ID.3 er landet – men den er for dyr
I denne uge har VW åbnet en butik midt på Strøget i København. Den er ikke særlig stor, og der er kun plads til én bil: den nye ID.3.
Her på Ingeniøren og Motorbloggen har vi været rundt om modellen flere gange, og det kan fremstå som lidt af et overkill, hvis vi endnu en gang skal omtale bilen.
For hvad er egentlig det nye? Nissan har i årevis solgt en elbil i cirka samme størrelse og pris, og Tesla har for længst vist, hvordan man bygger en fremragende elbil helt fra bunden.
Min kollega Christian Rantorp har været på besøg på fabrikken i Zwickau i den tyske delstat Sachsen og set, hvordan produktionen af ID.3 under stor fanfare blev sat i gang med besøg fra blandt andre koncernens topchef, Herbert Diess, og bundeskansler Angela Merkel.
Men VW er verdens største bilproducent og har altid haft en markedsandel i Danmark, som er langt større end Nissans eller nogle af de andre elbilproducenters. På trods af dieselskandale så er det uomtvisteligt, at VW har en særlig position på det danske marked.
Så nu står de her altså med deres første 100 procent dedikerede elbil, bygget fra bunden på en helt ny fabrik.
Lad os få data på plads, for de er også nu officielle for det danske marked: Leveringen starter til sommer med en fra-pris på 279.995 kroner. For det får man 330 km rækkevidde, 126 hk og 0-100 km/t på 11 sekunder. Topmodellen hedder Pro S og har en rækkevidde på 550 km, 77 kWh batteri, 204 hk og 0-100 km/t på 8,5 sekunder. Prisen er her 344.995 kroner.
Det er interessante tal, fordi en Nissan Leaf i grundmodellen koster 245.900 kroner og har en rækkevidde på 270 km, mens topmodellen koster 327.000 kroner og har en rækkevidde på 385 km.
Hvis man kigger på den billigste Tesla, så er det tilsvarende tal 369.000 kroner og en rækkevidde på 409 km. Her er der dog noget mere smæk for skillingen, da 0-100 km/t klares på 5,6 sekunder, og topfarten er 225 km/t.
Kedeligt er godt
Med en enkelt bil i landet er der ikke mulighed for at prøvekøre den. Men det bliver der forhåbentlig til sommer, hvor leverancen begynder. VW’s pressemedarbejder ville ikke ud med forhåndsbestillingerne eller konkrete salgsaftaler, men han kunne afsløre, at hvis de alle sammen gik igennem, så vil ID.3 opnå en væsentlig markedsandel inden for elbiler i Danmark.
Hvordan var den så at kigge på i butikken på Strøget? Rigtig kedelig – og det skal forstås positivt. Der var ingen spektakulære detaljer eller dyre løsninger. Det var en bil indrettet med det, man kan forvente, at en bil har i dag.
Her er de mest almindelige elektroniske hjælpemidler som parkeringssensorer, adaptiv fartpilot, klimaanlæg og nøglefri adgang.
Førerpladsen var indrettet fornuftigt, bagagerummet tilpas stort, og der var mulighed for anhængertræk.
Det eneste sted, hvor jeg synes, ID.3 skuffer, er bagsædet. Gulvet ligger så højt, at en voksen person ikke får megen støtte på underlåret, hvilket er trættende i længden. Da en kollega bad mig om at sætte mig ind, så vi nu sad tre mand på bagsædet, viste det tydeligt, at det primært var lavet til børn – vi sad meeeeget tæt.
Kort eller lang opladning?
Spørgsmålet om opladning bliver nok også noget, som VW skal besvare en del gange, når de første kunder kommer ind i butikken.
Billigste model (kaldet Pure) kan oplade 45 kWh-batteriet med 50 kW DC og 7,4 kW AC. Man skal op i Pro-modellen med 58 kWh batteri for at få mulighed for 100 kW DC-opladning.
Mon det så bliver et problem? Tja, hvis du har hjemmeoplader og sjældent kører langt, så tror jeg, at de fleste vil kunne klare sig fint med 50 kW, når der endelig skal tankes på farten.
Men hvis du lægger an til at køre mange, lange ture, hvor der helt sikkert skal fyldes ekstra på batteriet, så er det surt at skulle stå og vente en time, hvis det kunne gøres på det halve.
Ingen revolution – og prisen er for høj
Bliver ID.3 så den elbil, der stormer ind på det danske marked og giver os 'norske' tilstande?
Det korte svar er nej. Uden at have prøvekørt modellen tror jeg på ingen måde, at den mangler noget i forhold til anvendelighed. Jo-jo, selvfølgelig skal vi vænne os til de nye udfordringer, elbiler giver, men som bil i dagligdagen er ID.3’eren sikkert glimrende.
Men den er for dyr. Med en startpris på tæt på 300.000 kroner vil kunderne ikke vælte ind i butikken.
Der vil helt klart være klimabekymrede kunder og alle dem, som ved, at en elbil er billigere i længden og sjovere at køre i.
Men ID.3 giver simpelthen ikke nok værdi i forhold til, hvad man kan købe en traditionel benzinbil til. For eksempel står en helt ny Ford Focus til under 200.000 kroner, og en stationcar kan fås for 234.000 kroner. Hvis jeg var en børnefamilie med et begrænset budget, så ville jeg kigge den vej.
Derfor skal prisen ned, og jeg mener, at VW skyder sig i foden ved ikke at tage tabet allerede nu. Hvis de i stedet for 300.000 kroner satte ID.3 50-75.000 kroner lavere, så er jeg sikker på, at de ville sætte sig tungt på markedet. Det ville være ualmindelig svært at argumentere for en benzinbil i samme størrelse, hvis startprisen for ID.3 var 200.000 kroner. Samme argument gælder for øvrigt også for Nissan Leaf. Det er på ingen måde en dårlig bil, men prisen er stadig for høj.
I salgsmaterialerne skriver VW at »Efter Boblen og Golf starter ID.3 et nyt stort kapitel med fokus på elektrisk mobilitet«. Det er gode tanker, men nok også at tage munden lidt for fuld. Håbet om, at ID.3 bliver den nye 'folkevogn', blafrer stadig i vinden – jeg tror, at der skal mere til.
Her kommer lidt billeder fra butikken på Strøget i København:
- emailE-mail
- linkKopier link

- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Hej.
HER ER FDMS HELT NYE GRUNDIGE ARTIKEL OM DEN NYE ELBIL VW ID3 FRA VW FOLKEVOGN. FDM HAR NEMLIG FORNYLIG HAFT FINGRE I DEN. DEN ER PÅ STØRRELSE MED EN VW GOLF OG TILHØRER DERMED GOLF-KLASSEN.
Selve den MEB-platform, som denne VW ID3 er bygget på, skal bruges til VW ID4 og flere andre elbiler fra VW Folkevogn. Desuden skal denne MEB-elbilplatform bruges af Skoda, Seat, Audi, Cupra eller Supra og af Ford. Derfor er det utrolig vigtigt, at VW Folkevogn får lavet en MEB-platform uden mangler og svagheder. VW Folkevogn har haft - og har vist stadig - problemer med noget af softwaren i VW ID3. Så VW Folkevogn burde måske have købt software fra TESLA, hvis Tesla ville sælge software til VW. Dette ville Tesla kunne have tjent mange penge på.
VW ID3 kan vist have plads til 4 voksne, der er mindst 190 cm høje.
Efter min SNÆVRE synsvinkel er VW ID3, Kia E Niro og Tesla 3 umiddelbart de 3 bedste bud på en god elbil. Men det bliver jo først om 1½ års tid at vi kan se om den har mange mangler og svagheder. Motorjournalisters og køberes erfaringer skal jo først vise, om det er en god eller dårlig elbil. Og set ud fra en BREDERE synsvinkel end min SNÆVRE synsvinkel er der andre elbiler, der højst sandsynlig er lige så gode som VW ID3. Et minus ved VW ID3 er, at den af uforståelige årsager ikke kommer med et rigtigt anhængertræk.
https://fdm.dk/motor/forpremiere/2020-08-vw-id3-ungdommelig-golf-paa-stroem
Venlig hilsen Jan, Ideudvikler Projekt Trafiksikkerhed
Men uden medfølgende hjemmelader. Så må vi se hvad forhandleren vil give af nedslag i den anledning. (FDM skriver i alt fald at man skal kræve det
Kan du ikke melde tilbage med hvordan det går.? Jeg er i hvert tilfælde meget nysgerrig.
Ja, gu'skal du kræve det. Det manglede bare andet.
Her kom vi i aftes til at snakke om hvad man tjener/taber i timen ved at stå og vente ved en lade stander.
Elbil A kan dække 100% af behovet med ca samme tidsforbrug som en fossil bil. Mens elbil B kan dække 95% af kørslen, hvor de sidste 5 % giver 15 timers ventetid om året, og det er jo af de helt triste timer hvor man bare står og venter ved en lade stander.
Hvis Bil B er en brugt BMW I3 22Kwh til 130.000,- og kan sælges om 10 år for 30.000,- Hvad må Bil A så koste i værditab over samme 10 år, før du siger OK det vil jeg godt betale ekstra for at spare disse 15 timer om året?
Og hvorledes med en elbil der koster 3 timer ekstra om året vs fossilbil men er 12 timer hurtigere end I3, hvad må den koste ekstra ?
Hvad er sparet opladetid mellem de forskellige elbil modeller værd for os?
Kan jeg stå stille i 15 timer om året i 10 år og tænke:YES !!! Det gav lige 833,-/time skattefrit ind på kontoen?Tja, jeg ved det faktisk ikke! (endnu) og hvad hvis det kun var 250,- eller 1.500,- ?
De 100.000 ekstra en e208 koster mere end en brugt I3, vil med familens kørsels behov svare til 833,- skattefrit i timen.
Jeg er ikke helt sikker på ovenstående øvelse var en specielt konstruktiv øvelse, den gav vist bare en del mere at tænke over.
Vi kan konkludere at Eon&Clever ikke er specielt gode til at reklamere for deres UFC ladere. Jeg måtte også opgive at finde en liste over aktive stationer.
På detes hjemmesider over ladestationer kan man ikke engang definerer et filter over hvilke ladestationer man ønsker vist (f.eks. CCS ladere på min 150 kW). Man er tvunget til drunke i informationer om alle deres fuldstændigt ligegyldige crap-stationer.
Ifølge E.ons egen app kan Karlslunde kun byde på 50kW, men den er god nok i Korsør.
Jeg har ladet i Karlslunde som sent som for en uge siden med 150 kW.
https://www.facebook.com/CLEVER.dk/posts/3161744090509236
Vi kan konkludere at Eon&Clever ikke er specielt gode til at reklamere for deres UFC ladere. Jeg måtte også opgive at finde en liste over aktive stationer.
Men du burde også kunne klare dig med Ionity og den håndfuld UFC der er åbnet indtil videre.
Ifølge E.ons egen app kan Karlslunde kun byde på 50kW, men den er god nok i Korsør. Pinligt hvis ikke engang Plugsurfings liste er korrekt. Hvor hulen skal man så finde en retvisende oversigt på tværs af udbyderne, hvis man ikke har tænkt sig at "gifte sig" med nogen af dem, men agter at betale hvad det koster i "løs vægt", de få gange det kan komme på tale at bevæge sig mere end 300 km væk fra hjemmeladeren? Oplysninger om Teslas hurtigladere "gælds ikke" i denne diskussion, der handler om for/imod WWs ID3, og i nogen grad nu også om Peugeots e-208, der står på min private indkøbsseddel. Men uden medfølgende hjemmelader. Så må vi se hvad forhandleren vil give af nedslag i den anledning. (FDM skriver i alt fald at man skal kræve det, selv om man vel kunne forestille sig returkommision fra Clever og konsorter?) Jeg vil i stedet anskaffe mig en transportabel NRGkick, der kan tages med i sommerhuset, der (som pensionist) vil være min naturlige normaldestination.
Er det ikke at sammenligne pære med æbler?
For dyrt når...
https://www.peugeot.dk/personbiler/modeller/3008/hybrid/
Med 300 hk vist bliver omkring 300. 000 i "firma ordning "
Ouch - det vil sige at jeg må vente med at købe en Taycan, som kan lade med op til 270KW Jeg bor vist langt fra disse power stations.
Taycan kommer med et års abonnement til Ionity. Du har ikke brug for lynladere nær dit hjem. De er opført langs motorvejen fordi det er der du har brug for det.
Ouch - det vil sige at jeg må vente med at købe en Taycan, som kan lade med op til 270KW Jeg bor vist langt fra disse power stations.
Næ, det vil det nu ikke sige. HVIS du købte en Taycan ville du jo alligevel oplade hjemme, da det er langt det mest bekvemme...og så skåner du samtid batterierne. Lynladning er UDELUKKENDE til når du er på langtur på motorvejen langt væk hjemmefra.
I Danmark koster e-208 230.000 kr og ID3 280.000 kr</p>
<p>De ekstra 50.000 begrundes med en lader og andet, som jeg gerne vil undvære.
De 230.000 i Danmark er også med lader fra Clever. Den MÅ kunne fås billigere for de af os, hvis eneste ønske om en relation til Clever er at give dem fingeren for deres monopolpriser.
Men 230.000 for Peuget 208 med 340 km rækkevidde og 100 kW lader synes et noget bedre tilbud end en id.3 til 280.000.
Min egen plan er nu at købe en Tesla Cybertruck. Det forkommer mig det mest rationelle. Mest bil for pengene. Der er vel ikke mange behov den ikke opylder, og så er den vel bil for resten af livet. Über cool design har den jo i tillæg.
Hvis man absolut vil have en ID.3 så er undgåelse af VW danmark nok en god ide.Jeg vil vente, til jeg kan købe en 6 måneder gammel ID3 i Tyskland og tagen den hjem selv uden ekstra moms.
I Tyskland koster ID3 Euro 30.000 basis med 50kW ladning og e-208 basis koster Euro 30.000 med 100kW lading. I Danmark koster e-208 230.000 kr og ID3 280.000 kr
De ekstra 50.000 begrundes med en lader og andet, som jeg gerne vil undvære.
Jeg vil vente, til jeg kan købe en 6 måneder gammel ID3 i Tyskland og tagen den hjem selv uden ekstra moms.
e-208 er mindre end ID3, men e-208 basis har 100kW ladning. Så i Tyskland ser priserne fornuftige ud.
Det kommer formentlig som en overraskelse, men VW er en privatkapitalistisk selskab, som har fokus på bundlinjen. Sprørgsmålet er nu hvor prisen lander når produktionsapperatet er tunet ind og den fulde effekt af konkurrencen har vist sig.
Det er naturligvis ikke korrekt. Der er 6 Ionity stationer med 350 kW, Tesla har 9 stationer med 150 kW, Eon & Clever joint venture har planer om at bygge 48 stationer med 150 kW. Det er dog svært at finde ud af hvor mange Eon&Clever har bygget indtil nu. Jeg kender til 2 stationer fra Eon&Clever (Korsør og Karlslunde) hvor man kan lade gratis 150 kW.
Ouch - det vil sige at jeg må vente med at købe en Taycan, som kan lade med op til 270KW Jeg bor vist langt fra disse power stations.
Peugeot e208 kan lade med 100KW og koster 50.000 mindre end den billigste ID3. Dertil har e208 et større batteri, 5Kwh mere. De elektriske komponenter 50KW vs 100KW koster småpenge.Men VW har givet dig muligheden for at købe en billigere bil uden denne feature. Den store lader fås som ekstraudstyr, og så kan man selv vurdere, om 20-30 minutter sparet 1-2 gange om året er merprisen værd.</p>
<p>Det er vel et udtryk for, at VW forsøger at presse startprisen ned. Og så tjene penge, når du køber den som ekstraudstyr.
Som jeg ser det er ID3 ikke pengene værd. E-Golf til 230.000 virker mig mere interessant. (vi har alle forskellige kørsels behov, derfor er Golfen mere interressant end ID3, for mig)
Tesla 150 kW supercharger i Køge:
Eon&Clever UFC 150 kW lynlader Korsør:
eon-halsskov-audi-e-tron-og-tesla-model-3-Rfe-FngFQdQs_8-j5jjIVw.jpg
Ionity 350 kW lynlader Rødekro:
Med mindre Plugsurfings filter snyder mig, så er der kun 1 ladestation i landet, der tilbyder ladehastighed over 50kW, nemlig Ionity på Mosede Landevej. Men det er måske fremtidssikringen, der får så mange til at mene 50Kw ikke er nok. Men ind til videre er det alt rigeligt.
Det er naturligvis ikke korrekt. Der er 6 Ionity stationer med 350 kW, Tesla har 9 stationer med 150 kW, Eon & Clever joint venture har planer om at bygge 48 stationer med 150 kW. Det er dog svært at finde ud af hvor mange Eon&Clever har bygget indtil nu. Jeg kender til 2 stationer fra Eon&Clever (Korsør og Karlslunde) hvor man kan lade gratis 150 kW.
så er der kun 1 ladestation i landet, der tilbyder ladehastighed over 50kW, n
Ja, per dags dato. Ionity fortsætter udbygningen med ladere op til 350 kw, og både Clever og Eon har igangsat udrulning af 150 kw ladere. Ved udgangen af i år vil det se meget anderledes ud. Det er langs motorvejsnettet disse ladere opsættes.
Med mindre Plugsurfings filter snyder mig, så er der kun 1 ladestation i landet, der tilbyder ladehastighed over 50kW, nemlig Ionity på Mosede Landevej. Men det er måske fremtidssikringen, der får så mange til at mene 50Kw ikke er nok. Men ind til videre er det alt rigeligt.
Hvilket er typisk dansk.Men det kan stadig lade sig gøre i Tyskland og det meste af resten af Europa. Producenten skriver selv "E-Zulassung in der ganzen EU zugelassen" - men det gælder bare ikke Danmark mere ....
Generelle EU regler synes vi ikke at vi skal leve op til, men kommer der en forordning fra EU om f.eks. overvågning, så er det helt sikkert at de danske politikere nok skal overfortolke den og løfte den til tredje potens - og bliver der så ballade senere er det jo selvfølgelig EUs skyld.
Præcis. Og derfor er hurtigladning heller ikke noget der skal bruges til den daglige opladning. Det er til de få gange om året hvor man er på langtur. Og her er det rart, at man er videre på 20-30 min i stedet for en time.</p>
<p>
Men VW har givet dig muligheden for at købe en billigere bil uden denne feature. Den store lader fås som ekstraudstyr, og så kan man selv vurdere, om 20-30 minutter sparet 1-2 gange om året er merprisen værd.
Det er vel et udtryk for, at VW forsøger at presse startprisen ned. Og så tjene penge, når du køber den som ekstraudstyr.
Hvor hvis man ofte ikke kan klare sig med en opladning, så skulle man nok se efter en større batteripakke.
Jeg tænker at beholde min afbetalte dieselhakker, når jeg køber min første elbil, og dermed kan jeg klare mig uden helt så "perfekt" batteri og lader. Måske...
Prisen på ID3 kommer ned, så vent med at købe til der kommer alternativer fra flere af de andre firmaer - vi har lige set en Ford med 225 hk og 50 km El kørsel til 269.900.... Så bliver ikke overrasket, hvis mange rene elbiler i denne klasse falder 40-50.000 kr.
Kommer du hjem fra arbejde, med næsten tomt batteri, er det da også rart at kunne lade 55km i timen med 11kW hvis f.eks skal videre og besøge svigermor til aftensmad.
Den billige ID3 kan AC lade med 7,4 kW som 16A på to faser. Den opgraderet 11 kW som 16A på tre faser. Det bytte ser jeg som en langt mindre ulempe i forhold til 50 vs 100 kW DC lynladning.
Hurtigere er altid rart men jeg husker ikke en situation, hvor det ville have gjort en forskel for mig, såfremt min bil kun kunne lades på to faser i stedet for tre.
Og derfor synes du at ID3 's 100kW DC opladning ikke fungere, men at det skal være 200kW for at være OK?
Altså, jeg skal fravælge ID3 fordi jeg måske 5gange om året skal bruge 10min ekstre på at DC lade en ID3 end f.eks en Tesla 3 SR.
Bid mærke i at Tesla 3SR kun lader med 170kW op til 17% kapacitet, og er nede på 120KW ved 30% kapacitet.
Det kan meget vel være at ID3 kan holde tæt på de 100kW helt til 80%.
100 kW er ikke stellar men ok. Problemet er udgaven der kun har 50 kW. Også det er fint nok hvis ikke man planlægger at forlade landsdelen for ofte. Men man skal være klar til væsentlig ulempe hvis der skal køres langt.
Jeg vil forvente at bilen med 50 kW ligesom Zoe vil bruge 4 timer ekstra på at køre en distance på 1000 km. Hvorimod at udgaven med 100 kW måske vil være lidt længere tid om det i forhold til model 3 men ikke væsentligt.
Vi må dog afvente at bilen kommer i handel og bliver ordentlig testet. Det er ikke til at vide hvordan ladekurven ser ud. Det er muligt at den lader med 100 kW fra 0 til 100 procent. Men bestemt også muligt at den ikke gør.
Mhs cykler og vægt - et godt Thule cykelstativ vejer mellem ca 10 og godt 20kg.
Jeg har et Thule Europower 916 der er forstærket til 2 e-bikes á 30 kg/stk. Det vejer 18,4 kg. Det giver en vægt på kuglen på op til 78,4 kg.
EDIT: Jeg tror lige jeg skal tjekke i morgen hvad Volvoen må ha' på kuglen..
Præcis. Og derfor er hurtigladning heller ikke noget der skal bruges til den daglige opladning. Det er til de få gange om året hvor man er på langtur. Og her er det rart, at man er videre på 20-30 min i stedet for en time.
@Jens Olsen. Og derfor synes du at ID3 's 100kW DC opladning ikke fungere, men at det skal være 200kW for at være OK? Altså, jeg skal fravælge ID3 fordi jeg måske 5gange om året skal bruge 10min ekstre på at DC lade en ID3 end f.eks en Tesla 3 SR. Bid mærke i at Tesla 3SR kun lader med 170kW op til 17% kapacitet, og er nede på 120KW ved 30% kapacitet. Det kan meget vel være at ID3 kan holde tæt på de 100kW helt til 80%.
Tesla batteriets store styrke er vel netop batterikølingen, som så også gør batteriopbygningen komplex. Det kan være VW har prioteret anderledes på ID3.
Du skrive et andet sted at hjemmeladeeffekten ikke er så vigtig fordi bilen kan lade 200km henover natten på 3,7kW. Det kan da godt være at det ikke er vigtigt for dig, men det kan da sagtens være vigigt for andre. Meget mere vigtigt end om man kan spare de 5 gange 10min på DC ladning.
Jeg kommer f.eks typisk hjem ved 17 tiden, men det betyder ikke altid at elbilen bliver sat til ladning for natten. Jeg er typisk afsted igen 1time efter på f.eks indkøb, og igen senere på aftenen er bilen væk fordi en af mine hjemmeboende børn har lånt den. Skulle jeg bruge 25-30kWh dagligt, ville jeg tit komme til kort med kun 3,7kW ladeeffekt. Kommer du hjem fra arbejde, med næsten tomt batteri, er det da også rart at kunne lade 55km i timen med 11kW hvis f.eks skal videre og besøge svigermor til aftensmad. De koster emmervæk 5,5kr/kWh at skulle forbi en DC lader, og der kommer du let til at sætte dine 5x10minuter til som du måske har sparet årligt ved kortvarigt at kunne DC lade med 200kW.
Mhs cykler og vægt - et godt Thule cykelstativ vejer mellem ca 10 og godt 20kg.
Men jeg har haft en Smart Fortwo der var godkendt til 45kg kugletryk og måtte trække 450kg
Men ifølge producenten af trækket var den uegnet til et cykelstativ da den den dynamiske påvirkning fra dette var væsenligt større end det at trække en trailer ....
Jeg har også kendskab til en der bukkede et tilsvarende træk med et cykelstativ med 2 tunge cykler (den ene en elcykel) selvom de 45kg nok "næsten" var overholdt.
Min nuværende minibil (citigo) har et træk fra samme producent med et godkendt kugletryk på 50kg og må trække 750kg.
Så tror nærmere at vi skal se på problemer med vogntogsvægt og type godkendelser end styrken på trækkrogen. Idag kan en træk producent ikke længere få godkendt en træk til en bil hvis producenten af bilen ikke leverer levere dataene for hvad de vil acceptere. Så skriver vw 0kg som tilladt anhængervægt er det game over i DK.
Så det træk jeg har på min lille bil kan ikke længere synes på en ny bil i Danmark. Men det kan stadig lade sig gøre i Tyskland og det meste af resten af Europa. Producenten skriver selv "E-Zulassung in der ganzen EU zugelassen" - men det gælder bare ikke Danmark mere ....
Mit gæt er bilfabrikkernes angst for ramaskrig over reduceret rækkevidde med stor anhænger.Men hvad er der med elbiler og anhængertræk? Hvad er det jeg misser. Vi taler om ekstra tunge biler med både alm. bremsere og regen og med sindsygt meget moment. Deres ICE tilsvarende modeller må normalt gerne trække, men de må ikke?
Ladeeffekt og kapacitet på batteriet hænger sammen. Det er hårdt for ethvert batteri at blive ladet op (80%) på under en halv time.
Præcis. Og derfor er hurtigladning heller ikke noget der skal bruges til den daglige opladning. Det er til de få gange om året hvor man er på langtur. Og her er det rart, at man er videre på 20-30 min i stedet for en time.
Jeg har da set at Tesla Bjørn på en Model 3 SR+ har ladet med omkring 170 kW op til omkring 16% hvor den derefter gradvist aftrapper og er omkring 120 kW ved 30% på Ionity ladenetværk. Batteriet på SR+ er omkring 55 kWh, så sammenligneligt med den midterste ID3. Så meget hænger størrelse på batteri og ladehastighed åbenbart heller ikke sammen.
100 kw som ladehastighed på en topmodel fungere ikke idag. Her skal man op på omkring min. 200 kw.
Og en ladehastighed på 50 kW er simpelthen ikke noget man kan stille op med idag.
De ladehastigheder er en total fejlvurdering fra VWs side.
Ladeeffekt og kapacitet på batteriet hænger sammen. Det er hårdt for ethvert batteri at blive ladet op (80%) på under en halv time.
Derfor kan en VW ikke bruge samme ladeeffekt som en Porsche Taycan eller Tesla med meget stort batteri.
50/11 kW lader kan fås som ekstraudstyr til den skrabede model med det lille batteri.
Det kommer meget an på regnemetoden. I lande hvor andelen af CO2 neutral el er lav bliver aftrykke højere - og omvendtSærligt når det samlede co2 aftryk på el og benzin-biler alt indregnet ikke er så forskelligt.
Hvis den der "nye" grønne regering vil noget seriøst m elbiler, så burde de gøre elbilerne momsfri i en periode.... Ligesom Norge var (er?)
Tror der er mange der synes det er en fin ide at statsstøtte dyre/fede biler - men det er vist ikke helt i tråd med den nuværende regerings syn på skatter og afgifter. Men de kunne jo give afgiften på benzin og grønne afgifter et skub opad - så ville elbiler (uanset startprisen) jo blive mere attraktive....
Høj anskaffelsespris ja, men det er vigtigt at se på de samlede omkostninger ved ejerskab. Udgifterne til opladning og vedligeholdelse er en del mindre og det betyder så at den samlede TCO godt kan være lavere end ved at vælge en billigere fossilbil.
Det er nok noget som en ingeniør på +50 som mig ville gøre - men et yngre par med to børn ser på hvad de har råd til her og nu....
Det er sikkerhedsbufferen mod bagvedkørende der ikke holder tilstrækkelig afstand.Men hvad er der med elbiler og anhængertræk?
Horisontalt håber jeg da så sandeligt, at en trækkrog kan klare meget mere. Hvis du skal bremse bilen ned med bare 0,5 G, kommer den horisontale last på krogen jo til at svare til halvdelen af anhængerens vægt.
Vertikalt burde der have stået.
Grunden til jeg spørger ind til de 55 Kg er at der er andre informationer at finde ud på nettet men om disse er til at stole på ved jeg ikke.https://www.id3.online/de/details/hat-der-vw-id3-eine-anhaengerkupplung
Altså 500km til 330.000 ville være perfekt til mig. Selve bilen er lidt lille, men det kunne jeg nok leve med. Men hvad er der med elbiler og anhængertræk? Hvad er det jeg misser. Vi taler om ekstra tunge biler med både alm. bremsere og regen og med sindsygt meget moment. Deres ICE tilsvarende modeller må normalt gerne trække, men de må ikke? Det giver ingen mening. En alm. eller hybrid Niro må trække 1300kg. Elbilen 0kg.
Jeg kan godt leve uden nemt at kunne køre min campingvogn ned over Alperne, men jeg forstår ikke, at jeg skal have en 800.000kr SUV for at måtte trække den overhovedet, og at det er næsten umuligt at få en Elbil der bare må trække min 750kg havetrailer (jo - Tesla 3 må - men der kan mine hunde ikke være i).
Altså det er fair nok, at man her i starten ikke kan ALT med en elbil, men jeg forstår bare ikke, at der skulle være nogle tekniske hindringer?
ID3 er på størrelse med en Golf eller Peugeot 308. Der er dog bedre plads i kabinen end Golf.
Jeg går udfra, at alle batteripakker har væske køling/opvarmning med den forholdsvis høje effekt de kan oplades med?
Ifølge FDM foregår langt størstedelen af opladning via hjemmeladere, og så er det jo mere interessant hvilke muligheder bilen byder på her
Nej. Netop fordi det er hjemmeladning, så er det stort set ligegyldigt. Bilen står og lader hele natten. Her kan man selv med 3,6 kW lade til omkring 200 km, hvilket langt overstiger de allerflestes daglige kørselsbehov.
Rækkevidde 800 km på en tankfuld.
Og hvorfor skulle det så overhovedet være vigtigt på nogen måde? En elbil "tanker" når den alligevel holder parkeret et sted. Det vigtige er at den har rækkevidde svarende til den distance , man kører mellem pauserne på langtur, og så lader op på den tid man holder pause i. Dvs. batteri på 60-70 kWh og DC ladning med min. 150 kw.
Skoda Fabia svarer vist til en VW Polo, det rimelige at sammenligne med her ville vaere en Octavia eller en Golf.
Er der nogen her der har styr på hvormange steder i landet man kan lade med 50kW, resp. 100kW og opefter? Hvis det kun er ganske få steder, så er det jo ikke så vigtigt om bilen kan. Ifølge FDM foregår langt størstedelen af opladning via hjemmeladere, og så er det jo mere interessant hvilke muligheder bilen byder på her. Ifølge ev-database.uk har standardudgaven (45kWh) kun mulighed for AC-ladning op til 7,2 kW (og 50kW (45kW) "rapid charging") mens mid range (58kWh) kan hjemmelades med 11kW (og 100kW (85kW) rapid.) Long range (85kWh) kan så lades med de fulde 100kW ved tilslutning til et 150kW ladepunkt, men kommer stadig ikke over 11kW hjemmeladning, selv om den måtte blive fødet med 3x32A ev-database.uk er et godt sted at sammenligne de forskellige ev-modeller. 75 rene "ellerter" og 110 hvis plug-in hybriderne tælles med.
Jeg har en ny skoda fabia stationcar, basis model, med træk, til 140.000. Rækkevidde 800 km på en tankfuld. 18-20 km literen. Prisen skal langt langt ned for at kunne konkurrere... Særligt når det samlede co2 aftryk på el og benzin-biler alt indregnet ikke er så forskelligt.
Horisontalt håber jeg da så sandeligt, at en trækkrog kan klare meget mere. Hvis du skal bremse bilen ned med bare 0,5 G, kommer den horisontale last på krogen jo til at svare til halvdelen af anhængerens vægt.Det må være den horizontale bære evne af trækkrogen eller?
Hej.
Jeg vil prøve at samle op på det :
ID.3 Pure 45 kWh, med en rækkevidde op til 330 km, fås fra kr. 279.995,- ID.3 Pro 58 kWh, med en rækkevidde op til 420 km, fås fra kr. 309.995,- ID.3 Pro S 77 kWh, med en rækkevidde op til 550 km, fås fra 344.995,-
Den med det mindste batteri kan kun oplade med maksimalt 50 kW. Den med det mellemste batteri kan oplade med maksimalt 100 kW. Og det, som læserne bør bemærke, er at den med det største batteri mig bekendt kan oplade med mere end 100 kW, nemlig 125 kW maksimalt. . Bjørn Godskes artikel kan misforstås i retning af, at VW ID3 kan fås med et anhængertræk til en rigtig anhænger. Det kan den ikke. Og meget tyder på, at senere udgaver at VW ID3 heller ikke vil kunne fås med et træk til en rigtig anhænger. Den kan mig bekendt kun fås med "cykelkrog". Dette skriver Bjørn Godske da også i debattråden.
Jeg har endnu ikke siddet i VW ID3. Men jeg har set flere videoer, billeder og artikler om denne bil. Derfor gælder det, at hvis der sidder en fører på ca. 190 cm foran, kan der også sidde en passager på ca. 190 cm bagved. Der er god nok benplads på bagsædet til det. Men noget tyder på, at hvis man er over 2 meter høj og sidder på bagsædet, ja så kan man støde hovedet mod loftet. Og Bjørn Godske savner åbenbart støtte til underlåret på bagsædet. Det er synd.
HVis vi ser bort fra den manglende støtte til underlåret, som Bjørn Godske er inde på, kan der godt sidde 4 voksne i den med relativ god plads. Så der kan godt sidde 2 voksne af normal størrelse på bagsæderne uden pladsproblemer.
Det overrasker mig ikke, at der kun er lidt plads, hvis man sidder 3 voksne på bagsædet. Så vidt som jeg husker har jeg set en video, hvor der også er for lidt plads, hvis 3 voksne sidder i en Tesla 3 på bagsædet. Der er iøvrigt noget om, at der i en eller flere af udgaverne af VW ID3 kun er 2 sikkerhedsseler på bagsæderne.
I en artikel var man inde på, at VW Folkevogn måske taber ca. 20.000 kr for hver VW ID 3, som de sælger i starten. Jeg ved ikke, om det passer. Men hvis VW Folkevogn havde gjort priserne mindre, ville de risikere at tabe mange penge på disse biler.
ER priserne iøvrigt med en væg-oplader til hjemmet eller hvad ?
Jeg er ikke fan af store batterier til elbiler. Derfor er jeg heller ikke fan af VW ID.3 Pro S 77 kWh, med en rækkevidde op til 550 km. Men den fås fra 344.995 kr. Det er da en utrolig fin pris. Hvilke andre elbiler kan man få med en WLTP-rækkevidde på 550 km til under 350.000 kr ?
Kærlig hilsen Jan
3 racercykler på 25-30 kg.
Det var godt nok nogle tunge racere. Min Supertunge Speed Pedelec vejer 24 kg. Jeg har en speciel Thule e-bike cykelholder, der kun kan tage 2 cykler - ellers bliver det for tungt.
EDIT: Jeg ser nu at du mente samlet vægt. Det overstiger da ikke de 55 kg. Hvad overser jeg her? Er det typegodkendelsen der specificerer max 2 cykler?
En artikel om hvad ID3 mm. kan betyde for den tyske bil sektor....... - 400.000 job
https://www.tu.no/artikler/ny-rapport-elbilen-kan-utrydde-hver-fjerde-jobb-i-tysk-bilindustri/482904
Ikke nogen dårlig bil, og jeg tror platformen bliver en stor succes, især i takt med at de får volumen op og prisen ned. Men hvor er det dog ærgerligt at også VW Begår sådan nogen fodfejl. Topversionen som kun fås med 4 sæder, manglende mulighed for træk og neddroslet ladning til 50 kW på startmodellen. Suk.
Tror også Suzuki Vitara bliver pris attraktivt.
Citat " The full hybrid Suzuki Vitara - along with the mild plugin options that will be available in other models - will offer a stepping stone to an electrified future without demanding a significantly higher price tag. That means Suzuki can continue to offer the practical, value for money vehicles that the brand is known for while still bringing its fleet into the modern era"
Kildehttps://www.hiltonsuzuki.com/news/new-suzuki-vitara-hybrid-is-coming/20250/newsdetail.aspx
Mener det bliver denne model, som bliver hybrid med ca 50 km ren el "Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S aut. 19,2 km/l Benzin"
https://fdm.dk/motor/biltest/suzuki-vitara-prisbillig-modebil
Uden "aut"
ID.3 kan ikke ha træk, som I beskriver. Kun en krog til cykelstativ. Samme gælder bøjler på taget, det kan heller ikke monteres. Priser skal så sammenlignes på lignende specifikationer. VW priser er på grundmodel. Priser på udstyrspakker kommer senere i januar. Leverance er udskudt til minimum august. Gælder for alle markeder. Men ID.3 er ekstrem vigtig for VW og for hele elbilsmarkedet i Europa, eftersom dette er den første europæiske elbil , som er lavet på en modulær elbilplatform, som VW, Ford, Skoda, Seat, Audi....... har planer om at bruge. Så vi må krydse fingre for at missionen lykkes godt.
De skal jo lige ud af kravlegården :-(Og en ladehastighed på 50 kW er simpelthen ikke noget man kan stille op med idag.
De ladehastigheder er en total fejlvurdering fra VWs side.
Nej jeg er ikke gangbesvaeret, tak fordi du spurgte, men jeg har proevet at montere et barn i barnesaedet mange gange i baade Volvo V70 og BMW i3, og jeg ved godt hvilket loeft jeg foretraekker. BMW'en har endda plads til en mellemstor hund mellem forsaederne, det er der ikke mange andre biler jeg har proevet der har.
De kan vist ikke selv finde ud af det, men hvis man klikker priser / specialmodeller / i3, kommer man frem til:
i3 Charged: 279.500 kr i3 Charged Plus: 299.500 kr i3 Charged Professional: 329.500 kr i3s Charged: 309.500 kr i3s Charged Plus: 319.500 kr i3s Charged Professional: 349.500 kr
100 kw som ladehastighed på en topmodel fungere ikke idag. Her skal man op på omkring min. 200 kw. Og en ladehastighed på 50 kW er simpelthen ikke noget man kan stille op med idag. De ladehastigheder er en total fejlvurdering fra VWs side.
BMW i3 fås til 280.000kr , hvis man ta´r en 'specialmodel'https://www.jan-nygaard.dk/pages/bmw-i3
Ifølge FDM er det en cykelkrog, til kun 2 cykler (så 3 racercykler på 25-30 kg. tilsammen er i princippet no-go)
https://fdm.dk/nyheder/nyt-om-biler/2019-11-trylle-trylle-id3s-hemmelige-haengertraek
På youtube har der også været nævnt andre restriktioner, såsom 4 siddepladser og ingen mulighed for cykelkrog på 77 kWh m.m.
Bære eller trække?Jeg er blevet gjort opmærksom på, at det nok er en overdrivelse at kalde det for et "anhængertræk" - der er mere tale om en "cykelkrog", da den kun kan bære 55 kg.
jeg har læst bud på at den skulle kunne trække op til 500 Kg i en opdateret version. Første version er uden træk som jeg forstår det?
Hvor har du de 55 kg bære evne fra? har du et link? Det må være den horizontale bære evne af trækkrogen eller?
Ingen mulighed for 11kw AC ladning?