Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Mens vi og Metroselskabet venter på graffitikunstnerne ...

19. marts 2012 kl. 14:142
Artiklen er ældre end 30 dage

Metroselskabet efterlyste i vinterens løb kunstnere m.m., der ville være med til at pynte de store palisader, som man har sat op rundt om byggepladserne til den nye Cityringen i København.

Nu er der sådan en 5-6 meter høj palisade på Sønder Boulevard, lige uden for Ingeniørens vinduer, så jeg meldte mig straks under fanerne. Min idé til udsmykning af de store krydsfiner-flader på boulevarden og for enden af Skelbækgade faldt tilsyneladende i god jord. Så efter nogle forhandlinger frem og tilbage med de rare mennesker fra Metroselskabets Byens Hegn, fik jeg bakset en ansøgning om det storladne projekt sammen, med priser fra underleverandører, monteringssystemer, jeg fik fundet lokaler til arbejdet, ophavsretsforhold blev tjekket og et budget smidt afsted. Ideen var at lade den lokale bladtegner (det er mig) vise hva' han gør på Ingeniøren, til de lokale beboere og brugere af byens rum, i området umiddelbart uden for Ingeniørens vinduer.

I fredags kom så den endelige afgørelse fra bureaukraterne i Byens Hegn. Den blev jeg sgu' lidt knotten over, for med de begrundelser kunne jeg lige så godt have sparet mig anstrengelserne. De skriver:
"En af de væsentligste årsager er, at hegnet ved Sønder Boulevard er problematisk. Vores handle muligheder er yderst begrænsede pga. den tætte trafik." Trafikken var der nok ikke før de fandt på palisaderne ... Og så skriver de videre:
"Vi er derudover i gang med at lave et samarbejde med Områdefornyelses Centrale Vesterbro om hegnene på Sønder Boulevard og Enghave Plads." - Altså, vi skal ha' noget mere bureaukrati ind over.

Med trafikbegrundelsen er der vel slet ikke noget sted hvor hegnene kan pyntes. Der er i hvert fald ikke ret meget biltrafik på Sønder Boulevard, men det er måske trafikkens karakter, det gælder? Kunderne til virksomheder og foretninger i Skelbækgade er bestemt en broget flok ... eller er det gæsterne på den fra Krysters Kartel (på DR) så berømte bæverding Grotten og de andre lokale beboere, der ser for forskellige ud?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så vi må glæde os, til de mange graffitikunstnere tager fat, for hegnet skal stå 5-6 år endnu.

Jeg vedhæfter en lille foto serie så du kan se hva' jeg skriver om. På Sønder Boulevard skal der være en af de helt store skakte ned til metroen.

Illustration: Privatfoto.

Så smukt ser der ud ud for Grotten på Sønder Boulevard.

Bag palisaden er der ingenting - endnu, for der kommer et hul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er vi på Kongens Nytorv, med den franske ambassade til venstre for midten i baggrunden, og kunstakademiet til højre - her skal der nok komme kunst på palisaderne.

På Vesterbrogade står dette hæslige skilt og der skal det stå i 6 år, ka' det passe? Kan man ikke lave det bare lidt pænere? Bemærk udløbsdatoen er ændret en gang ...

Her er et nærliggende eksempel: Uden for verdens mindste hotel i Thulinsgade står dette telefonskab, elegant malet om til en kæmpe rejse kuffert.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
20. marts 2012 kl. 16:05

I Nørrebroparken er der fuld gang i udsmykningen.

1
20. marts 2012 kl. 15:11

Førsteklasses job med det telefonskab.