Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvad skal vi egentlig med ingeniører?

9. juni 2014 kl. 21:504
Artiklen er ældre end 30 dage

Du ved det - og jeg ved det: Uden ingeniører får vi ikke næste generation af mobiltelefoner. Ikke flere hængebroer og højhuse. Ikke mere livsforlængende medicinsk udstyr.

Vi ved det godt. Men ved resten af Danmark det også?

Hånden på hjertet: Det er ikke unormalt at møde den holdning, at ingeniører nok har et vigtigt job - men at I også er et lidt pudsigt folkefærd, der tænker i formler og taler i tal. I manges øjne er ingeniører nogle nørder - og det er ikke altid ment som ros.

Og hvorfor nu sådan en omgang verbal spanking?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordi ingeniører har en alt for vigtig funktion i samfundet til at tie. Den viden ingeniører har, og de resultater I kan skabe med den, er en af de grundlæggende forudsætninger for at skabe udvikling og vækst - og dermed velfærd - i Danmark.

Men væksten kommer kun, hvis virksomhederne har de rigtige ingeniører at ansætte - og tilstrækkeligt mange af dem. Ellers vil vi bare se endnu flere stillinger blive besat uden for landets grænser.

Og det er hér synet på ingeniører rykker i forgrunden af billedet. For skal det lykkes at overbevise politikere, befolkning - og ikke mindst de unge - om at Danmark bør satse mere på teknologi og ingeniører, bliver vi nødt til at synliggøre den værdi, I skaber for samfundet.

Men kampen om offentlighedens opmærksomhed er hård. Derfor kræver det stjerneklare og let forståelige argumenter at trænge igennem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dét er netop formålet med bevægelsen Engineer the future: At vise Danmark, hvordan teknologi bidrager til samfundet.

Har du argumenterne i orden? Og kan du levere dem med overbevisning, når du møder venner, familie og naboer?

Så del dem. Skal Engineer the future lykkes, har vi også brug for dig.

Velkommen til.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
12. juni 2014 kl. 09:46

"Derfor kræver det stjerneklare og let forståelige argumenter at trænge igennem"

Ja, såmænd, og mine børn spørger: hvad er det lige du får i løn Far?

Og jeg fortæller dem det, og de svarer: så red du bare landet Far, vi finder på noget andet at lave. Og jeg tænker: af fulde folk og børn skal man høre sanheden.

Penge taler nu engang højest.

3
11. juni 2014 kl. 17:15

Den ærede forslagsstiller har helt misforstået situationen.

Det ,der skal til ,er at bedømmelseskommisionen skal bestå af kompetente.

Tysklands virkelige storhedstid var 1864 til første verdenskrig og systemet var halvt demokratisk halvt kejserdømme.

Ingen stemmeret til Kvinder ,børn og tyende.

2
11. juni 2014 kl. 16:23

er det vi har brug for, siger pigerne (af begge køn) på Hoppeborgen. Og i øvrigt skal vi leve af turisme, økologi og en ren natur.

Så det gør vi.

1
11. juni 2014 kl. 15:41

Fra kastetræ til bue og pil, fra pyramider i Egypten til Stonehenge, fra den lokale jættestue her ved Ågerup over den første mand på månen og til mobilen i din lomme. Jeg har endnu til gode at møde nogen, som ikke forstår ingeniørens vitale rolle i disse ting. Hvem tror at hurtigfærger, MRI skannere, olieboreplatforme eller Netflix vokser på træerne? Jeg er den eneste ingeniør nørd i familien, men jeg har altså aldrig haft brug for at fortælle om ingeniørens betydning for den tekniske udvikling. Det eneste yderligere argument jeg har brug for er en god løn, og her halter det lidt for tiden, så jeg tror der er ingeniører nok i verden.