Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Instant messaging giver færre forstyrrelser

11. juli 2008 kl. 23:481
Artiklen er ældre end 30 dage

Via dmose's blog finder jeg en interessant artikel om en undersøgelse foretaget af forskere ved Ohio State University og University of California, der viser, at instant messaging kan bruges til at mindske forstyrrelserne på arbejdet:

» [...]research showed that instant messaging was often used as a substitute for other, more disruptive forms of communication such as the telephone, e-mail, and face-to-face conversations.

Using instant messaging led to more conversations on the computer, but the conversations were briefer, said R. Kelly Garrett, co-author of the study and assistant professor of communication at Ohio State.«

Det overrasker egentlig ikke mig. Jeg foretrækker, at bruge instant messaging (hvad enten det er Windows Live Messenger (hvor mange af kollegerne er) eller Google Talk (som jeg personligt er vild med)) af den grund at ja, det er mindre forstyrrende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg vil hellere have, at folk sender mig en besked via instant messaging, som jeg så kan vende tilbage til, når jeg har tid og lejlighed. Derudover kan jeg vælge en status (for eksempel "Tilstede", "Ikke tilstede", "Optaget", ...), som jeg forventer, at folk respekterer.

Undersøgelsen inkluderer 912 personer, der arbejder minimum 30 timer om ugen.

Er du enig med mig og undersøgelsen?

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. juli 2008 kl. 12:59

Det handler om at være produktiv, og min produktivitet måles ikke i antallet af emails, SMS'er eller skrevne linjer i en chatbox.

Jeg læser og besvarer mail når jeg møder på arbejde kl 8, jeg læser og besvarer mail efter min frokostpause, og jeg læser og besvarer mail den sidste ½ time inden jeg går hjem.

Hvis du vil mig noget og du ikke kan vente ½ dag på et svar når jeg har tid, så har du ikke planlagt dit eget arbejde godt nok.

Vil du ha mig med til et møde, så kig i min online-kalender du må sætte møder med 24 timers varsel, kortere tid og jeg kommer ikke.

Jeg er ansat til at arbejde med på projektet, ikke til at gøre dit arbejde.

I mine unge dage var faxen et godt redskab: et ark papir med dit spørgmål smidt i min indbakke og mit svar griflet på samme papir sendt tilbage - når jeg kom til papiret i bunken.

I Danmark høster vi en gang om året og vi må planlægge udfra dette. I de varmere lande høster man en gang om måneden, så her planlægger man ikke. Vores nordiske bonde- og planlægnings-gen er ved at mutere væk til fordel for soft- og hard-ware producenternes opfodring om liggyldighed.

god sommer

Mikael Boldt