Leder: Alle råber klima ... men hvor er miljøet i valgkampen?

16. maj 2019 kl. 12:5281
Leder: Alle råber klima ... men hvor er miljøet i valgkampen?
Illustration: MI Grafik.
Artiklen er ældre end 30 dage

Klima, klima, klima, klima. Sådan lyder det nu langt om længe i Aftenshowet, partilederrunder, og aviser landet over. Det burde også være sådan, da måling efter måling har vist, at netop det emne er afgørende for, hvor danskerne sætter deres kryds. Men i stort set alle målinger har læserne ikke haft mulighed for at vælge klima alene. De har kun fået mulighed for at sætte kryds i rubrikken 'klima og miljø'. Og i det lys er det bekymrende, at natur, miljø og biodiversitet synes stort set fraværende i de politiske debatter. Klima er ikke altid lig med miljø. Flere elbiler giver ikke mere miljø. Ej heller vindmøller.

Da Ingeniøren foretog en undersøgelse blandt mere end 1.300 ingeniører og naturvidenskabsfolk gav vi mulighed for, at man kunne vælge både klima og miljø. Her lød svaret, at klima og energipolitik var valgets vigtigste emne, men lige derefter kom miljø. Og væsentligheden af at have fokus på miljø blev understreget af den rapport, der kom fra FN i forrige uge.


Klima, energi, infrastruktur og uddannelse er blandt emnerne, når danskerne går til valg i maj og juni.

Ingeniøren dækker de tekniske og naturvidenskabelige emner, der er relevante for de to valgkampe op til europaparlamentsvalget den 26. maj og folketingsvalget den 5. juni.

ing.dk/fokus/valg-2019

Budskabet spredte sig som en skovbrand i aviser verden over, og selv ikke de kulørte formiddagsblade behøvede ‘lege’ med overskriften for at gøre den dramatisk: Mennesket udrydder klodens dyr og planter med alarmerende hastighed, lød konklusionen i den 800 sider lange rapport om klodens biodiversitet.

Rapportens styrke er, at den – ligesom IPPC-rapporterne om klima – er underskrevet af 450 forskere og diplomater. Det udgør altså et særdeles solidt fundament for politikere verden over til at komme i sving med at løse problemerne. Men nogen nyhed var der ikke tale om. Ethvert levende menneske, der har fulgt nyhederne de seneste årtier ved godt, at biodiversiteten er i frit fald. Det ved politikerne også godt. Vi kan i flæng nævne Brundtlandt-rapporten i 1987, der advarede om udnyttelsen af naturressourcerne på bekostning af arterne. Vi kan nævne Riokonferencen i 1992 med Rioerklæringen om at sikre en bæredygtig udvikling, samt Biodiversitetskonventionen fra 1993, hvor 196 af verdens lande skrev under.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark har vi haft Miljø- og Energiministeriets rapport i 1995 med en strategi for biologisk mangfoldighed i Danmark, Wilhjelmudvalgets rapport i 2001 om en rig natur samt regeringens 2004-handlingsplan for biologisk mangfoldighed, Esben Lundes naturpakke i 2016 og Danmarks forpligtelse til FN´s 20 biodiversitetsmål i Achi-aftalen. Forpustet? Det er bare et lille udpluk.

I dag kan vi så – igen – konkludere, at biodiversiteten er nedadgående, og det er vel ikke en overraskelse. En tredjedel af det danske land er opdyrket. Vi huser 12,8 mio. svin og opdrætter cirka 32 mio. om året. Set fra luften er vi et landbrugsland opdelt i små firkanter. Det er et valg, vi – eller rettere: vores politikere – har taget. Og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) var også klar i mælet, da han reagerede på FN-rapporten med ordene: »Arterne har det svært, biodiversiteten har det svært, og det er vores skyld som mennesker.«

Havde han været modig, så havde han sagt, at det var vores skyld som politikere. For de danske regeringer har de seneste årtier – og mest tydeligt med Landbrugspakken – vist, at de prioriterer landbruget frem for naturen. Ikke kun i Danmark, men også i udlandet, hvorfra vi årligt importerer træ svarende til et skovareal på størrelse med Fyn og Sjælland tilsammen. Træet er i høj grad nedfaldstræ, som ellers kunne være grobund for et mylder af planter og insekter i skovbunden.

Det bæredygtige råderum, som Gro Harlem Brundtland udtalte sig om tilbage i 1992, er sprængt fuldkommen – også i Danmark. Vi har omdannet Danmark til en ørken af marker og givet dyr og planter små overgødskede oaser at leve i. Den nuværende regering har på ikke gjort det lettere med Landbrugspakken, der har øget udledningen af næringsstoffer og udledningen af ammoniak, som Ingeniøren har dækket på det seneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugspakken blev vedtaget med åbne øjne, og regeringen har gentagne gange været ærlige omkring, at den blev vedtaget for at redde et skrantende landbrug. Da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen så tiltrådte for et år siden, var det med ordene: »Jeg bliver minister for miljø og for fødevarer – i dén rækkefølge«. Men trods gentagne beviser på Landbrugspakkens skadelige effekt på naturen har ministeren ikke handlet.

Den faldende biodiversitet i Danmark er vores skyld – men i modsætning til klimakrisen kan vi faktisk gøre noget ved det nu og her. Det kræver blot, at vi vil. Det kræver, at vi giver naturen en selvstændig værdi, som ikke findes i dag, hvor naturarealer mister deres statstilskud, hvis arealerne ikke har en ‘nytteværdi’. Vi skal finde tilbage til det råderum, Brundtlandrapporten talte om, hvor vi ikke overudnytter landet i grådighedens navn, hvor forskerne definerer råderummet, og politikerne sørger for, at vi kun agerer indenfor dette med brug af nymoderne teknologi. Grænserne skal sættes.

Det starter med de svære og enkle valg: at begrænse landbruget til de bedste marker og dem, som skaber mindst forurening. Det starter med at øge arealet af vild natur og opføre flere naturparker. Det i sig selv er også en – omend lille – klimamæssig fordel, da træer som bekendt binder CO2. Vi behøver ikke flere rapporter om faldende biodiversitet. Vi behøver handling fra politisk side både i EU og i Danmark. Vi kan gøre det i morgen og se markerne springe i vild natur til næste forår. Det er vores valg.


Lederen udtrykker Ingeniørens holdning, der fastlægges af vores lederkollegium.

81 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
88
23. maj 2019 kl. 20:11

Og hvorfor sidder du så der, og i hvad?

Jeg opdagede lige Nobels kommentar lidt sent. Det kunne godt se ud, som om jeg sidder i et køretøj i den situation, og at jeg dermed tilhører skaren af "forbrydere", dvs. bilister. Men det er altså en villa, som jeg sidder/bor i. Den befinder sig 200 meter fra motorvejen øst vest på Fyn, syd om Odense. Jeg kører ikke rundt i en fossilædende klimadræber! Det har jeg aldrig gjort, for jeg nægtede at tage kørekort til den slags for 40 år siden, og må derfor kun køre mc og mc med sidevogn.

80
20. maj 2019 kl. 17:39

NVJ. Tilbage står stadigt den sønderlemmende kritik fra RealClimate af den manipulation mv som graferne er udtryk for. Den kritik har du ikke forholdt dig til.

78
20. maj 2019 kl. 17:15

Du kan finde kilden her</p>
<p><a href="https://docs.house.gov/meetings/SY/SY00/20..">https://docs.house.gov/me…;
<p>Som dokumenterer John Christys foredrag for US Congress i 2017

Det er iøvrigt ikke helt rigtigt,

Christy har i ovenstående reference vidnet i 2016.

I 2017 var han ugen på banen med andre videnskabsmænd, samme sted,

John Christy, Micheal Mann, Judith Curry og Robert Pielke.

Deres indlæg findes her

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2017/03/Climate-Science-March20171.pdf

Hvor man også finder opdaterede grafer som omtales i det foregående års vidnesbyrd. Disse papers viser med overvældende klarhed at IPCC overdriver opvarmningen med en faktor 2,5. Balloner, reanalyser og satellidata er helt i overensstemmelse om dette.

75
20. maj 2019 kl. 16:43

NVJ.</p>
<p>Jeg efterlyste din forklaring på Figur 3 i brevet til Lars Løkke.
I mellemtiden har Flemming R. fundet svaret, så du behøver ikke lede mere.
Måske bortset fra at kommentere linket, som Flemming R. fandt.
Til din hjælp, er det her igen:
<a href="https://www.realclimate.org/index.php/archi..">https://www.realclimate…;
<p>Det er iøvrigt interesant at Johannes Kruger her gentegnet graferne. Ikke at jeg siger de ikke er korrekt gengivet, men det er jo ikke normal praksis.
Også interessant at de er hentet fra et "testimony", som indgår i et skriv til USA´s kongres.
Eneste reference til kurverne var ivørigt navnene på 3 - 4 universiteter. Hovrfor ikke til et projekt, hvoraf resultaterne, metoder etc. fremgår. ?
Ikke meget videnskab i et vidnesbyrd.(Som testimony kan oversættes til)

Du kan finde kilden her

https://docs.house.gov/meetings/SY/SY00/20160202/104399/HHRG-114-SY00-Wstate-ChristyJ-20160202.pdf

Som dokumenterer John Christys foredrag for US Congress i 2017

Her ser du følgende forklaring til Figur 1 som er den Figur 3 du omtaler i Krügers brev til Lars Løkke-

Fig. 1: Five-year averaged values of annual mean (1979-2015) global bulk (termed “midtropospheric” or “MT”) temperature as depicted by the average of 102 IPCC CMIP5 climate models (red), the average of 3 satellite datasets (green - UAH, RSS, NOAA) and 4 balloon datasets (blue, NOAA, UKMet, RICH, RAOBCORE).

  1. Disse referencer til satellidata er ikke bare til universiteter som du synes at tro. Det drejer sig om satellitmålinger af atmosfærens temperatur i midterste troposfære som globalt gennemsnit- Dem refererer man til med de nævnte betegnelser. UAH, RSS og NOAA. Det er velkendte begreber for forskere, som er involveret med disse målinger.

UAH og RSS data findes gengivet[ her](https://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm#Quality class 1: Satellite record of recent global air temperature change)

UAH data findes i den første graf. RSS data i den anden graf lidt længere nede på siden. Der er udførlig omtale af datasettene og deres datakilder, samt de ændringer af data man ser forekomme nu og da. Der er bl. a. link til John Christy's artikel om RSS data set, med relevant kritik.

Begge dataset bruger NOAA satellitter, som leverer rådata. Derfor nævnes NOAA. Medmindre NOAA har sine egne datakurver, hvad jeg ikke har undersøgt.

  1. Ballondataset:

Her er der igen tale om forkortelser som henviser til globale temparaturdata fra forskellige dataset. Dem kan du sikkert finde ved at google....

Er du så blevet klogere?

74
20. maj 2019 kl. 13:31

Det er altid hyggeligt at høre fra en så høflig dannet mand som dig :-).
Hvad var spørgsmålet? du må undskylde jeg ikke rigtigt har tid til lede rundt i ting som jeg troede var besvaret. Men svaret levede jo nok ikke op til din høflige og venlige standard kan jeg tænke mig.

NVJ.

Jeg efterlyste din forklaring på Figur 3 i brevet til Lars Løkke. I mellemtiden har Flemming R. fundet svaret, så du behøver ikke lede mere. Måske bortset fra at kommentere linket, som Flemming R. fandt. Til din hjælp, er det her igen:https://www.realclimate.org/index.php/archives/2016/05/comparing-models-to-the-satellite-datasets/

Det er iøvrigt interesant at Johannes Kruger her gentegnet graferne. Ikke at jeg siger de ikke er korrekt gengivet, men det er jo ikke normal praksis. Også interessant at de er hentet fra et "testimony", som indgår i et skriv til USA´s kongres. Eneste reference til kurverne var ivørigt navnene på 3 - 4 universiteter. Hovrfor ikke til et projekt, hvoraf resultaterne, metoder etc. fremgår. ? Ikke meget videnskab i et vidnesbyrd.(Som testimony kan oversættes til)

71
20. maj 2019 kl. 13:04

NVJ.
Det er så din vurdering. (Ganske som ventet)
Jeg stillede dig et spørgsmål til Figur 3 i brevet til Lars Løkke.
Hvordan går det med at svare på det. ?
Jo, det er DIN opgave.
Du videregav brevet, så det er DIG der bringer det i spil.

Det er altid hyggeligt at høre fra en så høflig dannet mand som dig :-). Hvad var spørgsmålet? du må undskylde jeg ikke rigtigt har tid til lede rundt i ting som jeg troede var besvaret. Men svaret levede jo nok ikke op til din høflige og venlige standard kan jeg tænke mig.

69
20. maj 2019 kl. 12:58

meget symptomatisk nedgør NVJ Ramskov, som har anmeldt bogen, men kan ikke levere en positiv anmeldelse af den. Så åbenbart er vi mange, der ikke forstår bogen

Jeg redegør for at Ramskov ikke ville omtale det der var essentielt, nemlig at IPCCs antagelser og modeller viste forkerte resultater sammen holdt med målinger. Ramskov snakkede i stedet om at han ikke "omtalte" andre teorier, hvad det så kan være for nogle. Måske IPCC s kaudercælsk af modeller og antagelser som ikke stemmer med målinger? Men det er jo det professoren netop viser, så han tager da IPCCs påstande op og undersøger dem. Det synes Ramskov nok ikke Krüfer kan være bekendt, da man jo her i Ingeniøren meget nødigt beskæftiger sig med andet end dårlige faglige artikler om klimaet. Krüger har jo svaret på en kritiker der synes han var "farlig" lidt a la Ramskovs dumpekarakter, uden at man kan begrunde det med en daglig debat af bogens påvisninger af de små effekter man reelt har af CO2, som intet betyder når man ser på de naturlige svingninger af klimaet.

https://www.berlingske.dk/kommentatorer/hans-bog-bliver-kaldt-farlig-nu-giver-han-svar-paa-tiltale-hvem-er-vildledende

68
20. maj 2019 kl. 12:46

Så han fattede ikke nogetsomhelst, da det jo nok også ville være for "dristigt" at vise hvad Krüger egentlig sagde, og helt bestemt ikke fordi han udelod noget. Sådan er videnskab, hvis forudsigelser ikke stemmer med virkeligheden må man jo lave nye hypoteser og så prøve at eftervise deres rigtighed med observationer.

NVJ. Det er så din vurdering. (Ganske som ventet) Jeg stillede dig et spørgsmål til Figur 3 i brevet til Lars Løkke. Hvordan går det med at svare på det. ? Jo, det er DIN opgave. Du videregav brevet, så det er DIG der bringer det i spil.

67
20. maj 2019 kl. 12:33

Jeg tror, NVJ ville have mere ud af at læse en anden Kruger, nemlig ham der har skrevet et værk sammen med Dunning. Men af en eller anden grund er det ikke at finde under fanebladet klimarealistiske bøger på klimarealisme.dk, og dermed kender NVJ det selvfølgelig ikke.

meget symptomatisk nedgør NVJ Ramskov, som har anmeldt bogen, men kan ikke levere en positiv anmeldelse af den. Så åbenbart er vi mange, der ikke forstår bogen

;-)

66
20. maj 2019 kl. 12:24

Den anerkendte danske videnskabsmand professor Krüger</p>
<p>Nået ja og så alligevel.</p>
<p><a href="https://ing.dk/artikel/klimakritiker-saett..">https://ing.dk/artikel/kl…;
<p>Vurder selv.

Tjah, bogen blev "anmeldt" af husoraklet, som ikke rigtigt kunne forstå bogen. Han mente, at Krüger bevidst udelod andre "fortolkninger", og ville af den grund, dumpe bogen.. Han fattede ikke at bogens ærinde netop var at vise at IPCC med alle deres gerninger og alt deres væsen ikke var i overensstemmelse med mange målinger af parametre som skulle opføre, sig helt anderledes hvis IPCC har ret. Så han fattede ikke nogetsomhelst, da det jo nok også ville være for "dristigt" at vise hvad Krüger egentlig sagde, og helt bestemt ikke fordi han udelod noget. Sådan er videnskab, hvis forudsigelser ikke stemmer med virkeligheden må man jo lave nye hypoteser og så prøve at eftervise deres rigtighed med observationer. Hvad de andre teorier som Krüger afliver jo mere og mere kommer i bekneb for. Jævnfør de utallige kneb man fra IPCC lejren udviser for at udelukke folk og undertrykke deres synspunkter hvis man ikke følger Führernes paroler.

64
19. maj 2019 kl. 23:18

Alle kan så let som ingenting oprette sig som bruger på ing.dk via en Facebook-profil (falsk eller ej) eller ved at indtaste navn (opdigtet eller ej), e-mail-adresse og adgangskode. En af de nye brugere i denne tråd har fra kl. 11:57 til kl. 12:32 i dag gentaget det samme link til et suspekt sted på nettet i talrige andre tråde på ing.dk, og alle kan nok se, at ægtheden af den pågældende brugerprofil er mere end tvivlsom.

På dette grundlag klinger Ingeniørens leder om bekæmpelse af troldehære unægtelig lidt hult. Hvad gør Ingeniøren selv for at bekæmpe trolde på ing.dk? Som ”første danske medie på internettet” må man kunne gøre det bare lidt bedre!

55
19. maj 2019 kl. 17:42

NVJ. I brevet til LLR optræder en Figur 3. IPCC kurven er den beregnede stigning med 1980 som nulpunkt. DE to nederste kurver: Hvordan er de fremkommet. ? Svar ned forklaring og kilder. Venligst.

52
19. maj 2019 kl. 17:29

Også en stor tak til Jens Arne for endelig at komme med et indlæg, der teknisk ligger klasser over hans vanlige standard

?

49
19. maj 2019 kl. 16:18

<a href="https://klimarealisme.dk/2019/05/18/jorden..">https://klimarealisme.dk/…;
<p><a href="https://wattsupwiththat.com/2019/05/18/the..">https://wattsupwiththat.c…;
<p>Niels V.!
Hvorfor henviser du kun til hjemmesider, der udelukkende anvender fake science?</p>
<p>Besidder du virkelig så ringe indsigt i videnskabelige metoder, at du ikke evner selv at erkende manipulationerne?

Det første link er til en artikel skrevet af en videnskabsmand, en agronom, om den grønnere jord og fordelene ved øget CO2 indhold i atmosfæren.

Det andet link er til en omtale af the Guardians nye "style guide" om klima til journalister. Det beskriver en Orwellsk dystopi kunne man næsten kalde det.

''hvilke manipulationer er der så tale om efter din mening?

  1. er artiklerne manipulationer af en eller anden sandhed som du kender til? venligst beskriv og giv referencer til videnskabelige kilder der kan bakke dit synspunkt op.
  2. En omtale af hvordan en avis laver bevidste ændringer i hvordan man skal omtale "klima" for at fremme synspunkter som avisen mener er sandheden er da altid interessant. Der citeres fra udgiverens henvendelse til journalisterne. Hvad mener du er fake news her?
48
19. maj 2019 kl. 16:06

Du har iøvrigt aldrig tilbagevist nogetsomhelst som du vedbliver med at påstå.

Atter en stråmand - alt fra NVJ er blevet tilbagevist utallige gange - der er intet substantielt kommet fra den front - kun links til disse tossesites. Og så snart man begynder at kigge på disse links, falder det hele fra hinanden som et korthus - se blot eksemplet med havisudbredelsen i Arktis, hvor NVJ’s links viste sig som særdeles grove cherry picks og manipulationer.

Det kan undre, at når klimarealisme.dk sender en repræsentant over for at prædike her på ing.dk, at de så ikke sender en, der forstår sig blot en smule på tal (som jo er er et kerneområde for ingeniører), men man kan frygte, at det er det bedste, de har at byde på.

?

47
19. maj 2019 kl. 15:57

</p>
<p>Det du mangler at indse Svend, er, at NVJ’s klimarealisme referencer er på niveau med fladjordstosserier.</p>
<p>Ingen har noget imod at den etablerede videnskab udfordres, men når den samme tumpe leverer det samme komplet tåbelige nonsens, som er blevet fuldstændigt klart og tydeligt tilbagevist for 27. gang, finder jeg det fuldt acceptabelt at kalde en skovl for en skovl.</p>
<p>Dit bidrag til “debatten” består jo udelukkende i support til tumperne - hvorfor?

Se svaret fra Ingeniørens chefredaktør på en fodfejl, som moderator begik, da mit indlæg med reference til de sider du kalder fake news eller lignende blev betragtet som i modstrid med regler i Ingeniøren efter henvendelse fra debattører som ikke kunne lide disse kilder til viden

https://klimarealisme.dk/2019/03/18/klimarealisme-virker/

Det drejede sig om henvisninger til omtale af videnskabelige kilder og artikler i

www.klimarealisme.dk,www.klimarealistene.comwww.climate4you.com

Du har iøvrigt aldrig tilbagevist nogetsomhelst som du vedbliver med at påstå. Vis dig nu som et mandfolk og giv os de beviser du mener du har givet. Eller gem dig fortsat bag det du selv påstår om f. eks. IPCC og den skinbarlige sandhed

46
19. maj 2019 kl. 15:54

Den anerkendte danske videnskabsmand professor Krüger

Ja, anerkendt af NVJ og ?

Af videnskabsmænd mest “anerkendt” for at have tabt sutten mht klima. Bevares, han har skrevet et brev til Lars (U)Løkke, men indholdet i det brev tåler ikke rigtigt et peer review, og er derfor kun offentliggjort på det særdeles useriøse site klimarealisme .dk, der videnskabeligt rangerer på niveau med Flat Earth Society

?

43
19. maj 2019 kl. 13:55

Tak til Elisabeth for et indlæg med større relevans for tråden, end de fleste andre, vi ser.

Måske Svend og NVJ skulle prøve det link i stedet for - det ville nok være bedre for alle

God søndag ?

40
19. maj 2019 kl. 09:07

Ref Svend Ferdinandsen

Desværre findes de fleste temperaturmålere nær byerne, så man har malet sig op i et hjørne, som det er meget svært at komme ud fra.

Målestationerne i danmark ses i følgende link:https://www.dmi.dk/fileadmin/Rapporter/TR/tr06-11.pdf

Der er faktisk et FN organ der har udgivet en how-tohttps://library.wmo.int/pmb_ged/wmo-td_862.pdfHer beskrives at lokale klima forhold skal tages i mente når stationen sættes. Og der er også bekymring for at sætte stationer op i "populated areas" på grund af vandalisme. Historisk har man målt på vejret ved lufthabvne og militære installationer, som typisk ikke kan beskyldes for at ligge i bycentre. Jeg mener, at påstanden om at de fleste temperaturmålere findes nær byerne ikke er korrekt.

39
19. maj 2019 kl. 08:00

Svend. Klima kræver mindst 30 årlige tidsserier. At fremture med 14 dages køligt vejr i maj som tegn på noget der har med klima at gøre, er latterligt.

37
18. maj 2019 kl. 23:51

Svend - lokal opvarmning i storbyer har man kendt til de 20-30 år blandt køle- og aerkonditionteknikere - det har bare ikke en dyt med klima at gøre

UHI er en besynderlig størrelse. Dels er det en del af global temperatur, selvom det måske er begrænsede områder, og samtidig ønsker man temperaturer fra virkelige landområder for at kunne se signalet fra klimagasserne, siger man. Dilemmaet er at selvom UHI er en del af global temperatur, er den bare ikke styret af CO2, men virkelig menneskeskabt. Desværre findes de fleste temperaturmålere nær byerne, så man har malet sig op i et hjørne, som det er meget svært at komme ud fra. Da global temperatur tillægges så stor betydning er det vel et væsentligt input i debatten.

34
18. maj 2019 kl. 22:24

klimarealisme

Hvem kan fæste lid til en umage forsamling der stiver deres vaklende overbevisning af med et fælles navn der ret beset udnævner dem selv og deres proselytter til at være de eneste realister.

33
18. maj 2019 kl. 20:34

Der er andre cirkusklovne end NVJ. Alt der ikke lige passer i Flemming Rasmussens billed af virkeligheden affærdiges blot som fake science

Det du mangler at indse Svend, er, at NVJ’s klimarealisme referencer er på niveau med fladjordstosserier.

Ingen har noget imod at den etablerede videnskab udfordres, men når den samme tumpe leverer det samme komplet tåbelige nonsens, som er blevet fuldstændigt klart og tydeligt tilbagevist for 27. gang, finder jeg det fuldt acceptabelt at kalde en skovl for en skovl.

Dit bidrag til “debatten” består jo udelukkende i support til tumperne - hvorfor?

31
18. maj 2019 kl. 20:21

Ofte efterlyses referencer til videnskabelige artikler, hvad det så er. Siden https://notrickszone.com/ indeholder en masse henvisninger til videnskabelige artikler og dele af dem. De fleste går lidt imod mainstream, så måske Flemming Rasmussen vil kalde dem fake science. Men prøv dog at se.

30
18. maj 2019 kl. 19:50

Hvorfor henviser du kun til hjemmesider, der udelukkende anvender fake science?</p>
<p>Fordi der ikke nogen andre hjemmesider, der støtter hans fladjordsteori ?</p>
<p>Jeg vil gerne opfordre alle seriøse debattører herinde til at henvende sig direkte til vores redaktør (adresse kan findes nederst) for at få sat en stopper for dette cirkus.

Der er andre cirkusklovne end NVJ. Alt der ikke lige passer i Flemming Rasmussens billed af virkeligheden affærdiges blot som fake science. Han har simpelthen taget patent på den rigtige videnskab. Videnskab afgøres ikke ved afstemninger og flertal, og for den sags skyld heller ikke ved peer review. Må jeg minde om Manns berygtede hockey stik. Prøv dog at forholde jer lidt til teksten og argumenterne, eller er KLIMA kun for eksperter, som ved alt om ingenting, men altid kan sige at det er værre end vi troede. De fortæller desværre sjældent hvad de troede. Hvorfor blive så ophidset af NVJ's indlæg? Har i virkelig ikke mere tiltro til læsernes egen vurdering, så i i stedet vil have indlæggene blokeret, så den rette tro ikke bliver udfordret? Skam jer.

28
18. maj 2019 kl. 19:17

Nu må i styre de negative tomler og kommentarer. Dette indlæg om The Guardian drejer sig jo ikke om noget videnskab, men om et uhyggeligt orwelsk univers, hvor ordene skal ændres uanset kontekst. Faktisk er Ingeniøren ikke så langt bagefter, de elsker også at dreje overskriften en gang ekstra.