Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Fremtiden tilhører de nysgerrige – se selv på TEDxCopenhagen

26. juni 2013 kl. 15:25
Artiklen er ældre end 30 dage

Carl Bärstad, en ung svensk forsker, gik rundt i sin teoretiske universitetsverden og følte, at der var noget, der manglede hos ham selv og hos især skolebørn. Gnisten, entusiasmen. Nysgerrigheden.

Så valgte han at gøre noget ved det med sit projekt Hackerspace in a box som går ud på at få skoleelever til at ”få noget til at blinke” ved hjælp af enkel og tilgængelig elektronik og på den måde lære dem, at teknologi er nemt og tilgængeligt at arbejde med.

Carl Bärstad var en af talerne på det TEDxCopenhagen-event, vi i Ingeniørforeningen havde fornøjelsen af at lægge rammer til som sponsor fredag 17. maj 2013.

TED står for Technology, Entertainment, Design og har med mottoet Ideas Worth Spreading faciliteret taler på højt fagligt og dybt inspirerende niveau de sidste 20 år. Talerne filmes og produceres i fuldt professionel kvalitet. Check selv de mange eksempler på YouTube. TEDxCopenhagen er den lokale, danske afdeling, som havde sit 5. event med IDA som hovedsponsor. Emnet var teknologi og overskriften var ”breaking currents” – aktuelle strømme, der brydes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg sad på første række under alle talerne og havde svært ved at få armene ned. For her stod en ung svensker og bragte løsningen – i hvert fald én – troværdig løsning på det, vi taler og taler og taler om, nemlig hvordan vi får gjort unge mere interesserede i teknologi.

Der var også andre grunde til at smile stort hele den eftermiddag. For Kongressalen var fyldt til kanten med yngre mennesker, som viste en energi og et engagement i teknologi og fremtiden på et niveau, jeg sjældent har oplevet. Hatten af for TEDxCopenhagens evne til at gøre det.

Blandt de andre indlæg vil jeg fremhæve Jakob Eg Larsen, DTU, som iført et hjerneskannerheadset, løftede sløret for den verden og de muligheder, der vil opstå, når vi begynder at skabe og bruge data om vores egen sundhedstilstand på samme niveau som de data, vi har om vores bil.

Endelig var der Peter Bøggild, også DTU, som entusiastisk fortalte om det nye materiale Grafen. Kulstof i en tykkelse på ét atom. En hængekøje med 1x2 meter grafen-klæde kan bære en kats vægt og vil veje det samme som et knurhår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grafen er fremtidens materiale. Stærkere end stål, bedre leder end metal, har helt overraskende fysiske egenskaber, er for eksempel uigennemtrængeligt for alt andet. Peter var så glad og så optaget af sit materiale, at ingen i salen blev ladt uberørte, og jeg kan kun gentage hans spørgsmål: Hvordan og til hvad vil du bruge et så utroligt materiale? Skriv et svar i Peters blogindlæg fra dagen.

Mange andre var på scenen og gav deres bedste bud på en kreativ, teknologisk båret fremtid. For os som ingeniører og for mig personligt var det en saltvandsindsprøjtning. Det er lige dét, det hele handler om.

Der var også medieinteresse. DR har foreløbig bragt denne fine historie:

I den måned, der er gået siden arrangementet, har jeg glædet mig til, at de færdige TEDx-videoer kom ud. Det skete i går – og vi har dem selvfølgelig på ida.dk

Se filmene – og skriv i debatten under denne blog: Hvilke tanker gør du dig om fremtidens teknologi?

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger