Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Skiftedag hos Engineer the future

28. januar 2015 kl. 08:00
Artiklen er ældre end 30 dage

Teknologi forandrer verden, og ingeniører forandrer teknologien.

Med dét afsæt har Engineer the future præget Ingeniøren og læser-debatten i de seneste snart otte måneder.

Det første store mål med bevægelsen har været at involvere netop ingeniørerne aktivt i Engineer the future. Og med flere end 1.000 kommentarer til vores udfordringer, blogs og nyheder må man sige, at I har samlet udfordringen op.

Debatten er kommet vidt omkring: Fra udvikling af bedre mobilbatterier over ingeniørernes syn på sig selv til en livlig diskussion om, hvorvidt elbilen bliver mere end en parentes i transporthistorien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undervejs har vi også kåret Danmarks sejeste ingeniør - og selvom der ikke var udelt begejstring for det ‘poppede’ ord sej, fejlede lysten til at indstille kandidater heldigvis ikke noget.

Ny redaktør fra 1. februar

Det er ikke noget ‘quick fix’ at vise Danmark, hvordan teknologi forandrer verden - og inspirere flere unge til at vælge teknikken som levevej.

Udfordringerne består, og arbejdet fortsætter i 2015. Også her på redaktionen.

Det samme gælder derimod ikke for redaktøren. Efter at have udviklet Ingeniørens del af bevægelsen, og løbet den første etape, har undertegnede takket ja til et tilbud om at stå i spidsen for et nyt udviklingsprojekt fra 1. februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny redaktør bliver Sara Rosendal, som mange læsere allerede vil kende som en skarp journalist på avisens karriere- og arbejdsmarkedsstof. Og hun bliver behændigt bakket op af journalist Maria Behrendt ved tasterne. Tag godt imod dem begge.

Er der råd til høj velfærd om 20 år?

Fra den afgående redaktør skal lyde et helhjertet ‘held og lykke’ med det fortsatte arbejde.

Teknologi ændrer i disse år virkeligheden for rigtig mange virksomheder, for uddannelsessektoren og for vores privatliv. Mulighederne for de som forstår at omstille sig i tide er lige så store, som truslen er reel for de apatiske.

Samtidig er ny økonomisk vækst, styrket eksport og nye arbejdspladser en forudsætning, hvis der også om 10 og 20 år skal være råd til det niveau af velfærd, som danskerne har vænnet sig til.

Det er en betydelig udfordring - og en vigtig dagsorden.

Som ingeniører spiller I en stor rolle for at løfte opgaven. Og dermed for Engineer the future.

God arbejdslyst. Og tak for kampen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger