Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvordan tror I, de reagerede, da jeg foreslog, at vi startede med en fælles meditation?

20. juni 2019 kl. 18:51
Artiklen er ældre end 30 dage

I sidste uge var jeg inviteret som hovedtaler på 'International Conference on Innovation in Crisis Management'.

Publikum var krisestyrings 'cowboys'; første respondenter i krige, voldelige konflikter og naturkatastrofer og repræsentanter fra tech start-ups og kommercielle virksomheder.

Hvordan tror I de reagerede, da jeg foreslog, at vi startede med en fælles meditation, før jeg gik i gang med at tale om verdens udfordringer, humanitær innovation, disruption, techvelopment, privat sektor samarbejde, start-ups, impact investment og bæredygtighed?

Humanitær innovation omfatter så meget mere end teknologi og produktdesign

Innovation i humanitære operationer inkluderer også mental sundhed og trivsel for vores personale og kollegaer (hvor vi såmænd også kan benytte tech og nye innovative tilgange til at fremme dette), hvis vi ønsker at håndtere de enorme udfordringer, verden står foran i dag, langt mere innovativt og bæredygtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke alene fortjener humanitære arbejdere psykisk overskud, god trivsel, anerkendelse, tillid, tryghed, frihed og fleksibilitet i deres arbejde og ansvar.

De er hverdagshelte, som arbejder bag kulissen under ekstremt stressende forhold.

Mennesker der er vidne til verdens mørkeste sider og sjældent modtager nævneværdig anerkendelse og stjernestøv.

Folk, der har valgt denne vej for at tjene menneskeheden, mens de kunne have valgt en lettere, langt mere behagelig og enkel vej.

Væk det kreative sind og boost innovationskraften

OG ønsker vi at vække det kreative sind, nytænkningen, inspirere og booste de innovative kræfter, som er en forudsætning for at kunne løse nogle af de mest presserende humanitære udfordringer på mere bæredygtige måder, er vi nødt til at starte med at tage godt vare på hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især på vores humanitære arbejdere og kollegaer som udfører noget af det tungeste (og samtidigt mest givende) arbejde på denne planet.

Du skal have det godt for at gøre det godt

Uden vil det blive vanskeligt at stimulere og fremme det kreative sind, inspirere og booste de innovative kræfter, som er en betingelse og nødvendighed for at kunne nytænke det humanitære arbejde.

Hvis vi vitterligt ønsker at innovere mod en bedre, mere retfærdig og bæredygtig verden, er der ingen vej udenom.

Det er simpelt og kompliceret på en og samme tid, men det er et spørgsmål om prioritet. En prioritet, vi ikke har råd til at forsømme.

Ps. De gjorde i øvrigt som jeg forslog, og så blev der pludselig stille.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger