Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Industriens Mænd Mener…

16. september 2019 kl. 21:5123
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg vil gerne starte med at takke Dansk Industri for deres "2030-Plan", det dejligt ikke at skulle sammenstykke et billede af 10 sekunder "sound-bites".

Man opdager hurtigt at det er en plan der er formuleret, købt, godkendt og betalt af Industriens Mænd.

Ordet "aktieindkomst" optræder 18 gange, ordet "børnepasning" kun to gange og begge gange for at begræde skattetrykket.

Der er ingen forfatter- eller medarbejderliste, men kvinder ser ikke ud til at være involveret: Ordene "barsel", "ligestilling"[1] og "livskvalitet" bruges ikke en eneste gang, mens "arveafgift" bruges seks gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre signalordtællinger:

Cykel: 2

Jernbane: 3

Bus{tr|ser}: 3

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligestilling: 3

Solceller: 3

Folkeskole: 7

Topskat: 39

Investering: 100+

Og dermed er retningen sådan set lagt...

Det er en dybt konservativ plan, ikke reaktionær, men konservativ, og heldigvis ikke konservativ nok til at være helt visionsløs.

Men det er meget, meget, meget langt fra at være visionær eller bare en smule riskovillig plan.

Dermed er planen en god nyhed: Når Industriens Mænd kan og vil anvise så store grønne omstillinger frivilligt, er der basis for meget mere når de bliver udsat for rimelige krav fra samfundets side.

Måske kunne man lokke Industriens Kvinder til at lave en uafhængig 2030-Plan indeholdende et udkast til disse rimelige krav ?

phk

[1] Ordet "ligestilling" forekommer faktisk 3 gange, men det handler om ligestilling imellem konkurrende virksomheder.

23 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
23
18. september 2019 kl. 11:51

Jeg vil gerne starte med at takke Dansk Industri for deres "2030-Plan", det dejligt ikke at skulle sammenstykke et billede af 10 sekunder "sound-bites".

Nu har DI faktisk lagt en rigtig plan frem. Med fornuftige tiltag. Men PHK valgte at behandle den vha. statistik og svare i floskler. Vor herre bevares.

Er det det ing.dk's blogger univers skal brugs til? Kunne vi ikke få en blogger der rent faktisk tog fat i indholdet, kiggede på de enkelte forslag og vurderede dem. Måske en der faktisk ved noget om området. I stedet for useriøs behandling blot fordi det er DI der har leveret rapporten.

21
18. september 2019 kl. 09:50

Man opdager hurtigt at det er en plan der er formuleret, købt, godkendt og betalt af Industriens Mænd

Må jeg komplimentere din iagttagelsesevne PHK. Det fremgår jo ret tydeligt af forsiden, at det er DI, der har udarbejdet rapporten. Jeg fornemmer, at "Industriens Mænd" implicit er negativt ladet, og det eneste rigtige må være, at et lands produktionsapparat tilhører staten for den er nemlig garant for en effektiv, konkurrencedygtig og grøn produktion

20
17. september 2019 kl. 22:13
  1. Hold fokus
19
17. september 2019 kl. 22:13

Du skal tænke på hvem som skriver det!

Står det til "socialisten", så ejes virksomhederne i Danmark kun af socialister via kapitalfonde i skattelylande for udbytte ærlige arbejdere til slaveløn. I hykleriet kræver socialisten at blive valgt og alle skal ikke tænke kritiske tanker. Da slet ikke have incitament til at starte en virksomhed med potentiale til udvikling i andre lande.

På mig virker det som PHK går efter manden og ikke bolden.

16
17. september 2019 kl. 19:46

Hvorfor fra en “hvid fyr” PHK? Er sorte, gule, brune fyre da mere indstillede på ligestilling end hvide? Det forekommer mig generelt ikke at være tilfældet.

13
17. september 2019 kl. 14:08

Jeg vil opfordre alle til at tage et kig på rapporten

Helt enig.

Som jeg skrev er det bestemt gode nyheder at industrien kan anvise så store grønne tiltag frivilligt.

Men vi kommer ikke udenom at nærstudere hvad forslagene prøver at feje ind under gulvtæppet og der stikker forringelser af den offentlige service indenfor børne- og ældrepleje i øjnene, for det er forringelser der i overvejende grad vil ramme kvinderne.

12
17. september 2019 kl. 13:54

Man kunne jo også se på at "vindmølle" optræder 12 gange, "varmepumpe" 19 gange, "vedvarende energi" 11 gange, "elektrificering" 19 gange ...

Jeg vil opfordre alle til at tage et kig på rapporten https://www.danskindustri.dk/globalassets/dokumenter-analyser-publikationer-mv/publikationer/dis-2030-plan-2019_web.pdf - i det mindste bilag 2 (side 112-119) hvor alle forslagene er opsummeret.

Det er indtil nu det mest konkrete forslag der er kommet til at nå klimamålene. Så kan man synes om den politiske vinkling eller ej, men lad være med at skyde budbringeren. Der er faktisk en del af forslagene som går på tværs af det politiske spektrum - den største uenighed er nok på finansieringssiden.

11
17. september 2019 kl. 12:31

.. hvis deres finanslov vedtages. (värnskat = topskat)

9
17. september 2019 kl. 12:14

Måske nok, men har arveafgift og topskat (som er flittigt nævnt) mere med grøn omstilling at gøre end ligestilling?

Så gentager vi lige: Planen handler om grøn omstilling OG vækst.

I øvrigt et yderst interessant tema. Hvordan vi skaber bedre velfærd (vækst) i vores samfund samtidigt med vi bliver mere klimarigtige. Ligestilling er også interessant, men bare et noget andet tema som handler om mørkemænds tanker mere end noget DI kan påvirke.

At topskatten straffer dygtige folk for at yde en indsats for dem selv og samfundet og dermed er væksthæmmende bør egentligt være så indlysende det ikke engang bør kunne diskuteres.

7
17. september 2019 kl. 11:12

Det tror jeg på når jeg hører det fra kvinder og minoriteter, men ikke når det kommer fra en hvid fyr der kører på hvad John Scalzi har kaldt "Life on the easiest level".

Jeg beklager, at min hudfarve og køn diskvalificerer min holdning i din optik, men den slags racisme og fordomme må du selv ligge og rode med :)

Jeg må blot konstatere, at Danmark har større og vigtigere problemer end kvinder, der prioriterer familien over bestyrelsen.

4
17. september 2019 kl. 10:20
  1. Hold fokus
1
17. september 2019 kl. 10:02

Nu handler DIs plan jo om "Sammen skaber vi grøn vækst, vil sætte fart i den grønne omstilling og løfte væksten til gavn for alle i samfundet."

Set i det lys er det ikke så mærkeligt ordet "ligestilling" ikke er dominerende. Havde jeg skrevet en bog om æbletærter ville ordet ligestilling heller ikke være dominerende uden jeg er imod ligestilling af den grund.