Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Få mobil Google Talk, blogging og IP-telefoni med Fring

20. februar 2008 kl. 22:022
Artiklen er ældre end 30 dage

Som en test installerede jeg fornyligt Windows Live Messenger på min Nokia N95, men som faste læsere af denne blog ved, har jeg for nyligt forelsket mig hovedkuls i Google Talk.

Derfor satte jeg mig noget for: Jeg vil have Google Talk på min mobiltelefon.

Jeg søgte på Google og fandt en artikel på mobil.nu. Artiklen omtaler Fring, som er en applikation til Symbian- og Windows Mobile-telefoner, der gør det muligt at kommunikere (både per tekst og IP-opkald) via forskellige services fra sin mobiltelefon, for eksempel Skype, Microsofts Messenger og altså Google Talk.

Som bonusinfo kan det oplyses, at Fring (ifølge Wikipedia) er co-startet af Avi Shechter, der er tidligere CEO hos ICQ og VP hos AOL og nu Venture Partner og konsulent. Af Wikipedia-siden fremgår det også, at Fring langt fra er et nyt fænomen, jeg har altså bare først opdaget det nu Eksternt billede

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg har testet Fring med Google Talk og tekstmæssigt fungerer det altså som en drøm. Det kører supersmooth og Fring-applikationen er dejlig "no-nonsense" og minder en del af det Symbian-system, min N95 kører på. Lækkert.

Jeg havde håbet, at jeg med Fring kunne lave IP-opkald til mine "almindelige" kontakter på min telefon (fra Fring til normal telefon), men det er altså kun til andre Fring-brugere eller selvfølgelig via "telefon"-funktionerne i for eksempel Google Talk og Skype. Mere kan man måske heller ikke forlange.

Jeg har dog ikke prøvet at ringe til nogen endnu, men der er et Fring test-nummer, du kan ringe til. Her lægger du en besked til dig selv, som den så afspiller for dig. Og det virker fint.

Fring + imified + WordPress = mobilblogging

Endnu sjovere bliver Fring dog, hvis du også opretter dig på imified og sætter det op, så du kan blogge fra din instant messaging-klient (for eksempel Google Talk) til din WordPress-blog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort fortalt er imified en tjeneste, der lader dig kommunikere med forskellige tjenester via din instant messaging-klient.

Og når du kan kommunikere med din WordPress-blog fra Google Talk - ja, så kan du også gøre det fra Fring, selvfølgelig.

Du sidder altså nu og kan blogge til din WordPress-blog direkte fra din mobiltelefon. Indrømmet, det er lidt skrabet, for man kan hverken kategorisere eller tagge sine blogindlæg. HTML har jeg slet ikke turde binde an med. Men når det skal gå stærkt, så går det jo nok Eksternt billede

En mere optimal løsning kan for eksempel være, at du bruger Prologue-temaet til WordPress (som imiterer mikroblogging sites såsom Jaiku og Twitter) og blogger dertil fra Fring.

Det har jeg testet lidt, resultatet kan ses her.

Så kombinationen af Fring og andre tjenester åbner lige pludselig op for en lang række muligheder, som gør mobiltelefonen en hel del sjovere! Eksternt billede

PS: Jeg har ikke testet Fring med andet end Google Talk, så derfor kan jeg ikke sige noget om, hvordan den virker sammen med for eksempel Skype. Hvis du prøver, eller har prøvet, Fring er du selvfølgelig mere end velkommen til at dele dine oplevelser med os som kommentar(er) til dette blogindlæg Eksternt billede

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. februar 2008 kl. 07:43

En af mine gode kammerater benytter ofte Fring og Skype til at chatte med bla. mig Iflg. ham virker det godt og nemt, vi kan chatte på næsten samme hastighed som hvis vi begge benytte PC'ere - næsten menes at han kan jo ikke skrive ligeså hurtig som jeg, da han mangler et 'ægte' keyboard, men har kun tlf' keyboard.

Han har dog bemærket at tlf bruger mere strøm når han er aktiv på Fring (Skype), hvilket er naturligt da tlf er i konstant GPRS-opkald.

Mener også han benytter MSN via Fring, men er dog ikke sikker.

Offtopic, jeg benytter nogle gange selv Skype (kun chat funktionen) med min N800 tilsluttet via BT til min tlf, (eller en sjælden gang der er et gratis WLAN på en café eller lignende)

1
21. februar 2008 kl. 05:49

Hej, det er frygtelig spændende, men er det en nødvendighed at kunne blogge, når man lige ikke er hjemme ? Jeg er fuldt ud tilfreds med at kunne læse "livsvigtige" mails og kunne svare dem på vej til arbejde. En god ting er VOIP, som din N95 kan via WLAN. Med min egen HP Ipaq 415 kan jeg ringe via WLAN og VOIP til hele verden for næsten ingen penge, uden at PC-en skal startes og bootes og overtales til at køre.