Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

iPap-højtaler og et lerhorn

26. juni 2012 kl. 15:109
Artiklen er ældre end 30 dage

Der findes derude i ciber myriader af højtalere til smartphones, og især til iPhonen er der udviklet de mest bizare dimser.

Jeg er lidt fascineret af nogle af de horn, der kan monteres på smartphonerne med forbløffende god effekt. Jeg tænkte so ein ding muss ich auch haben på min tegneblog. Så her er mit første forsøg - og den virker, men er bestemt ikke færdig-udviklet, til gengæld er den af palisander. Klik og klip!
Herunder ses udviklingsarbejdet i vores laboratorier...

Illustration: Privatfoto.

Måske er det en hyggelig opgave at tage med på ferien. Måske har du, kære læser, et par akustiske ideer i pap.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg viste den til min svigerfar, der straks fløj i familiearkiverne, hvor han fandt denne lerhøjtaler, som hans far Olaf Brusendorff udviklede på sin lervarefabrik, Middelfart Lervarefabrik, i omkring 1920. Ideen er, at man monterer krystalapparatets hovedtelefoner på enden af hornet, der så at sige har to indgange. Hovedtelefonerne spændes på, ved hjælp af den bøjle, de er monteret på, og så kommer der ellers fart på radiolyden. Højtaleren her er en prototype, drejet og glaseret - om det blev en kommerciel succes for lervarefabrikken vides ikke. Men en herlig ting, der sikker ville kunne videreudvikles af Apple - ideen er hermed givet videre: iClay.

Go Sommer!

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
18. december 2014 kl. 09:12

Og har "Felix Hansen" som ny debattør der pludselig liver en 2 år gammel debat til live mon noget med omtalte firma at gøre.</p>
<p>Eller er det også en and?

Vedkommende har ordret postet samme kommentar på min blog (iPhoneguide.dk) i en komplet irrelevant debat, dog under navnet "Felix Andreasen". IP-adressen afslører, at vedkommende bor i samme by som omtalte virksomhed.

Jeg fandt med det samme kommentaren mistænkelig, og en Google-søgning sendte mig her til ing.dk, hvor jeg bliver bekræftet i, at der er tale om spam.

Hvorfor folk dog ikke bare kontakter de relevante medier og hører om de vil anmelde et produkt frem for at skrive kommentarer under falske navne er mig en gåde. Det er virkelig dårlig stil - og fortæller vel i virkeligheden alt om de pågældende firmaer.

På iPhoneguide får vi den slags hver eneste uge. Heldigvis er de meget nemme at gennemskue og ryger i spam-kurven med det samme.

2
17. december 2014 kl. 22:30

Og har "Felix Hansen" som ny debattør der pludselig liver en 2 år gammel debat til live mon noget med omtalte firma at gøre.

Eller er det også en and?

1
17. december 2014 kl. 21:51

Der er også de nye vandtætte højtalere som fx. fra https://vibrationspeaker.dk/ . Skal i lave en andmeldelse af dem og er de de nye waterspeakers?

4
27. juni 2012 kl. 18:30

Er smuk og faktisk ret genialt!

Ja, ja MIN oldefar opfandt kun en kvashuggemaskine og grundlagde Haslev Maskin Fabrik.

Han opfandt også en traktor- med jernhjul. Så- der kan man se! (han havde en del udvandrede slægtninge i USA, så helt ene og alene var han nok ikke.) Jeg har set den som barn, den var STOOR!

Jeg ville nu forbedre papirhornet med rullet papir, evt noget tykt tegnepapir (hvis du kan nænne det). mvh Tine- katte-tegner

4
27. juni 2012 kl. 10:35

Man kan altid smide sin mobilos i en magrethe skål og sætte den i det nærmeste hjørne :-) husk at tømme skålen for vand mm først

4
27. juni 2012 kl. 10:03

Ny mangler vi bare at optimere og beregne. måske Højttalerbygger Ole Witthøft og hans blogdebatører kan hjælpe.

jeg er sikker på at der sker noget med alle de skarpe kanter!