Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Kulturnatten: En stor succes for Labitat

15. oktober 2012 kl. 02:00
Artiklen er ældre end 30 dage

Labitats første deltagelse i Kulturnatten i København må siges at være en stor succes. Torsdag og fredag var der travlhed i spacet, hvor der skulle ryddes op og gøres plads til de horder af mennesker, der selvfølgelig ville besøge os i løbet af fredag aften... Egentligt havde vi ikke de helt store forventninger til besøgstallet, men forsigtige gæt lød på mellem 50 og 100. Men da vi åbnede hoveddøren kl. 18, gik der ikke mange øjeblikke, før de første nysgerrige dukkede op, og de blev snart fulgt af flere. I alt registrerede vi 175 besøgende denne aften, hvilket først og fremmest var fantastisk, men heldigvis også passende i forhold til vores bemanding og pladsen i spacet.

Illustration: Kuro.

Det var et rigtigt godt arrangement for os, da vi på denne måde kunne vise et rigtigt hackerspace frem for en masse mennesker, som ellers aldrig ville ha fundet vej til os. Personligt tror jeg, at alle gik derfra med noget. Hvad end det var en plan om at komme igen en dag med en projektide, der indtil nu ikke har ladet sig udføre, eller det var med ønsket om at vide mere om mulighederne i sådan et hackerspace.

Især LED-kuberne og Ultimaker 3D-printeren tiltrak folks opmærksomhed på grund af et eller andet ubeskriveligt fascinerende ved dem. Man kan jo stå og kigge på dem køre i timevis. Men også "Plastisk Fantastisk" standen fangede folks interesse. Måske fordi vi ikke altid har det godt med at smide ud, og købe nyt når noget går i stykker. Her blev et alternativ vist; vi havde forskellige typer plast og gummi, som egner sig til forskellige reparationer. Det knækkede grydehåndtag eller det infamøse bestik-net til opvaskemaskinen kan genopstå med en smule DIY.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi var også inviteret til at være en del af IDAs arrangement i Ingeniørhuset. Her er en rapport fra en af vores tre udsendte medhackere:
Der var stor interesse for de medbragte ting (ultimaker, hexakopter, LED cube og pongduino ur). Der var omkring 3000 besøgende hos IDA og ingen af os havde tid til andet end at snakke med gæster. Aftensmaden måtte derfor vente til efter der blev lukket ved midnat og de sidste gæster havde forladt stedet. LED cube, Hexakopter, Pongduino og Ultimaker.

Remote video URL

Som sædvanligt er alle velkomne hver tirsdag til åbent hus hos os på H.C. Ørstedsvej 5.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger