Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Evil Mad Scientist Laboratories - Mød Lenore: Opfinder og maker

7. september 2020 kl. 09:501
Artiklen er ældre end 30 dage

Lenore Edman er medstifter af Evil Mad Scientist Laboratories og befinder sig i krydsfeltet mellem elektronik, papir, teknik, leg, mad og kunst.

Da Lenore og hendes partner flyttede til Californien, gik deres deres køkkenbord i stykker. De besluttede, at de skulle lave et nyt bord - de fleste ville købe et nyt bord, men de besluttede at de gerne ville have et interaktivt LED-spisebord. På samme tidspunkt blev, Maker Faire annonceret, og de havde borde til rådighed til fremvisning af projekter, der måler 30 x 60 inches. Det var nøjagtig de samme mål, som deres nye interaktive bord, så de tog det med og viste det frem.

Folk var fascinerede og ville bygge deres egne, hvilket er klassisk for “makere”, og så begyndte Lenore og hendes partner at skabe byggesæt (kits) med circuit boards, der var mere ligetil og reproducerbare. De tog imod forudbestillinger, og overskuddet fra det gik til det næste projekt. Til sidst lavede de PCB-baserede mikrocontroller-kits, og deres fokus var på at give virkelig grundige instruktioner, så folk ville få succes i deres projekt. Denne praksis med at fremstille og sælge kits blev en hobby, der fandt sted om aftenen og i weekend, da Lenore arbejdede som hos et biotekfirma på det tidspunkt, men snart blev udvikling af nye kits til deres fuldtidsarbejde, og “Evil Mad Scientist” var født.

Illustration: Windell H. Oskay.

Evil Mad Scientist Laboratories er > a family owned small business in California, designing and producing “DIY and open source hardware for art, education, and world domination. (https://www.evilmadscientist.com/). Deres produkter, såsom Axidraw, en “High Performance Personal Writing and Drawing Machine” er blevet kendt over hele verden og gøres klar til forsendelse af Lenore, hendes partner og deres 6 medarbejdere. De har en bred brugergruppe der bruger deres produkter til alt fra sjov til forskning.

Illustration: Windell H. Oskay.

7 spørgsmål til Lenore M. Edman

1. Hvad finder du spændende ved teknologi lige nu?

Jeg er interesseret i, hvordan vi bruger “remote communication” lige nu. Jeg er virkelig fascineret af at se folk prøve nye former for forbindelse gennem alle de nye værktøj. Jeg er nysgerrig efter at se, hvor meget af det der vil blive integreret i vores samfund fremadrettet, og hvilke nye måder folk kommer til at kommunikere på ved hjælp af disse værktøjer. Lige nu er det interessant, at folk prøver at replikere oplevelser online, som de før havde personligt. Nebula Awards måtte eksempelvis flytte online, de lavede en masse research og lavede bla. et stort Zoom-rum kaldet “Entry Way” og derefter breakout-rum kaldet for eksempel "køkkenet". Selvfølgelig vil alle hænge ud i køkkenet, som ved en normal fest. De tænkte på så mange detaljer og leverede rigtig gode instruktioner, og de gjorde det okay at prøve tingene af. De havde endda “dress codes”, såsom "aftentøj", som både kunne betyde formel festtøj eller pyjamas, begge dele var okay.

2. Hvorfor eller hvordan valgte du den her vej?

Jeg har skabt ting hele mit liv, syet eller bygget ting. Tidligere boede jeg for eksempel i Colorado og var bl.a. En del af et "Cruiser bike" -miljø. Vi mødtes hver uge dekorerede vores cykler (https://www.evilmadscientist.com/2007/bicycle-seat-cover-project/) og os selv med kostumer og lys - alt sammen fordi det var sjovt. En af ​​de bedste måder at få folk til at lære er at give dem et mål. Hvis de har noget, de vil bygge, så vil motivationen til at lære ofte opstå. For mig kom det gennem Cruiser-cykler, jeg ville lære at skabe lys og kostumer. Da vi flyttede til Bay Area i Californien, fandt vi Makerfaire og det blev vores vej ind til et nyt fællesskab omkring det at skabe.

Illustration: Lenore M. Edman.

3. Hvad har været din største fejltagelse det seneste år og hvad lærte du af det?

Jeg har kæmpet med at finde balancen. En virksomhed spiser så meget af din tid og energi. Der er altid ting, der skal gøres. I de sidste par år har jeg været fokuseret på at holde mig afbalanceret med hensyn til energi, fokus og sørge for, at jeg tager tid til at genoplade. Det er det, jeg bekymrer mig om, at det måske på et tidspunkt ikke længere føles sjovt eller givende.

4. Hvad er din største daglige teknologiske udfordring?

Tidligt trykte vi instruktioner til vores kits, nogle var endda i tegneseriestil! Dette blev til PDF-filer, og nu har vi omfattende manualer, som vi bruger meget tid på. Men mange mennesker er meget interesserede i videobaserede tutorials, der dog tager lang tid at producere. Så vi vurderer, hvordan vi kan finde en balance mellem at levere dette og fokusere på vores kerneforretning. Generelt sørger jeg for, at vi reagerer på vores kunders behov med de værktøjer, vi skaber for at hjælpe dem til succes. Hvis jeg finder ud af, at jeg besvarer det samme spørgsmål igen og igen, er jeg nødt til at forbedre kommunikationen.

5. Hvad har været dit favorit-projekt indtil nu og hvorfor?

Quiltbert (https://www.evilmadscientist.com/2007/quiltbert-a-qbert-quilt/), et quilt (syteknik særligt udbredt i USA, hvor man sammensyr to stykker stof med et mellemlag af vat) baseret på videospillet Qbert og er designet fra et screenshot af Qbert. Det kræver ikke anden teknologi end saks, nål og tråd at fremstille, men det afspejler de teknologier, som vi omgiver os med. Det er et sjovt projekt, fordi det er retro, det rører folks hjerter og minder dem om noget, de elskede, da de var i en bestemt alder. Jeg mødte et af ​​de mennesker, der står bag Q*bert og han elskede det. Vi har haft mange sjove samtaler efter dette. Det er rart, at det er baseret på noget gammelt og lavteknologisk. Samtidig er det er relevant for vores virkelighed nu, fordi en af ​​måderne, hvorpå folk laver masker, er ud af deres quiltnings-rester. Disse lavteknologiske færdigheder er igen blevet vigtige.

Illustration: Lenore M. Edman.

6. Hvad forestiller du dig sker inden for teknologi de kommende fem år og det næste årti?

Jeg tror ikke, der vil være noget stort spring i teknologi, vi finder altid nye måder at bruge de samme ting på eller genopdage gamle ting og bruge dem på nye måder. Vi får mere af det samme. Vi har haft ting som VR-headset længe nok, måske begynder vi måske at gøre ting med dem, eller for et andet eksempel, nu hvor droner har eksisteret længe nok, får vi bedre film. Når teknologien har været til stede længe nok, udvikler den økosystemer og infrastruktur. Fremtiden er her, den er bare ikke jævnt fordelt.

7. Hvad skal vi holde øje med i fremtiden?

De nye måder, som folk lærer at kommunikere på pga. af den nuværende sundhedskrise. Vi burde holde øje med, hvordan vi udvikler og plejer vores samfund, når vi ikke kan være fysisk tæt. Det er super vigtigt lige nu, der sker så meget på grund af vores isolation. Det er noget vi kan observere lige nu i realtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om Lenore M. Edman her:

Evil Mad Scientist: https://www.evilmadscientist.com/
Twitter: https://twitter.com/1lenore


Greater Spaces er en blog af Majken Overgaard og Vanessa Julia Carpenter, hvor vi udvider fortællingen om, hvad teknologi er, og hvem der skaber den. Vi taler med danske og internationale kvindelige rollemodeller inden for teknologi og indimellem disse interviews deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os - med fokus på diversitet.

www.evilmadscientist.com

1 kommentar.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. september 2020 kl. 12:24

Tak for et interessant interview.

Og tak til Lenore for Gibson-citatet, der minder mig om, at jeg skal videre med min genlæsning (lytning, faktisk) af Sprawl trilogien.