab-miljøet.
Morten er en af dem.
Han er design og innovations-ingeniør og fortalte, at pitchbaren er en ret oplagt måde at holde kontakten og lejlighed til at præsentere sig fra sin bedste side på det lave podie.

De startede i øvrigt International Kickstarter-kampagne op i fredags.

”Det gør vi for at validere vores idé. Kickstarter kan du bruge til at finde ud af, om der er et behov for din idé i brugergruppen. Vi begynder ikke ar producere, før vi har fundet interessen og skaffet pengene”, sagde Simon. ”Vi bruger pitchbaren til at fortælle om det, vi har gang i og for at networke. Og fordi vi godt kan lide folkene her på Skylab”, siger Simon glad.

Virksomheden Biwise var taget i tidlig fredagsbar, den starter allerede klokken 13, fordi de gerne vil rekruttere studerende, som kan udvikle ”opfindelser i det du ikke ser, men som kan ændre verdenen” ved at bruge big data. Mission var simpelthen at rekruttere studerende med særlig passion for data.

”Vi vil gerne lave et uformelt miljø hvor virksomheder, studerende og forskere kan mødes om entreprenørskab. Vi håber, at det uformelle også taler til dem, der blot er nysgerrige, og dem der bliver trukket med af deres venner, fordi det også er en fredagsbar, hvor man bare kan hænge ud og lytte med”, sagde Pål Simon Fernvall, der er projektleder på Skylab og idemanden bag pitchbaren.

Han ønsker så ud til at blive opfyldt ret godt i fredags. Den uformelle atmosfære tiltrak en mangfoldig flok af

Næste pitchbar er 18. december kl 13. Vi regner med at være der som opfinderrådgivere og almindelige hang outs.
Hvad med dig?

https://www.facebook.com/dtuskylab

Om Skylab

Skylab er et åbent innovationsmiljø på DTU for alle deres studerende og forskere samt virksomheder og organisationer ude fra.
Værkstederne er ikke avancerede i forhold til maskinparken ellers på DTU, men der er til gengæld plads til leg og tværfaglighed.
Det er det, der gør det til et særligt og som tiltrækker samarbejder med forskellige virksomheder.

Blandt andet via Real World Project, hvor studerende arbejder med problemstillinger stillet af virksomheder i åben innovation. Oticon har for eksempel efterspurgt robotter,, der kan rense høreapparater om natten, når brugerne sover.

Skylab er også vugge for startups. Dem mødte vi mindst en af til pitchbaren.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. november 2015 kl. 09:58

Kære Anders Fint indlæg først og fremmest. Men jeg har et par rettelser (kan ikke finde din mail, så skriver her):

Kira Lorenzen, og ikke Pål, fra Skylab-teamet er "idé-manden" bag Pitchbar og fortjener et godt klap på skulderen for sit arbejde. Udover det fik Mindsettr godkendelsen for at gå på kickstarter-platformen i fredags - men kampagnen er ikke offentliggjort endnu! (Vigtig detalje) "Morten", som der bliver refereret til er med høj sandlynlighed mig (mindre detalje).

God weekend

Mads Ring Mindsettr