Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Få Internet Explorer 8-features i Firefox

11. marts 2008 kl. 20:4613
Artiklen er ældre end 30 dage

Som jeg tidligere har skrevet, har Microsoft frigivet en beta af den kommende Internet Explorer 8.

To af de største nyheder i den nye version af Internet Explorer er de såkaldte Activities og WebSlices, der henholdsvis gør det muligt at tage et markeret ord og sende det til en bestemt hjemmeside og at abonnere på en bestemt del af en hjemmeside

Men i udviklermiljøet omkring Firefox ligger man bestemt ikke på den lade side.

Man har nemlig kopieret de to funktioner og præsenterer dem nu som udvidelser til Firefox-browseren, skriver Download Squad. Du bør også tjekke en post fra Ryan fra ComputerNet, der ikke er 100% tilfreds med udvidelserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uanset hvad gør dette det noget sværere for Microsoft at vinde Firefox-brugerne, og inden Internet Explorer 8 er ude, vil Firefox-udvidelserne være blevet forbedrede og mere raffinerede og måske have features, der overgår IE8.

Om ikke andet slår det i hvert fald en tyk, fed streg under, hvorfor det er en god idé at gøre det nemt for andre at udvikle udvidelser til ens produkt.

Eller hvad? Er det tarveligt af udviklerne at stjæle Microsofts idéer?

13 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
14. marts 2008 kl. 15:17

Jepsen jeg er selv dybt afhængig af Firefox's extensions :)

Det er klart Firefox's stærkeste side, men det er vigtigt at huske at det ikke er Mozilla selv der udvikler alle disse extensions.

12
14. marts 2008 kl. 11:47

Netop. Det er det der gør Firefox så stærk, at der sidder en masse programmører og udvikler små tilføjelser som gør livet nemmere for enhver web surfer. Som web udvikler har jeg f.eks. lagt tilføjelser ind, så jeg med et enkelt blik på statuslinien kan se at denne side har 134 errors, 5 warnings, benytter Standard Compliance mode, har 1 CSS fejl og jeg kan med få klik få mange flere detaljer om siden frem. Og så har jeg selvfølgelig Adblocker på så jeg ikke skal se på de iriterende reklamer og andet unødigt bimmel-bammel. Og så har jeg rss nyheds feed fra Sage, så jeg hurtigt kan overskue hundredvis af nyheder og vælge dem der er interressante.

Kan man det i IE?

11
14. marts 2008 kl. 11:27

Er alt det med at hugge og stjæle fra hinanden ikke en lidt underlig debat? Al snakken minder temmeligt meget om software patenter...</p>
<p>Hvis udviklere ikke må hente ideer fra hinanden, skulle vi så f.eks. have en masse forskellige browsere som hver havde en del gode features men ikke måtte dele dem?</p>
<p>Så ville vi have en masse useless software da der ikke vil findes nogle produkter som egentligt var brugbare og kunne det som vi ønskede...

100% enig!

10
14. marts 2008 kl. 08:44

[Husker jeg helt forkert hvis Firefox også "huggede" faneblade fra Opera eller lignende?

Det er helt korrekt, Opera havde faneblade lang tid før der faktisk var noget der hed Firefox.

Og så må jeg iøvrigt give Ove fuldt ret, selvfølgelig skal der da ske en udvikling af produkter, de skal ikke for tid og evighed låses fast til den originale model/udseende/funktionalitet.

Det med at lade sig inspirere af andre er der intet odiøst i, sådan sker det da også inden for modebranchen, for ikke at tale om biler.

/Christian

9
14. marts 2008 kl. 01:06

Er alt det med at hugge og stjæle fra hinanden ikke en lidt underlig debat? Al snakken minder temmeligt meget om software patenter...

Hvis udviklere ikke må hente ideer fra hinanden, skulle vi så f.eks. have en masse forskellige browsere som hver havde en del gode features men ikke måtte dele dem?

Så ville vi have en masse useless software da der ikke vil findes nogle produkter som egentligt var brugbare og kunne det som vi ønskede...

8
14. marts 2008 kl. 00:12

NOT - udviklerne hos MS er da kendte for at gøre det samme. Faneblade som et eksempel.</p>
<p>/Henriette

Husker jeg helt forkert hvis Firefox også "huggede" faneblade fra Opera eller lignende? Kan desværre ikke komme med nogen kilde. Men mener bare jeg har læst at det ikke var Firefox der var først med dem.

7
13. marts 2008 kl. 22:54

"Det er jo nok den eneste nåde Firefox kan holde på brugerne,istedet for selv at være lidt kreative"

Lyder for mig temmelig meget som en kritik af at Mozilla stjæler fra MS.

Det var ikke selve dit indlæg jeg mente :)

6
12. marts 2008 kl. 19:48

Jeg har ikke et spor ondt af MS. Som der sikkert er en del læsere her der kan huske, så gjorde MS hvad de kunne for at besværliggøre livet for det gamle Netscape. Faktisk så besværligt at det ikke eksisterer idag. Der er ingen grund til bekymring, MS skal nok overleve!

Jeg husker også at en lærer på studiet sagde at man ikke skulle opfinde den dybe tallerken to gange! Når der allerede er en opfundet, så må man gerne spise af den!

5
12. marts 2008 kl. 19:47

Der er vel ingen her, der påstår, at det er Mozilla, der stjæler.

Skønt jeg synes det er helt fint, at funktionerne nu kommer til Firefox kan jeg ikke lade være med at tænke, at der har siddet folk og udtænkt disse features, og nu kan de se dem omsat til en Firefox-extension.

Det er sådan det fungerer, det ved jeg. Men stadig....(?)

// Lars

4
12. marts 2008 kl. 10:51

Det er dog utroligt som folk tuder over at Mozilla/Firefox stjæler fra MS. Paul Thurott havde også et helt vanvittigt blogindlæg hvor han svinede Mozilla for at stjæle MS' ideer*.

Det er jo ikke Mozilla der på nogen måde står bag disse extensions, men derimod eksterne udviklere. At sige at det er Det eneste Firefox kan gøre for, at overleve eller at sige at Mozilla stjæler fra MS er dybt tåbeligt.

Og for at være lidt fair over for MS, så var det jo ikke Mozilla der opfandt faneblade...

3
11. marts 2008 kl. 22:28

Det er jo nok den eneste nåde Firefox kan holde på brugerne,istedet for selv at være lidt kreative

Øhh den må du gerne uddybe?

/Christian

2
11. marts 2008 kl. 22:22

Det er jo nok den eneste nåde Firefox kan holde på brugerne,istedet for selv at være lidt kreative

1
11. marts 2008 kl. 22:17

NOT - udviklerne hos MS er da kendte for at gøre det samme. Faneblade som et eksempel.

/Henriette