Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Extra Features

15. februar 2006 kl. 00:001
Artiklen er ældre end 30 dage

Nu er det ikke meningen at jeg vil konkurrere med Lynch om at være det største brokkehoved, jeg kan slet ikke hamle op med mesteren, men ind imellem koger bægeret over.
Jeg har en laptop, eller rettere, jeg har faktisk 4 som stadig virker i et eller andet omfang. De tre af dem har modtaget et guldur for lang og tro tjeneste og nyder livet på aftægt. Til daglig bruger jeg en IBM T41p som jeg, alt taget i betragtning, er stort set tilfreds med. Men så ville skæbnen at den udviklede en løs forbindelse og blev utroligt migrænøs overfor bare den mindste smule rystelse eller bevægelse. Det lykkedes mig at boote den og logge ind via nettet og få kørt en sidste sikkerhedskopi.
Der er tre års garanti og den er kun 14 måneder gammel så et eller andet sted uden for lands lov og ret i Hedehusene sidder en teknikker nu og bakser med den. Håber jeg.
Så måtte min ellers pensionerede ASUS M1300 ud på arbejdsmarkedet igen, den kører ellers Windows for tiden fordi jeg har noget software til en chip-programmer der ikke virker med rigtige operativsystemer, men jeg havde efterladt en håndfuld gigabytes til en FreeBSD partition så der skulle bare lige en opdatering og lidt software pakker på så skulle den være køreklar.
Der er to ting min laptop skal kunne hvis mit firma skal fungere, for det første skal jeg kunne producere en faktura, det gør jeg i OpenOffice. Tidligere skrev jeg dem direkte i PostScript, men jeg har besluttet at følge med tiden. Den anden ting er det HomeBanking system som BEC efterhånden har fået gjort portabelt nok til at det kan bruges af folk der ikke kører Windows: Man skal bare have en java fortolker.
Normalt kompilerer jeg alle de her ting fra FreeBSD's "ports" collection fordi det er så pokkers nemt. Med OpenOffice gør jeg dog en undtagelse, for det meste af en uges tid at kompilere det hele, så den downloader jeg binært.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af Christian Schmidt (ikke efterprøvet) den tor, 02/16/2006 - 17:45

Jeg tror, Java ville have fået meget større succes, hvis Java-folkene insisterede lidt mindre på at gøre alting på deres egen måde. Java på Linux har altid være bøvlet (også mere bøvlet end andre Linux-ting). RPM-pakker og deslige bruger man sørme ikke her. Får man den idé at skrive et par websider i JSP, vil man typisk lede efter en linje med mod_jsp i Apache-konfigurationen, man kan indkommentere. Men nej, så nemt skal det ikke være. Man skal rode med obskure connectors, hvis man da ikke ligefrem vil benytte den webserver, som JSP-menneskerne fandt det nødvendigt at lave. Det er ikke et under, at man ikke ser mange JSP-sites rundt omkring.

Vil man afvikle sit Java-program, kan man ikke bare skrive helloworld.exe eller lign. i Windows eller ./helloworld i *nix. I modsætning til alt andet skal man skrive java helloworld.class, og med lidt held skal man også sætte en lang classpath-variabel, hvis brugeren nu havde en særlig holdning til, hvilket JRE og andre libs, han vil bruge.

Det kan da godt være, de er blevet mindre brugerfjendske, siden sidst jeg rodede med det. Jeg blev skræmt væk for længe siden og har ikke haft synderlig trang til at komme tilbage.