Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Kickstarter KiwiSDR reklame

19. marts 2016 kl. 22:007
Artiklen er ældre end 30 dage

Dette er en reklame for et Kickstarter projekt som en bekendt har lanceret:

Illustration: Privatfoto.

KiwiSDR er en SDR-radio der passer til en BeagleBone ARM computer.

En af de unikke ting er at den ud over en indgang til HF-båndet fra 0-30 MHz også har en GPS indgang, så man kan skrive sin egen GPS modtager og f.eks på den vis slippe for "raketbegrænsningen" som alle kommercielle GPS'er lider af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med en BeagleBone computer kan man køre radioen via en web-browser og på den måde kan man teste den inden man beslutter sig, der er links til KiwiSDR radioer i New Zealand, Sverige og Canada på de sider jeg linker til her:

Her er Kickstarter siden.

Her er John Seamons projektside.

Jeg kan stå 100% inde for Johns kompetencer, jeg har været lidt rodet ind i et af hans andre projekter: Et nyt CPU kort til Hewlett Packard HP5370 tidsinterval tællere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Varmt anbefalet (hvis man er til den slags)

Da det kun er en radio modtager, kræves der naturligvis ikke radiolicens.

phk

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
21. marts 2016 kl. 11:19

Er det blevet afklaret hvorvidt det er lovligt i Danmark at stille radiokommunikation offentligt tilrådighed på f.eks. Internettet ?

Tidligere var al offentliggørelse ulovligt.

Gælder der forskellige regler for forskellige frekvenser/bånd?

P

5
20. marts 2016 kl. 12:52

PHK, ja, men SA kan genindføres til hver en tid

Nej, de nye "birds" har ikke SA hardware.

Til gengæld har de en ny og endnu mere facilitet for "local denial".

Det er ikke helt gennemskuet hvad det præcis dækker over og der er ingen der har set tegn på at det nogensinde har været brugt.

Tværtimod, under oliekrigen i Irak havde de den bedste L1 GPS præcision på kloden overhovedet.

4
20. marts 2016 kl. 11:42

Tak Peter, den var ny for mig. PHK, ja, men SA kan genindføres til hver en tid (skønt det ikke giver ret meget mening med Gallileo og Glonass på plads).

MvH,

Bent.

2
19. marts 2016 kl. 22:40

Jeg går ud fra, at du taler om SA (Selective Availability), som gør/kan gøre kommercielle GPS stedsbestemmelser upræcise. Eller?

Nope. Det er "CcCom Limitations". En GPS skal lukke sin tracker ned, hvis den bevæger sig hurtigere en "1000 knots" OG højere end "59.000 feets". Nogle leverandører lukker ned, hvis en af betingelserne er opfyldt. Man ønskede ikke at Interkontinentale balistiske missiler skulle kunne styres med en GPS til den gang et par tusinde dollars.

Hos Copenhagen Suborbitals, har vi efter aftale med leverandører fået adgang til at teste GPS'er uden CoCom-begrænsning således at vi både kan skyde højt og flyve hurtigt.

Læs bla. GPS without limitations.

mvh Peter MM

1
19. marts 2016 kl. 22:27

'En af de unikke ting er at den ud over en indgang til HF-båndet fra 0-30 MHz også har en GPS indgang, så man kan skrive sin egen GPS modtager og f.eks på den vis slippe for "raketbegrænsningen" som alle kommercielle GPS'er lider af.'

Jeg går ud fra, at du taler om SA (Selective Availability), som gør/kan gøre kommercielle GPS stedsbestemmelser upræcise. Eller?

En software-radio kommer desværre ikke uden om det problem. De militære GPS signaler er krypterede og ligger på andre frekvenser (ikke noget problem her). Men et projekt kunne selvfølgelig være at prøve at dekryptere dem.

SA er iøvrigt slukket de seneste år.

MvH,

Bent.