Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Galatheablog: Numre på tagene

6. september 2006 kl. 00:001
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniør i Air Greenland Peter Thulesen har skrevet til mig i forbindelse med bagsidehistorien om numrene på tagene i Narsaq, hvor jeg skriver, at de i den lille by holder traditionen med at male numre på tagene i hævd. Numremalingen startede i Narsaq og omegn, da amerikanerne skulle have noget at navigere efter, når de skulle ind til deres lufthavn i Narsarsuaq.

Peter Thulesen skriver blandt andet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Informationen vedr. tallene på husene er ikke helt korrekt, idet tallene har en mere generel historisk betydning for flyvning i Grønland end for navigationen ind til lufthavnen i Narsarsuaq.

Bl.a. er tallene vist på USAF's WAC kort over Grønland, og tallene blev påmalet huse i alle byer og bygder i Grønland under 2. verdenskrig, velsagtens efter store problemer for amerikanerne med navigeringen. Ofte er tallene malet på bygninger som tidligere har tilhørt KGH.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af Mette Buck Jensen (ikke efterprøvet) den ons, 09/06/2006 - 23:09

Vi ligger faktisk for anker lige ud for Kapisallit, og jeg er netop sejlet forbi C15-huset i gummibåd. Velfærden satte ind i dag og i regn og sump vandrede vi ind til en isfjord..  Utrolig smukt!-mette