Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Er du “Arbejdsløs” på LinkedIn?

10. januar 2014 kl. 08:55
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniøren genudgiver løbende de bedste karriere artikler, der med tiden har vist sig relevante for vores læsere. Denne artikel blev oprindeligt udgivet: 10/01-2014

Skal man i sin overskrift/headline på LinkedIn nævne, at man er uden arbejde, ja ligefrem bruge ordet ”arbejdsløs”? Skal man bruger synonymer som ”jobsøgende” eller ”ledig” eller omskrive sin status til ”åben for nye muligheder”, ”søger en ny start i det nye år”, ” ingeniør i overgangsfase”, ”søger nye udfordringer” eller direkte udfylde headeren sådan her: ”Jeg søger job inden for alt ingeniørrelateret”?

Nej. Nej og atter nej. Jeg ved godt, jeg går imod mange, der rådgiver jobsøgende, og sågar også mod, hvad LinkedIn selv foreslår, men jeg mener absolut nej.

Og begrundelsen? Arbejdsgiveren, som skal finde dig, uden at kende dig endnu, vil ikke skrive ordet ”jobsøgende” i LinkedIn søgefeltet. Arbejdsgiveren vil i søgefeltet på LinkedIn skrive de kvalifikationer, han/hun leder efter én, der har. Om du er jobsøgende eller ej, vil arbejdsgiveren blæse på; han/hun vil vælge den, der har de kvalifikationer, han/hun skal bruge. Er du ledig er det fint, er du ikke ledig, vil arbejdsgiveren tage dig, hvis han /hun kan få dig overtalt til at gå fra din pågældende virksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I headlinen/overskriften er der 120 enheder. Det er vigtige 120 anslag, der skal sælge dig. Disse 120 anslag (bogstaver og mellemrum) bliver vist mange steder på LinkedIn, sågar i googlesøgninger, og vil medvirke til at trække dig og dine kompetencer frem de mest centrale steder. Udfylder du ikke noget her, vil du kun være angivet med jobtitel og arbejdsplads – hvis du har en sådan.

Disse anslag skal du udnytte maksimalt, ja lige til sidste tastning og præcisere, hvad du har at byde på. Vælg ord, som beskriver hårde kvalifikationer, kompetencer, certificeringer mv og undgå tillægsord, som stabil, kreativ, effektiv, der formentlig mest udtrykker din opfattelse af dig selv. Tænk som en arbejdsgiver – hvad skal han bruge, og hvilke ord kan jeg derfor skrive om mig selv.

Kort sagt: At være jobsøgende er ikke en kvalifikation, som nogen leder efter særskilt, så spild ikke vigtige anslag i headlinen på at fortælle, du er ledig.

Skal det da slet ikke nævnes?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jo, det må det bestemt gerne, og det mest oplagte er at skrive det i ”Summary”. Her er der for eksempel også mulighed for at evt. at skrive en relevant begrundelse for ledigheden – udløb af kontrakt, ledig efter fusion af to virksomheder eller lignende.

Hvad skal jeg skrive om min nuværende arbejdsplads, når jeg ikke har en?

LinkedIn giver mulighed for at fjerne dette element, så der simpelthen ikke står noget under ”current”.

Har du har sat dit sprog til dansk, skal du gøre følgende for at fjerne ”Nuværende”:

Rediger Profil/ rediger Erfaring/fjern fluebenet i ”Jeg arbejder i øjeblikket her”, skriv et årstal for, hvornår du holdt op med at arbejde/studere på din seneste arbejdsplads/studie.

I den engelske: Gå i Edit Profile/edit Experience/fjern fluebenet i ”I currently work here” og angiv slutåret for, hvornår du var på arbejdspladsen/studiet.

Bemærk, at det sagtens kan være i indeværende år.

Nu vil der kun stå, hvor du har været tidligere, hvad enten det er den arbejdsplads eller det studie, du har angivet som det sidste sted, du var.

På disse måder viser du i mine øjne bedst, at du er kompetent og klar til at blive brugt i andre sammenhæng.

Tilføjelse 22.01.2014:
Du skal være opmærksom på, at en udfyldelse af "Current Position" er et af kravene til en såkaldt all-star profil, altså en profil, som LinkedIn anser for vel udfyldt.
Hvis du fjerner "current position", kan derfor påvirke, om du dukker op i søgninger hos folk, der ikke er forbundet med dig i hverken første, andet eller tredie niveau eller via en gruppe.

Men hvis du generelt bruger LinkedIn som er redskab til at bygge et godt netværk og synliggøre dig over for relevante personer, betyder "Current postion" mindre.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger