SÅ kom sæsonen endelig rigtigt i gang og vi var meget spændte på hvad TC9eren kunne præstere med 350 Volt og Zilla-controlleren. Første mål var Legal Street race i Holeby (www.legalrace.dk eller www.streetcup.dk) men inden blev en hurtig prøvetur foretaget på vores sædvanlige teststrækning. På nær et hurtigt løst problem med bremserne forløb testen fint.
Racet i Holeby foregår over to dage med Night Race om aftenen fredag d. 10/5 uden publikum og hovedracet om lørdagen.
Udover UT og Glenn, var Motornissen også med. Han skulle teste sin nye el-drift-quad inden DHB, hvor meningen er at han skal køre opvisning på brænderpladsen. Batterierne er genbrug fra den pensionerede Silver Giant, så med en effekt tæt på 100 HK er der tale om noget af et vilddyr – hvilket vi også så flere eksempler på i løbet af de 2 dage.
En ren helvedesmaskine på el – kan opleves på DHB 2013
Vi valgte at køre to gange om fredagen med forsigtige indstillinger af controlleren (1500 motor amp og 700 batteri amp). Bedste tid blev 7,51 sek, hvilket var meget fint. Vi vidste, at vejret ville blive godt dagen efter, så der var ikke grund til at køre mere og risikere problemer. Som det sidste omprogrammerede vi controlleren til 1700 motor amp og 900 batteri amp så vi var klar fra starten af.
Pitten på Holeby Flyveplads
Der var udsigt til at vi skulle spendere natten i Motornissens ret smalle lukkede trailer, men jeg fik tiltusket os en plads i arrangørernes campingvogn, som stod tom for natten. Vi brugte aftenen på at tage nogle nat-billeder af bilen og den super flotte nattehimmel.
Om lørdagen begyndte den egentlige konkurrence og alle kan køre mod alle, som de vil – når dagen er omme ser man, hvem der har opnået de bedste tider i 8 forskellige klasser. Klasserne hedder eksempelvis Baghjulstrukken uden trykladning, Forhjulstrukken med trykladning, amerikanerbil osv. Vi var havnet i show class, som er en samling blandede biler, der ikke passer ind i de øvrige klasser og som i øvrigt er den hurtigste klasse.
Duellen: 400 el-HK mod 930 benzin-HK
Duel med en Dodge Viper
Ved et tilfælde kom vi til at line op mod en Dodge Viper V10, Twin Turbo med (skulle det vise sig) erklærede 930 HK (altså ikke nogen standard motor). Til de flestes overraskelse slog vi ham klart. Ved næste line-up spurgte vi, om han ville køre mod os igen og fortalte at der var tale om en el-bil. Det ville han godt og han forklarede noget om et kikset gearskifte som årsag til, at han havde tabt første run (videoen viser faktisk at det er rigtigt).
Næste run kiksede han ikke noget gearskifte, men alligevel slog vi ham igen klart og vores kørte tid var nu nede på 7,11 sek! Men Viper-køreren ville alligevel gerne prøve endnu en gang og kom selv og spurgte om han kunne få revanche, hvilket vi selvfølgelig gerne ville. Vi vandt for tredje gang i træk. Men det allerbedste var at vores tid nu var 7,04 sek. – det svarer til en 0-100 km/h på under 3 sek.!!!
Vores tid blev den 5. bedste kørte tid ud af ca. 100 biler i de 8 klasser og det var egentlig noget bedre end vi havde turdet håbe på. Det skal i øvrigt nævnes at et par af Ingeniøren blog-læsere kom forbi i pitten og fik en snak – noget alle selvfølgelig er meget velkomne til at gøre.
Kl. 00.30 på Holeby runway
Men nu er vi ellers rigtig meget klar til DHB (Danmarks Hurtigste Bil) 31. maj - 2. juni på Vandel Flyveplads, hvor vi gerne vil tage revanche for sidste års fiasko. Her er der tale om ¼-mile bane og vi håber på en lav 11 sek. tid, men meget afhænger af, hvor godt banen bliver præpareret og dermed hvor godt grebet bliver.
Vores nye bagdæk. Bemærk strækmærkerne som er opstået efter kollapset af dækket som opstår i start øjeblikket.
Motorrenovering
På vejen hjem i bilen besluttede Glenn, at det nok var bedst at skille motoren ad og foretage en mindre renovering, bl.a. skulle kommutatoren drejes ned og spolerne skulle lakeres bedre. Motoren blev i sin tid samlet uden lak på de stof-omvundne spoler, fordi vi ikke var sikre på om de skulle have 12 eller 14 viklinger. Men med den stigende spænding bør de lakeres ordentligt. En anden årsag til renoveringen var også, at vi havde kørt to sæsoner uden at skille motoren ad og fordi vi under en af kørslerne havde observeret ringild (plasma der når fra det ene kul til det næste), hvor Zilla-controlleren havde lukket ned.
Afdrejning af kommutator
Ved samme lejlighed ville vi have motorens polfluxrør (yderrøret) overfladebehandlet i form af sandblæsning og maling. Stor tak til Gladsaxe Metalsliberi for hurtig ekspedition med sandblæsningen og til Motornissen for malingen.
Vi vil af sikkerhedshensyn også forsøge at få fat på en bremsekærm inden DHB ligesom vi også påtænker en wheelie-bar, så et evt. voldsomt forhjulsløft ikke kan lade sig gøre.
Speedline forlænger sponsorat
Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke John fra Speedline, der endnu en gang har valgt at støtte os. Speedline har været med os helt fra starten med Silver Dwarf og Giant, hvor vi fik diverse scooter-dele, der på det tidspunkt hjalp os i gang med disse køretøjer. Aftalen gælder for 2013 og 2014.
Resten af sæsonen
Nedenfor kan I se, hvor I evt. kan komme ud og se os køre:
Dato: 31. maj - 2. juni: DHB, Vandel Flyveplads – ¼ mile race m. TC9
Dato: 21. juni: Ingeniøren Housewarming, KBH – udstilling af enten TC9 eller Silver Bullitt
Dato: 3.- 4. august: Historic Grand Prix, Bellahøj, KBH – opvisning og udstilling m. TC9
Dato: 30.- 31. august: Mosten Race Day, Allingåbro – 1/8 mile race m. Silver Bullitt
Vi håber at møde nogle af jer I løbet af sæsonen. Og vi satser på at holde jer løbende orienteret her på bloggen.
